Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

23 Ιανουαρίου 2023

Οι αυθεντικές αγκαλιές

αγκαλιές Ελένη Καστρινογιάννη

Θυμάσαι πώς αγκαλιαζόμασταν παλιά; Πώς πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο; Πώς ανοίγαμε διάπλατα τα χέρια και χωνόμασταν στον ζωτικό χώρο του απέναντί μας;

Τώρα περνάνε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να κάνουμε κάποιους σύντομους νοητούς υπολογισμούς: Έχει παιδιά που πάνε σχολείο; Βγαίνει σε μπαρ; Άστο καλύτερα, δεν με παίρνει να αρρωστήσω την επόμενη εβδομάδα.

Ναι, χάσαμε πολλά αυτά τα χρόνια – και οι αγκαλιές ήταν σίγουρα ένα απ’ αυτά. Από την άλλη κερδίσαμε και κάτι (όλα έχουν και την άλλη τους όψη): Καταλάβαμε τη διαφορά ανάμεσα στις αγκαλιές – τώρα πια είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε αυτές που δίναμε από κεκτημένη ταχύτητα και τις άλλες, τις αυθεντικές.

Επιλέξαμε τις δεύτερες και όταν τις δίνουμε, έχουν την αξία που τους πρέπει, αξία ανεκτίμητη.

QUOTE OF THE WEEK

«ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ –ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ– ΣΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΣΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ».
–Κατερίνα Μουστάκα, γιατρός, Δρ χειροπρακτικής
σχέση

BINTEO: ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ;

Τι είναι η ελεύθερη επιλογή και δέσμευση; Πώς μένει κανείς με τον/την ίδιο/α σύντροφο πολλά χρόνια; Τι είναι «συμβόλαιο γάμου» στο πλαίσιο μιας σχέσης και γιατί πρέπει να αλλάζει συχνά; Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, Διονύσιος Σακκάς, δίνει τις δικές του ανατρεπτικές απαντήσεις σε ένα βίντεο.

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΔΕ ΙΑΝ 23 21:37:24 EET 2023 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED