Η GSK ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ»

Τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον HIV στην Ελλάδα

Η GSK Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, εκκινεί την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» με στόχο την ενημέρωση του γενικού κοινού για τον ιό HIV. 

Στο πλαίσιο της συμβολής προς την πραγματοποίηση του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την εξάλειψη του ιού HIV ως το 2030, η εν λόγω εκστρατεία θέτει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν με ΗIV και την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστών, ιατρών, οικογένειας, φίλων αλλά και του γενικού πληθυσμού, αναφορικά με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τα κοινωνικά στερεότυπα και το στίγμα που σχετίζονται με τη νόσο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» βασίζεται σε ιστορίες που είναι εμπνευσμένες από πραγματικά βιώματα ανθρώπων που ζουν με τον HIV και τα οποία καταδεικνύουν ότι «όλοι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους». 

Με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο ηθοποιό και σεναριογράφο κ. Γιώργο Καπουτζίδη, η εκστρατεία περιλαμβάνει κεντρικό video, μέσω του οποίου ο ίδιος μοιράζεται την οπτική του αναφορικά με τις συνθήκες οι οποίες δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με HIV.

Η εκστρατεία είναι ήδη στον «αέρα» και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως την αφισοκόλληση των σχετικών με την εκστρατεία υλικών σε 15 κεντρικά bar της Αθήνας, αλλά και την τοποθέτησή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας το μήνυμα να διαδοθεί με μαζικό τρόπο στο κοινό. 

Ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης με αφορμή της συμμετοχής του στην εκστρατεία, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στην εκστρατεία Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ”. Η ενδυνάμωση της φωνής και των δικαιωμάτων των ατόμων με HIV, αποτελεί για εμένα προτεραιότητα ζωής, ώστε οι συνάνθρωποί μας να ζουν μία ζωή χωρίς κοινωνικά ταμπού και περιορισμούς. Είμαστε όλοι αρωγοί σε ενέργειες που ενισχύουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον ιό του HIV και τις προεκτάσεις του».

Ο κ. Γιώργος Καλόγηρος, BU Director HIV της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη GSK Ελλάδος είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση του οράματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, μέσω της δημιουργία της εκστρατείας Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ”. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον HIV, με μήνυμα ότι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να ζουν τη ζωή τους όπως αυτοί επιθυμούν, απαλλαγμένοι από το στίγμα που δυστυχώς σχετίζεται με τη νόσο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους λογαριασμούς της εκστρατείας «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» στο Instagram και στο Facebook

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.