Καρολίνα Δωρίτη

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ COPPA

Μια σπιτική πίτσα, φτιαγμένη από αγνά υλικά, σου επιτρέπει να ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που τρως. Η συνταγή που προτείνουμε, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και coppa (ή κάποιο άλλο αλλαντικό της επιλογής σας), έχει γεμάτη γεύση και αφήνει περιθώριο για αυτοσχεδιασμούς.

Ποιος δεν λατρεύει την πίτσα; Η αγαπημένη παραλλαγή του καθενός μπορεί να βρίσκεται ένα τηλεφώνημα μακριά και είναι σίγουρα η πιο εύκολη λύση. Μήπως όμως το να φτιάξεις τη δική σου πίτσα, ακόμα και το ζυμάρι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται;

Όχι, δεν είναι! Η ζύμη, βέβαια, χρειάζεται μια σχετική εξάσκηση και αρκετό χρόνο «ξεκούρασης» πριν τη βάλεις για ψήσιμο. Αλλά θα ξέρεις από τι ακριβώς έχει φτιαχτεί, θα σου έχει στοιχίσει ελάχιστα και θα σου φαίνεται όλο και πιο απλό να την ετοιμάζεις. Βρες εδώ τη βασική συνταγή για το ζυμάρι (και έξτρα topping, αν προτιμάς πίτσα vegan).

Το ίδιο ισχύει για τα υλικά που θα βάλεις πάνω. Γιατί να πάρεις μια έτοιμη σάλτσα, όταν μπορείς να κάνεις τη δική σου; Συνδυάζοντας εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, η γεύση θα απογειωθεί!

Συνταγή για πίτσα με σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και coppa

  • Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 ώρες αναμονής (για τη ζύμη)
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες (ή έτοιμη)
  • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το topping

  • 125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4-5 φέτες coppa (ή προσούτο, ή άλλο αλλαντικό)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τη δάφνη, τη ρίγανη, τον πελτέ, τον βασιλικό, και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά (θέλουμε να είναι πηχτή).

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια.

Ανοίγουμε την πίτσα και απλώνουμε σάλτσα στη βάση της, αφήνοντας περιθώριο τριγύρω για την κρούστα. Το περιθώριο αυτό το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Τοποθετούμε από πάνω την coppa και τα φύλλα βασιλικού, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.