ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΒΕΞ ΚΙΝΓΚ

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας στις 9 Μαΐου.

Το φαινόμενο του Instagram και συγγραφέας του best seller Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή επιστρέφει με έναν πραγματικά απαραίτητο οδηγό ζωής! Δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο αυτοβελτίωσης, αλλά για ένα εγχειρίδιο με τεχνικές εσωτερικής αυτοΐασης, που βοήθησαν τον συγγραφέα να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Το ενδιαφέρον με αυτό το βιβλίο είναι ότι δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Σε μια περίοδο φόβου και εγκλεισμού, ο Βεξ Κινγκ γράφει για την εσωτερική ελευθερία, με σκοπό να βοηθήσει τους αναγνώστες του ανά τον κόσμο να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από τις προσωπικές τους αλυσίδες.

«Οι άνθρωποι που αποδέχονται τον εαυτό τους αποδέχονται και τους άλλους. Και αυτό μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Όπως συμβουλεύει τους αναγνώστες του βιβλίου στον πρόλογο ο Ρόμπιν Σάρμα, συγγραφέας των παγκόσμιων μπεστ σέλερ Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του και Το κλαμπ των 5 π.μ.: «Διαβάστε το με ανοιχτό μυαλό και τρυφερή καρδιά. Ρουφήξτε τα λόγια του αργά, συνειδητά, και αφήστε να σας αγγίξουν βαθιά αυτά που σας προσφέρει, έτσι ώστε, όταν τελειώσετε, να βγείτε έξω στον κόσμο αναγεννημένοι».

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου, του Βεξ Κινγκ (εκδ. Μίνωας)

Αυτή είναι η νέα τάση
Έχετε αναλάβει τον έλεγχο της εσωτερικής σας αυτοΐασης. Είστε ο θεραπευτής του εαυτού σας. Σας αποκαλώ έτσι τώρα, γιατί πραγματικά είστε. Δηλαδή, πάντα ήσαστε, αλλά τώρα ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε όλη τη σοφία που έχετε μέσα σας. Το κάνετε. Η πρόοδος που έχετε κάνει δεν έχει καμία σχέση με κάποιον γκουρού ή με κάποια εξωτερική θεραπευτική δύναμη: αποκτήσατε απλώς κάποια εργαλεία που σας επιτρέπουν να συνδέεστε με τον οδηγό που έχετε μέσα σας. Έχετε ανοίξει έναν νέο διάλογο με τον εαυτό σας μέσω της σύνδεσης με το εσωτερικό σας φως. Σε αυτό το σημείο η εσωτερική φωτιά και η σοφία σας ανοίγουν την πόρτα στην αλλαγή.

Και, όπως είπα πριν από πολλές σελίδες, ο έλεγχος της αυτοΐασης με αυτό τον τρόπο είναι μία από τις πιο ισχυρές πράξεις αγάπης για τον εαυτό σας που μπορείτε να επιλέξετε. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο και δουλεύοντας με τις ασκήσεις του, έχετε πει στον εαυτό σας ότι αξίζετε μια αλλαγή. Έχετε στείλει ένα δυνατό μήνυμα στον εσωτερικό σας κόσμο ότι είστε έτοιμοι να αυξήσετε τις δονήσεις σας και να ζείτε σε πιο υψηλές συχνότητες. Τίποτα δεν θα μπορεί να σας κρατάει πίσω πια.

Επιστρέφετε στην ισορροπία. Μπορεί να μη νιώθετε ότι έχετε φτάσει ακόμη, κι αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό, στο κάτω κάτω, είναι ένα ταξίδι που δεν υπάρχει σαφές τέρμα. Θα αναρρώνουμε και θα πονάμε και θα αναρρώνουμε ξανά για την υπόλοιπη ζωή μας.

Αυτό που κάνετε, όμως, κάθε φορά που επικεντρώνεστε πάλι στο ταξίδι σας, σας ανεβάζει σε μια κατάσταση υψηλότερων δονήσεων. Δημιουργείτε δυνατότητες για τον εαυτό σας και εκπέμπετε ισχυρή ενέργεια που θα επιστρέψει σ’ εσάς. Επαναλαμβάνετε το μήνυμα ότι αξίζετε να νιώθετε καλύτερα, αξίζετε την αλλαγή και τελικά αξίζετε να νιώθετε ελεύθεροι.

Η αυτοΐαση δεν έχει σχέση μόνο με την ίαση – έχει σχέση με ολόκληρη τη ζωή σας. Αν αναζητάτε επιτυχία και θέλετε να επιτύχετε στόχους, είναι επιτακτικό να επικεντρώνετε την ενέργειά σας στον εσωτερικό εαυτό σας. Είναι πολύ σημαντικό να αναρρώσετε από τις συναισθηματικές πληγές σας αν θέλετε να αλλάξετε δραστικά τη ζωή σας.

Επομένως, η αυτοΐαση δεν είναι μόνο για τους πνευματικούς τύπους ή τους «χίπηδες» ή όπως κι αν θέλετε να τους αποκαλείτε. Η αυτοΐαση είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να αλλάξει. Το είπα και πριν, δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε το Σύμπαν. Αν εκπέμπετε σε χαμηλές δονήσεις, εξαιτίας συναισθηματικού πόνου, καμιά εξωτερική προσπάθεια δεν θα ανεβάσει τις δονήσεις για πολύ. Πρέπει να ξεκινήσετε από μέσα για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βγάλει προς τα έξω τη θετική ενέργεια που θέλετε να λάβετε πίσω.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βεξ Κινγκ ασκεί μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής. Πέρασε πολλές δυσκολίες στην παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν μωρό, ενώ η οικογένειά του έμενε συχνά άστεγη ή ζούσε σε φτωχές και επικίνδυνες γειτονιές. Ο ίδιος αποτέλεσε συχνά στόχο ρατσιστικών επιθέσεων. Στην εφηβεία δεν ένιωθε άνετα με τον εαυτό του και ήταν θυμωμένος με τη ζωή και τον κόσμο. Αυτές οι εμπειρίες στοίχειωναν τον Βεξ για πολλά χρόνια, αλλά πλέον τις βλέπει ως πραγματική ευλογία. Γνωρίζει ότι οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι.

Κατάφερε να μεταμορφώσει με επιτυχία ολόκληρη τη ζωή του και σήμερα είναι ιδιοκτήτης της Bon Vita, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσα από την οποία, μεταξύ άλλων, ενθαρρύνει, νουθετεί, εμψυχώνει, και παρέχει πρακτικές λύσεις και μαθήματα ζωής σε άλλους ανθρώπους. Μέσα από τον δημοφιλή λογαριασμό του στο Instagram (@vexking), ο Βεξ αποτελεί πλέον πηγή έμπνευσης για χιλιάδες νέους. Ξεκίνησε το κίνημα Μόνο Θετική Σκέψη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη δύναμη του μυαλού τους, ώστε να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους σε κάτι καλύτερο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.