Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΒΡΟΜΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μόλις δοκιμάσεις αυτές τις υγιεινές φλωρεντίνες βρόμης με σοκολάτα, ένα είναι σίγουρο: Θα εθιστείς στη νοστιμιά τους!

Οι φλωρεντίνες βρόμης είναι εθιστικές, πεντανόστιμες και πολύ υγιεινές. Το ασπράδι του αβγού και η βρόμη ενώνουν τις (υπερ)δυνάμεις τους σε ένα απολαυστικό γλυκό σνακ.

Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να τις φτιάξεις και άλλα 12-15 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο. Για να πετύχεις τέλειο στρογγυλό σχήμα, χρησιμοποίησε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν.

Tip: Χρησιμοποιώ μόνο ένα ασπράδι, αρκεί να είναι από μεγάλο αβγό. Αν τα αβγά που έχεις είναι μεσαίου μεγέθους, χρησιμοποίησε δύο ασπράδια.

Συνταγή για φλωρεντίνες βρόμης

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Κομμάτια: 18
  • Vegetarian

Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 1 ασπράδι από μεγάλο αβγό
  • 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 270 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και κρατάμε μόνο το ασπράδι.

Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα.

Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τη βρόμη. Ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μίγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν. Βάζουμε 1 κουταλιά σε κάθε θήκη και πιέζουμε με ένα ποτήρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 12-15 λεπτά.

Αφήνουμε τις φλωρεντίνες βρόμης να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τις φλωρεντίνες στη λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθούν κατά το ήμισυ.

Μεταφέρουμε τις φλωρεντίνες σε επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Exit mobile version