ΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

To Ούζο Πλωμαρίου, κρατάει καλά κρυμμένο ένα μεγάλο μυστικό μέσα στο μικρό διάφανο μπουκάλι του, ένα πολύτιμο συστατικό, δώρο της ελληνικής γης στην καλύτερη εκδοχή του!

Τον περίφημο γλυκάνισο, το χαρακτηριστικό μυρωδικό του ούζου που ανάλογα με την ποιότητά του καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Η  καλλιέργεια του γλυκάνισου  για να έχει την υψηλότερη σε ποιότητα απόδοση πρέπει να γίνει στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Γι’ αυτό και το καταρτισμένο προσωπικό της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου  με γνώμονα  τον καιρό επιλέγει για τη σπορά του στο Λισβόρι της Λέσβου τη χρονική περίοδο που το χώμα είναι πιο εύφορο. Τα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας βρέχονται από τον κόλπο της Καλλονής επομένως έχουν εξασφαλισμένη την απαραίτητη δροσιά που χρειάζονται, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού ενώ το μικροκλίμα της  συγκεκριμένης περιοχής  δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο!

Για  περίπου 3 μήνες ο καρπός ωριμάζει με την διαρκή φροντίδα των ανθρώπων της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου σε ιδανικές συνθήκες. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η συγκομιδή του.  Έπειτα ο γλυκάνισος αποξηραίνεται, συλλέγεται, κοσκινίζεται και τοποθετείται σε ειδικά σακιά.Τα σακιά αποθηκεύονται με ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένο χώρο του αποστακτηρίου όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ρυθμίζονται συνεχώς, 12 μήνες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, ώστε να διατηρείται φρέσκος με αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του. Έτσι «σφραγίζεται» το πλούσιο άρωμα του και εξασφαλίζεται η εξαιρετική του γεύση.

Η ένωση του γλυκάνισου με το τοπικό μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, το αλάτι από τις αλυκές Καλλονής, τα βότανα της γης της Λέσβου, τα εξαιρετικά μπαχαρικά, τους  καρπούς, τον μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια και τα εκχυλίσματα μαστίχας Χίου απογειώνουν γευστικά το τελικό απόσταγμα.
Ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας, με κρυστάλλινη όψη, έντονα αρώματα και γλυκιά επίγευση που το απολαμβάνουμε κάθε ηλιόλουστη μέρα του χρόνου αφού όταν έχει ήλιο έχει Πλωμάρι!

Από τη σπορά του γλυκάνισου μέχρι και την απόσταξη, η αποσταγματοποιία κρατά ζωντανή την παράδοση που της κληροδότησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης. Με απόλυτο σεβασμό στα 129χρόνια της ιστορίας του, το Ούζο Πλωμαρίου τιμά τον τόπο που το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών  και παράλληλα στηρίζει την τοπική κοινότητα, μιας και το γλυκόπιοτο απόσταγμα είναι γέννημα θρέμμα της Λέσβου..

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:
Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Δείτε επίσης:
www.ouzoplomari.gr, www.facebook.com/ouzoplomari, www.instagram.com/ouzoplomari, www.theworldofouzo.gr

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.