Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

12 Φεβρουαρίου 2024

Το less is more είναι το μυστικό της επιτυχίας

less is more Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Γνωρίζεις το όνομα Πίτερ Χιγκς; Είναι ο νομπελίστας Βρετανός φυσικός που έδωσε το όνομά του στο μποζόνιο Χιγκς. Ε, λοιπόν, ο κ. Χιγκς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι κανένα πανεπιστήμιο δεν θα τον προσλάμβανε σήμερα, επειδή δεν θα τον θεωρούσαν αρκετά «παραγωγικό».

Σου φαίνεται περίεργο; Σκέψου απλώς ότι η σύγχρονη κοινωνία αυτό που απαιτεί από τα μέλη της είναι να τα κάνουν όλα: πρέπει να είμαστε καλοί στο multitasking, ζογκλέρ, πολυεργαλεία.

Κι όμως όλο αυτό είναι τόσο αντιπαραγωγικό. Στην πραγματικότητα, για να τα καταφέρεις σε κάθε τομέα της ζωής σου, αυτό που χρειάζεται είναι να διώξεις από την καθημερινότητά σου τα περιττά.

Τι σημαίνει αυτό; Πάρε μια ιδέα:

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους – το ξέρεις, αλλά συνεχίζεις να το κάνεις.

Μην ασχολείσαι με το τι σκέφτονται οι άλλοι. Ανάμεσα στα 8 δισ. ανθρώπων που ζουν σ’ αυτόν τον πλανήτη, θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν σε συμπαθούν ή δεν σε καταλαβαίνουν. Get used to that.

Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα – και δεν χρειάζεται. Ζήτα βοήθεια και μην ντρέπεσαι να στηρίζεσαι σε μία ομάδα. Πόσα από τα μεγάλα επιτεύγματα της ιστορίας ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς ενός μόνο ανθρώπου;

QUOTE OF THE WEEK

«ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ».

–Θεόδωρος Πρεβεδώρος, βιοχημικός
Ψαρράς Φωτογράφος: Ανδρέας Σιμόπουλος

ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΡΑΣ: «ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ»

Έφυγε από το πατρικό του στα 17, άφησε τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα και μετά την Ελλάδα για την Αμερική, γύρισε για λίγο αλλά έμεινε για πάντα. Ο Νίκος Ψαρράς ξέρει πια πολύ καλά τι θέλει από τη ζωή, τη δουλειά του και τον έρωτα.

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΔΕ ΦΕΒ 12 16:40:03 EET 2024 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED