Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

20 Νοεμβρίου 2023

Μήπως δεν καταλαβαίνεις (κι εσύ) ότι έχεις άγχος;

άγχος Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Ακούς αγχώδη διαταραχή και σκέφτεσαι έναν άνθρωπο νευρικό, που ανησυχεί διαρκώς, που αδυνατεί να ηρεμήσει – έτσι δεν είναι;

Κι όμως. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Ένα άτομο εξωστρεφές, οργανωμένο, συνεπές, με αυτοπεποίθηση είναι πολύ πιθανό να πάσχει από μία μορφή άγχους: το άγχος υψηλής λειτουργικότητας.

Το άγχος αυτού του τύπου δεν περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, αλλά τι να λέει αυτό όταν ο άνθρωπος ταλαιπωρείται;

Αν βρίσκεις κάτι οικείο στα παραπάνω, τσέκαρε και τα παρακάτω. Τα άτομα με άγχος υψηλής λειτουργικότητας εξωτερικά φαίνονται ιδιαίτερα οργανωμένα και δυναμικά, είναι επιτυχημένα, χαρακτηρίζονται από τελειομανία και επιμονή στη λεπτομέρεια, ενώ εσωτερικά συχνά παλεύουν με την υπερανάλυση και τον φόβο μην απογοητεύσουν ή θυμώσουν τους άλλους. Συχνά αμφισβητούν τον εαυτό τους και δυσκολεύονται να χαλαρώσουν.

Αν νιώθεις ότι κάπου εκεί μέσα βρήκες τον εαυτό σου, καιρός να αλλάξεις σελίδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το άγχος σου να μετατραπεί σε αγχώδη διαταραχή.

QUOTE OF THE WEEK

«ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α,Β,C ΚΑΙ D ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΠΕΨΗ»
–Dr Ira Breite, γαστρεντερολόγος
συνέντευξη Καφετζόπουλοι Φωτογράφος: Ανδρέας Σιμόπουλος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Πατέρας και γιος στην πραγματικότητα, ο Αντώνης και ο Γιώργος Καφετζόπουλος υποδύονται ανάλογους ρόλους στο θεατρικό «Τάο» και μιλούν στο OW για τις ζωές τους εντός και εκτός σκηνής.

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΔΕ ΝΟΕ 20 15:00:34 EET 2023 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED