Instagram: @ashinyday

3 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ INSTAGRAM ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Θέλεις να σκρολάρεις για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής; Σου έχουμε τρεις λογαριασμούς στο Instagram για να κάνεις μια καλή αρχή.

Εν έτει 2024, είμαστε πολλοί που προσπαθούμε ο τρόπος ζωής μας να γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο οικολογικός. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο ενδιαφερόμαστε για την υγεία του πλανήτη και προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του.

Ανάλογες ανησυχίες φαίνεται να απασχολούν και πολλούς ανθρώπους που έχουν ισχυρή παρουσία στα social media. Τόσο το TikTok όσο και το Instagram, έχουν αναδειχθεί πια σε πηγές έμπνευσης και πληροφόρησης όσων επιθυμούν να ζήσουν πιο συνειδητοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ξεχωρίσαμε τρεις instagram λογαριασμούς οι οποίοι μέσα από τις αναρτήσεις τους μας παρακινούν να υιοθετήσουμε οικολογικές πρακτικές, προβάλλουν μεθόδους βιωσιμότητας και μας δίνουν έμπνευση για το πώς μπορούμε να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να προσφέρουμε μια ανάσα ζωής στον πλανήτη.

A Shiny Day by Alexandra Diona

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο εύστοχα ονόματα της ελληνικής ινσταγκραμικής κοινότητας. O λογαριασμός της ταλαντούχας και αυτοδημιούργητης Αλεξάνδρας Διονά έχει μάλλον διττό ρόλο: πρώτον να «φωτίσει» τη μέρα μας με όση περισσότερη αισιοδοξία μπορεί και, δεύτερον, μέσω των καλαίσθητων φωτογραφιών της να μας εμπνεύσει να κάνουμε τη διαφορά.

Τόσο στο account όσο και στην ιστοσελίδα της ανακαλύπτουμε την αγάπη για τη δημιουργία και τις χειροτεχνίες, ιδέες για DIY κατασκευές από επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα και φυσικά υλικά, αλλά και τρόπους να φροντίζουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και το περιβάλλον, κάνοντας βήματα προς έναν πιο συνειδητό τρόπο ζωής.

Επιπλέον, η Αλεξάνδρα προσφέρει και εργαστήρια χειροτεχνίας, όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει κέντημα, πλέξιμο, αργαλειό, punch needle και άλλες τεχνικές.

Madeleine Olivia

Η Madeleine Olivia –ή, για πολλούς, η βασίλισσα της μινιμαλιστικής ζωής– φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι πως δεν χρειαζόμαστε πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Στον άρτιο αισθητικά λογαριασμό της στο Instagram βρίσκουμε πάρα πολλές συνταγές μαγειρικής, απόλυτα υγιεινές, εύκολες και φυσικά απαλλαγμένες από ζωικές πρωτεΐνες, καθώς και πολύτιμες συμβουλές για να μειώσουμε το αρνητικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη, όσο και όπως είναι εφικτό.

Σχετικά πρόσφατα, η Madeleine Olivia κυκλοφόρησε και το δικό της βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο «Make It Vegan», για το οποίο έγραψε: «Έφτιαξα αυτό το βιβλίο για όλους: vegan, vegetarian, flexitarian ή vegan-περιέργους. Οι συνταγές είναι εύκολες, εφικτές και νόστιμες. Βαρέθηκα τις συνταγές με πάρα πολλά ειδικά υλικά, περιοριστικές vegan συνταγές ή συνταγές που αργούν να γίνουν. Αυτό το βιβλίο μαγειρικής είναι πρακτικό και ελπίζω ότι θα μάθετε πολλά για το vegan μαγείρεμα».

Kathryn Kellogg

«Η φιλική προς το περιβάλλον ζωή γίνεται απλή» είναι το μότο της Kathryn Kellogg, η οποία είναι επίσης σε θέση να γνωρίζει καλά ότι η δική μας υγεία και ευεξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υγεία και την ευεξία του πλανήτη μας, και ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, αρκεί να το θέλουμε.

Η διατροφή και το περιβάλλον είναι δύο θεματικές κυρίαρχες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram. Με αφετηρία αυτές μοιράζεται μαζί μας περιβαλλοντικά νέα και βιώσιμες πρακτικές που μας εισάγουν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ακολουθώντας την, ενημερωνόμαστε για θέματα σπατάλης τροφίμων και πλαστικού, τρόπους μείωσης των απορριμμάτων, για τα βιώσιμα swaps που χρησιμοποιεί στη μέρα της και της έχουν αλλάξει τη ζωή, για vegan συνταγές που ούτε καν είχαμε ποτέ σκεφτεί, αλλά και για πολλές ακόμα ιδέες για την εξέλιξη τόσο τη δική μας όσο και του περιβάλλοντος.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.