ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΕΚΛΕΙΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων έγινε υπαίθριο για μια μέρα, γιορτάζοντας την αξία του εθελοντισμού, της φροντίδας και της συμμετοχικότητας, σε μια ανοιχτή γιορτή στο Θησείο, που διοργάνωσε το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δ. Αθηναίων.

Τη δράση υποστήριξε ο Κλάδος Επαγγελματικών Προϊόντων L’Oréal Hellas (L’Oréal Professional Products), μαζί με περισσότερους από 20 εθελοντές κομμωτές που φρόντισαν άστεγους και άπορους ανθρώπους, με ελάχιστη ή μηδαμινή πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες περιποίησης.

Με σταθερή αποστολή να αναβαθμίζει συνεχώς τον κομμωτικό κλάδο και να αναδεικνύει την προσφορά του στην κοινωνία, ο Κλάδος Επαγγελματικών Προϊόντων L’Oréal Hellas (L’Oréal Professional Products) αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα των Κοινωνικών Κομμωτηρίων. Από το πρώτο Κοινωνικό Κομμωτήριο στον Δ. Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, και στη συνέχεια στον Δ. Χανίων, οι άνθρωποι της L’Oréal Professional Products υποστηρίζουν την επέκταση του θεσμού του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, προσφέροντας στους Δήμους που το επιθυμούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και προϊόντα και ενεργοποιώντας την κομμωτική κοινότητα να συμμετέχει δημιουργώντας μια αλυσίδα αγάπης και ουσιαστικής αλληλεγγύης.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που το πρώτο Κοινωνικό Κομμωτήριο της χώρας μας, στο οποίο συμβάλουμε με τη χορηγία μας, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και προσφοράς. Είμαστε επίσης χαρούμενοι που το επιτυχημένο παράδειγμά του έχει κινητοποιήσει και άλλους δήμους να υιοθετήσουν τον θεσμό των Κοινωνικών Κομμωτηρίων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο ένα μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης. Για εμάς, η πρόσβαση στην ομορφιά δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό δικαίωμα για κάθε άνθρωπο, για λόγους προσωπικής υγιεινής και αξιοπρέπειας. Η γιορτή αυτή δείχνει ότι τα Κοινωνικά Κομμωτήρια δεν είναι απλά οι χώροι και τα προϊόντα, αλλά οι άνθρωποι. Όλοι οι επαγγελματίες της ομορφιάς που μας φροντίζουν, χαρίζοντας το πολύτιμο δώρο της αποδοχής και της αυτοπεποίθησης.», αναφέρει η Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια L’Oréal Professional Products.

«Το έργο του εθελοντισμού κρίνεται από τα δημιουργικά αποτελέσματά του και την αναβάθμιση και ανάταση που προσφέρει. Και το Κοινωνικό Κομμωτήριο αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί. Χαρίζει χαμόγελα και αυτοπεποίθηση σε κάθε άνθρωπο που περνά το κατώφλι του, και με αυτή τη συμβολική δράση στο Θησείο οι υπηρεσίες ήρθαν ακόμη πιο κοντά στους πολίτες που στηρίζουμε, στέλνοντας μήνυμα ότι η πόρτα της φροντίδας και της ομορφιάς είναι ανοιχτή για όλους», αναφέρει σε δήλωση της η Πρόεδρος Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη.

Υπό τις μελωδίες του Αθήνα 9,84, οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία, εκτός από κούρεμα και χτένισμα, να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και καθαρά ρούχα στο ειδικό Van της ΜΚΟ IMMORTALITING που συμμετείχε στον εορτασμό.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.