RISE CLUB: HΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “BACK TO WORK: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα, με αριθμό προσέλευσης να ξεπερνάει τις 100 γυναίκες. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της OTEAcademy στο Μαρούσι και με την υποστήριξη του Γραφείου Career Services του Deree, The American College of Greece.

Η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία RISE CLUB, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, πραγματοποίησε ημερίδα την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, από τις 10.00 ως τις 17.30, με θέμα “Back to Work: Οικοδομώντας μία Βιώσιμη και Συμπεριληπτική κοινωνία” που είχε στόχο να συμβάλλει στην επαγγελματική εξέλιξη και ενδυνάμωση των γυναικών - μητέρων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας ή να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική καριέρα και να σχεδιάσουν το επαγγελματικό τους προφίλ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα, με αριθμό προσέλευσης να ξεπερνάει τις 100 γυναίκες. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της OTEAcademy στο Μαρούσι και με την υποστήριξη του Γραφείου Career Services του Deree, The American College of Greece.

Την εισήγηση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κ. Ιφιγένεια Καρανάσιου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Rise Club, εστιάζοντας στο σκοπό και και στο όραμα του Rise Club: “Θέλουμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις μητέρες που ψάχνουν να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η τεχνολογία μας διευκολύνει ώστε γυναίκες από όλη την Ελλάδα να μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης διαδικτυακά. Το όραμα του RISE CLUB είναι να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης και επικοινωνίας γυναικών μετά την μητρότητα στην Ελλάδα γι’αυτό και σας χρειαζόμαστε όλους να είστε στο πλευρό μας”.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Μεγρέμης, Director, Γραφείου Career Services, του Deree – The American College of Greece, καλωσόρισε το κοινό με μία ομιλία, αναλύοντας την σημερινή εποχή που τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “Έχει έρθει μια ανάπτυξη που η Ελλάδα δεν την περίμενε, με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης απ’ ότι έχει η Ευρώπη, γι’ αυτό όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να έχουν ικανότητα ευελιξίας, προσαρμοστικότητα, ομαδικότητα, υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες και να συνεργάζονται με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα χωρίς να κάνουν διακρίσεις”.

Στο Α’ Πάνελ της ημερίδας, γυναίκες μητέρες με ηγετικές θέσεις στον επιχειρηματικό κλάδο, επικοινώνησαν την δική τους βιωματική εμπειρία στο ταξίδι συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς επίσης τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να βιώνουν στο εργασιακό περιβάλλον.

Η κ. Καρέλου, Client Service Director, ZZ.DOT, τόνισε ότι “Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το πρόβλημα, βρίσκεις και την λύση. Κάθε μέρα για μένα είναι μία πρόκληση. Κάνω μία υπερπροσπάθεια επειδή δεν είναι τίποτα δεδομένο, να μαθαίνω συνεχώς περισσότερα πράγματα”.
Η κ. Καμπούρη, Co-Founder & Managing Partner, apply2day, τόνισε ότι “Είναι πολύ υποκειμενικό για τον καθένα τι σημαίνει επιτυχία. Σίγουρα αν μπορούσαμε να ορίσουμε την επιτυχία, θα λέγαμε ότι είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών μας αλλά ο καθένας έχει τις δικές του και τις δικές της προσδοκίες. Δεν υπάρχει one size fits all στο work life balance. Επιτυχία είναι να μπορείς να κατανέμεις σωστά τον χρόνο σου και βάση των δικών σου αναγκών.
Η κ. Μπανιά, Executive Vice Chairman & VP Head of Sales, IKNOWHOW SA τόνισε ότι “Έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν έχω βρει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Και αυτό είναι απόλυτα αποδεκτό. Ζούμε σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και σε αυτό πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και αυτή είναι η επιτυχία.” Η κ. Γιατρά, ICT Account Manager, OTE SA, τόνισε ότι “Δεν ξέρω αν είμαι ηρωίδα ή όχι. Ξέρω ότι η προσπάθεια είναι καθημερινή. Δεν μπορούμε να βολευόμαστε σε ένα comfort zone, σε ένα κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί. Κάθε φορά πρέπει να ψαχνόμαστε και να αλλάζουμε. Sky's the limit.”.

Ο συντονισμός έγινε από τον κ. Δημήτρη Μεγρέμη, Director, Γραφείου Career Services του Deree – The American College of Greece.

Το Β’ Πάνελ της ημερίδας απαρτίστηκε από προσκεκλημένους executives του χώρου του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις στην αγορά εργασίας και προοπτικές βελτίωσης. Παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες σχετικά με την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η κ. Τζέμου, DEI Lead & Head of HR Bayer Hellas, Wellbeing Strategist, Culture Advocate, Transformative Executive, Member Boardroom, τόνισε ότι “Η διεκδίκηση ισότητας δεν είναι ατομικό άθλημα. Καμία δεν πρέπει να είναι μόνη της. Υπάρχουν πολλές κοινότητες που στηρίζουν την γυναίκα στο ταξίδι της ζωής της. Αξιοποιήστε το. Θα εμπνευστείτε, θα μάθετε, θα ακούσετε πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε. Είναι στο χέρι μας να είμαστε σύγχρονοι. ”.

Η κ. Ιωαννίδου, Industry Analyst & Research Director, The John Bersin Company, Lean In circle Leader working Moms of Athens, τόνισε ότι: “Η σύνδεση των μητέρων με την αγορά εργασίας θέλει επένδυση χρόνου και κόστους και σωστό σχεδιασμό. Οι καλύτερες και πιο δυνατές πρακτικές είναι αυτές που συνδύασαν όχι μόνο την γνώση και την ευκαιρία και το part time και την ευελιξία αλλά και την ενδυνάμωση του ατόμου μέσα από προσωπικό coaching, mentoring, να δοκιμάσει πράγματα για να μπορέσει να ξανασυστηθεί και να συνειδητοποιήσει ότι εκεί που είναι πραγματικά υποστηρίζεται.

Η κ. Φραντζέσκου, HR Business Partner, Eastern Europe, Barilla Hellas, Lean In Women HR Leaders, τόνισε ότι “Προσωπικά, αντιλήφθηκα ότι η μητρότητα μου ανέδειξε περισσότερα skills απ όσο είχα πριν. Άρα η δική μου συμβουλή είναι οι μητέρες που αναζητούν εργασία να αξιολογήσουν όλα τα skills που έχουν και να τα εντάξουν στο δικό τους προφίλ εντάσσοντας όλα αυτά τα στοιχεια της προσωπικότητας τους ώστε να είναι έτοιμες και προετοιμασμένες για την συνέντευξη.”

Ο κ. Σιβρής, HR Manager, PharmaPath, στην ερώτηση “Ποιος έχει τη πρώτη ευθύνη για την ομαλή ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας;”, τόνισε ότι “Προφανώς έγκειται και στους δύο. Γιατί αν δεν θέλει κάποιος/κάποια να ακολουθήσει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα με την σοβαρότητα που πρέπει τότε δεν θα υπάρξουν τα αποτελέσματα που προσδοκούμε όλοι να έχει. Θα ήθελα να προσθέσω και την κρατική ευθύνη. Το κράτος μπορεί να κατευθύνει πράγματα.”.

Η κ. Μπάσα, Project Leader, Just One (Executive Search - Headhunting), στην ερώτηση “Ποια μέτρα πρέπει να υιοθετήσουν οι εταιρείες για να υποστηρίξουν τις μητέρες ουσιαστικά;” τόνισε ότι “Ευελιξία. Να παρέχουν ευέλικτες ώρες εργασίας, την εξ’ αποστάσεως εργασία, το part time job, προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης ώστε οι γυναίκες να μένουν συνεχώς updated για την αγορά εργασίας”.

Ο συντονισμός έγινε από την κ. Νίκη Αλεξάνδρου, Leadership coach, Lean in Network Greece (Athens), Co-Leader, Counsel Norton Rose Fulbright.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή δωρεάν Εργαστηρίου Σχεδιασμού Επαγγελματικού Προφίλ Βιογραφικού (CV) και LinkedIn Προφίλ, συνοδευόμενο με Επαγγελματική Φωτογράφιση. Εισηγήτριες του εργαστηρίου ήταν η κ. Μαρίνα Περαντωνάκη, Senior Manager του Γραφείου Career Services του Deree – The American College of Greece και η κ. Αλεξάνδρα Πρίντεζη, Manager, του Γραφείου Career Services του Deree – The American College of Greece, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Career Readiness Team του Γραφείου Career Services του Deree – The American College of Greece.

Αρωγοί στη προσπάθεια μας να ενδυναμώσουμε και να υποστηρίξουμε επαγγελματικά άνεργες γυναίκες και μητέρες στην επιστροφή τους στην αγορά εργασίας, αποτέλεσαν η ηλεκτρονική ιστοσελίδα OW.GR : On Wellness, η ηλεκτρονική, οικονομική και πολιτική εφημερίδα GRTimes και η γυναικεία ιστοσελίδα Ladylike.gr, ως χορηγοί επικοινωνίας της δράσης αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική τους ευθύνη στην ενδυνάμωση των γυναικών.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.