ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Το Βιολογικό χωριό, η μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας, με προσήλωση στην κοινωνική προσφορά, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του DNA του, αλλά και με έμφαση στη διαμόρφωση σωστών προτύπων υγείας και ποιοτικής ζωής, επενδύει συστηματικά στην υλοποίηση δράσεων, προτρέποντάς μας συνειδητά να «Αλλάξουμε τον κόσμο από τη ρίζα».

Οι πιο πρόσφατες δράσεις της εταιρείας στο πλαίσιο αυτό, αφορούν τη συμμετοχή της σε 5 κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη στήριξη σημαντικών θεσμών, αλλά και Τοπικών Αθλητικών Φορέων. Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, το Βιολογικό Χωριό καλλιεργεί θεμελιώδεις αξίες που πρεσβεύει όπως Προσφορά, Αλληλεγγύη, Σεβασμός, ενώ αναδεικνύει ταυτόχρονα την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» και του Εθελοντισμού, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους να βελτιώνουν τη σωματική τους υγεία.

Ενέργειες όπως η χορηγική υποστήριξη του Greece Race for the Cure® 2022, αποτελούν αφορμή για το Βιολογικό Χωριό να σταθεί αρωγός στο πολύτιμο έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, «Άλμα Ζωής». Με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας “Green Team” της εταιρείας, οι 68 εργαζόμενοί της τίμησαν τις γυναίκες που με γενναιότητα αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού και η εταιρεία συνέβαλε ουσιαστικά στη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων του Συλλόγου.

Σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, το Βιολογικό Χωριό χορηγεί τις εμφανίσεις των νέων αθλητών στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στα αθλήματα Μπάσκετ και Πετοσφαίριση, ενώ στηρίζει και τους αθλητές ΑμεΑ του Ομίλου, μεταδίδοντας το μήνυμα «Μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου; Βιο-λογικά μπορείς».

Το Βιολογικό Χωριό υποστηρίζει Τμήμα Καλαθοσφαίρισης παιδιών του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού και την ομάδα Champs.
Ο ΚΟ Χολαργού έχοντας «αφουγκραστεί» την ανάγκη των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού για συμμετοχή στον ομαδικό αθλητισμό, προχώρησε στη δημιουργία ομάδας μπάσκετ, η οποία είναι η μοναδική στην Αττική και το Βιολογικό Χωριό είναι περήφανο να βρίσκεται στις εμφανίσεις της ομάδας των παιδιών. Το νέο τμήμα ονομάζεται CHAMPS, γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι ήδη πρωταθλητές της ζωής. Το πρόγραμμα λειτουργεί για παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (από 6-11 ετών).

Αντίστοιχα, ως χρυσός χορηγός της ομάδας μπάσκετ ανδρών «Βιολογικό Χωριό Α.Σ.Καρδίτσας», την στηρίζει στο ταξίδι της στην Α΄Εθνική κατηγορία της Basket League.

Το Βιολογικό Χωριό, κάνοντας πράξη το «Αλλάξουμε τον κόσμο από τη ρίζα» που πρεσβεύει, αναζητά πάντα τρόπους να βρίσκεται και δίπλα στις Τοπικές Κοινωνίες μέσα από τη στήριξη τοπικών αθλητικών δρώμενων, όπως η χορηγική συμμετοχή στον κλασικό «Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας» που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πλατεία Νερού.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Βιολογικού Χωριού, Δημήτρης Κρομμύδας, δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στις τοπικές κοινωνίες μέσα από τον αθλητισμό, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς στο Βιολογικό Χωριό. Ο αθλητισμός εκτός από συστηματική «σωματική καλλιέργεια» αποτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και πρεσβεύει αξίες και ιδεώδη που συνάδουν με το όραμα και τη φιλοσοφία μας. Παράλληλα, η ανταπόκριση των δικών μας ανθρώπων, μέσα από την ομάδα εθελοντισμού Green Team, σε κάθε μας πρωτοβουλία, αλλά και η θερμή σχέση που έχουμε αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες, μας τιμά ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και στοχεύουμε διαρκώς στο να εξελίσσουμε τις δράσεις μας».

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε την εταιρεία στο Instagram @biologikoxorio, Facebook Βιολογικό Χωριό, καθώς και στο προφίλ της στο Linkedin Biologiko Xorio, καθώς και το κανάλι της στο ΥouTube, Biologiko Xorio ή επισκεφτείτε το site www.biologikoxorio.gr για να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα των προϊόντων.
#biologikoxorio

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.