Frank Ockenfels/FX/Disney+

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ» ΟΜΕΛΕΤΑ

Αν είσαι λάτρης της σειράς «The Bear», μάθε να φτιάχνεις την ομελέτα με πατατάκια που λιγουρευτήκαμε στη 2η σεζόν.

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Η σειρά «The Bear» σε κερδίζει με τον ρυθμό της, την ιστορία της (ταλαντούχος σεφ με θητεία σε μισελενάτα εστιατόρια υποχρεώνεται να επιστρέψει στο χρεοκοπημένο σαντουιτσάδικο της οικογένειάς του στο Σικάγο), την ερμηνεία του Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ. Ίσως δικαίως, ο δημιουργός της, Κρίστοφερ Στόρερ μάζεψε ένα σωρό βραβεία.

Μία από τις συνταγές της σειράς, μάλιστα, έχει γίνει viral και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διχάσει και την κοινότητα των σεφ. Η συνταγή δεν είναι άλλη από την ομελέτα που έφτιαξε η Σίντνεΐ στη Νάταλι στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Όπως εξηγεί η Κόρτνεϊ Στόρερ, η γαστρονομική παραγωγός του «The Bear», είναι μια γνωστή γαλλική ομελέτα που έμαθε από έναν σεφ στο Λος Άντζελες. Η ομελέτα είναι μια δοκιμασία τεχνικής. «Μπορείς να κάνεις κάτι φαινομενικά απλό, που στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκο και απαιτεί φινέτσα;» Μάλιστα, σε συνέντευξή της εξομολογείται ότι δοκίμασαν τόσα πολλά πατατάκια εκείνη την ημέρα, που στο τέλος δεν μπορούσαν να φάνε άλλο αβγό ή άλλα πατατάκια. «Όλο το συνεργείο έφαγε ομελέτα εκείνη τη μέρα, γιατί τη φτιάξαμε πολλές φορές».

iStock

Πώς θα φτιάξεις την ομελέτα με πατατάκια από το «The Bear»

Υλικά (για 1 μερίδα)

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. & 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα με σκόρδο και βότανα
  • Σχοινόπρασο σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα
  • Sour cream ανακατεμένη με θρυμματισμένα πατατάκια, για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθέτησε ένα διχτυωτό σουρωτήρι μέσα σε ένα μεσαίο μπολ. Σπάσε τα αβγά στο σουρωτήρι και χτύπα τα με ένα πιρούνι μέχρι να περάσουν από το πλέγμα. Βάζεις το σουρωτήρι στην άκρη, προσθέτεις το αλάτι και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνεις 1 κ.σ. βούτυρο, ώστε να καλύψεις τον πάτο του τηγανιού και τις πλευρές του.
  • Προσθέτεις τα αβγά και χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύεις συνεχώς ενώ ταυτόχρονα κουνάς το τηγάνι μπρος-πίσω. Μόλις τα αβγά είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά ακόμα ρευστά (σε περίπου 3 λεπτά), τα απλώνεις ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι και βάζεις σε μια σειρά μπάλες τυριού.
  • Γείρε το τηγάνι και χρησιμοποίησε τη σπάτουλα για να διπλώσεις την ομελέτα.
  • Πέρνα την σε ένα πιάτο και άπλωσε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Πασπάλισε με σχοινόπρασο, θρυμματισμένα πατατάκια και λίγο μαύρο πιπέρι.
Exit mobile version