Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

23 Μαΐου 2023

The day(s) after

εκλογές Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Πολλοί θα πλήρωναν όσο όσο για να μπουν στο μυαλό του ψηφοφόρου και να καταλάβουν πώς σκέφτεται και –κυρίως– πώς αποφασίζει τι θα ψηφίσει.

Το εκλογικό αποτέλεσμα που είδαμε την Κυριακή το βράδυ και μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας, κάπου βασίζεται και κάτι λέει για το μέλλον, για το από δω και πέρα.

Κάποιοι μίλησαν για ορμπανοποίηση, έναν όρο που πολλοί από μας ακούσαμε για πρώτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές. Άλλοι αναρωτιούνται αν η δεδομένη πολιτική μετακίνηση των ψηφοφόρων δείχνει ταυτόχρονα και ιδεολογική μετακίνηση.

Τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και αφορούν όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είναι πολλά.

Ανάμεσά τους, όμως, φαίνεται να ξεχωρίζει ένα, ακριβώς επειδή μας επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως.

Τι γίνεται όταν ένα κόμμα (όποιο κι αν είναι αυτό) κυβερνάει χωρίς δυνατή αντιπολίτευση; Τι γίνεται όταν ένα κόμμα φτάσει ή και ξεπεράσει το όριο το 180 βουλευτών με αποτέλεσμα να μπορεί να αναθεωρεί άρθρα του Συντάγματος από μόνο του;

QUOTE OF THE WEEK

«Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΤΙΖΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ».
–Δρ. Gladys McGarey, συμβουλευτική γιατρός
καρκίνοι κληρονομικότητα iStock

ΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα ποσοστό καρκίνων αποδίδεται σε κληρονομικές γονιδιακές μεταλλάξεις. Ποιοι είναι αυτοί και ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που μπορεί να ωφεληθούν από γενετικό έλεγχο;

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΤΡ ΜΑΙ 23 13:45:02 EEST 2023 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED