ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η έρευνα του Ινστιτούτου Prolepsis σε συνεργασία με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον!

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στην κατανάλωση λαχανικών και οσπρίων από μαθητές μικρής ηλικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ρrolepsis σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μια αισιόδοξη προοπτική για τις επόμενες γενιές που από την προσχολική και σχολική ηλικία χτίζουν υγιεινές συνήθειες.

Ειδικότερα, στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων στο πλαίσιο εκτίμησης των διατροφικών αναγκών των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ κατά τα τρία προηγούμενα σχολικά έτη, επισημαίνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών ηλικίας 4-8 ετών φαίνεται να καταναλώνει πολύ συχνά λαχανικά και όσπρια. Η καταγραφή εστίασε σε ευπαθείς κοινωνικο-οικονομικά περιοχές της χώρας, με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, και τον σχεδιασμό κατάλληλων εκπαιδευτικών δράσεων για θέματα υγείας και ισορροπημένες διατροφής.

Για να έχει αυτό το εύρημα διάρκεια στον χρόνο, η εταιρεία MΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και το Ινστιτούτο Prolepsis συνεργάζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θέτοντας από κοινού ως στόχο τη διάδοση της διατροφικής αξίας των λαχανικών αλλά και την προαγωγή της αξίας της ισορροπημένης διατροφής στην Ελλάδα, στα παιδιά κάθε ηλικίας. Η αγαπημένη εταιρεία λαχανικών του ελληνικού κοινού εκτός της υποστήριξής της στο ερευνητικό έργο του Iνστιτούτου, συνεχίζει να ενισχύει με συνέπεια το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα 8 τόνους σπανάκι για την παραγωγή 124.520 πιτών, που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ως δεκατιανό σε μαθητές που βρίσκονταν σε ανάγκη.

«Η ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των παιδιών και η εκπαίδευσή τους σε θέματα υγιεινής διατροφής είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον όταν τα δεδομένα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δείχνουν ολοένα και περισσότερα παιδιά με αυξημένο σωματικό βάρος. Είθε, η συνεργασία μας με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ να δημιουργήσει νέα δυναμική προς την κατεύθυνση αυτή.» δήλωσε η κα. Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.