H AVEDA ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ VEGAN ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ «VEGANUARY»

Η Aveda είναι η υπερήφανη χορηγός ομορφιάς του κινήματος Veganuary για το 2022. Το Veganuary ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Η Aveda, ένα brand περιποίησης μαλλιών υψηλής απόδοσης με αποστολή την φροντίδα τόσο του τριχωτού όσο και του πλανήτη, γιορτάζει την 1η επέτειο των 100% vegan συνθέσεων σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της, υποστηρίζοντας το μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο κίνημα, Veganuary. Ως υποστηρικτής ομορφιάς του Veganuary, η Aveda, θα βοηθήσει στην ανάδειξη του βιγκανισμού παγκοσμίως, γνωστοποιώντας τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας χορτοφαγικός τρόπος ζωής, στην υγεία του πλανήτη.

Το Veganuary είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ταυτόχρονα ένα ετήσιο κίνημα, το οποίο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μία χορτοφαγική διατροφή για 31 μέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό να υποστηρίξει και να εμπνεύσει ανθρώπους να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή, παρέχοντας τους εκπαίδευση σχετικά με το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την προσωπική ευημερία, καθώς και μέσω της προώθησης και κοινοποίησης vegan συνταγών. Πέρυσι, το Veganuary σημείωσε 28% αύξηση των συμμετεχόντων σε όλο τον κόσμο (vs. 2020), με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην πρόκληση.

Η Wendy Matthews, US Director του Veganuary δήλωσε, «Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες του Veganuary, αναφέρουν βελτιωμένο δέρμα, ή όπως μας αρέσει να το ονομάζουμε «Veganuary Glow». Όταν έχει να κάνει με το να δείχνουμε και να νιώθουμε στα καλύτερά μας, το τί βάζουμε μέσα στο σώμα μας είναι εξίσου σημαντικό με το τι βάζουμε πάνω στο σώμα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τόσο υπερήφανοι που δουλεύουμε με τον Παγκόσμιο Χρυσο Χορηγό μας, την Aveda, η οποία προσφέρει υψηλής απόδοσης, cruelty-free, vegan συνθέσεις ομορφιάς.

Το Veganuary επίσης προωθεί μία «Πρόκληση στον Χώρο Εργασίας», προτρέποντας εταιρικούς του συνεργάτες και τους υπαλλήλους τους, να εγγραφούν για να δοκιμάσουν μία vegan διατροφή για τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Η Aveda θα λάβει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά και προβλέπει πως χιλιάδες εργαζόμενοι, συνεργαζόμενα κομμωτήρια και ινστιτούτα θα συμμετάσχουν και πάλι.

Η Global Brand President της Aveda, Barbara De Laere δήλωσε, «Η Aveda ιδρύθηκε με έναν περιβαλλοντικό σκοπό και κάθε χρόνο θέτουμε έναν αριθμό από στόχους που μας βοηθούν να μειώσουμε το αντίκτυπό μας στον πλανήτη. Αν και η χρήση ζωικών συστατικών ήταν πολύ περιορισμένη πριν (πχ. κερί μέλισσας), η μετάβασή μας σε 100% vegan τον προηγούμενο Ιανουάριο, ήταν σημαντική για εμάς, γιατί θέλαμε να κάνουμε πιο εύκολη την επιλογή των καταναλωτών. Η επιλογή είτε vegan διατροφής είτε τρόπου ζωής, είναι ένας τρόπος με τον οποίο κάθε ένας από εμάς μπορεί να μειώσει το περιβαντολλογικό του αποτύπωμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με το Veganuary φέτος, καθώς πιστεύουμε πως είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κατανοήσουμε το ατομικό μας αντίκτυπο και να μας θυμίσουμε να εξετάζουμε την προέλευση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά»

Σύμφωνα με το Veganuary, μία vegan διατροφή έχει σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, καθώς το να τρέφεσαι με ζώα, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια και εξαφάνιση οικοτόπων, με εκατομμύρια στρέμματα δασών να υλοτομούνται κάθε χρόνο για να «ανοίξουν» τον δρόμο για την κτηνοτροφία. Ο οδηγός του ΟΗΕ το 2010, κατέγραψε ότι μία παγκόσμια στροφή στην vegan διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, τη φτώχεια και τα χειρότερα αντίκτυπα της κλιματικής αλλαγής.

Για να μάθετε περισσότερα για την δέσμευση της Aveda σε 100% vegan συνθέσεις, παρακαλώ επισκεφθείτε: https://www.aveda.gr/vegan-beauty-products

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.