iStock

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ

Αν ο τρόπος που οι συμβατικές αεροπορικές εταιρείες φέρονται στα σκυλιά –και τους κηδεμόνες τους– σου φαίνεται βάρβαρος, θα χαρείς που δημιουργήθηκε εταιρεία ειδικά για τους τετράποδους φίλους μας. Φυσικά, με το αζημίωτο!

Όπως πλησιάζω στο μισό αιώνα ζωής, ένα όνειρο έχω: να κερδίσω ένα αξιοπρεπές ποσό σε τυχερό παιχνίδι, να πάρω το σκυλί μου, να επιβιβαστώ σε ένα τζετ και να εξαφανιστώ αρχικά προς Ιταλία και από εκεί να πετάω για όποιο μέρος θέλω να επισκεφτώ και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα.

Ανάλογα με το ποσό, θα ορίσω και το δρομολόγιο. Θα επιστρέψω όταν τελειώσουν τα χρήματα. Και τι θα κάνω μετά; Εδώ δεν ξέρω αν θα ζω αύριο (πόσο μάλλον αν θα κερδίσω ποτέ το ποσό που χρειάζομαι για την πραγματοποίηση του ονείρου), θα με σκάσει το άγχος για το «μετά» που μου έχει «κόψει» ήδη αρκετά χρόνια από τη ζωή μου;

Το τζετ το έβαλα στην εικόνα γιατί δεν θέλω να περάσει άλλος σκύλος μου ό,τι ο Μπέμπης όταν πήγαμε στη Γερμανία. Και άντε, οι Γερμανοί σέβονται τα ζώα. Στην επιστροφή στην Αθήνα, πριν να τον βρω στις αφίξεις (μετά την προσγείωσή μας) κόντεψα να πάθω έμφραγμα, με τον κατά τα άλλα υπεύθυνο να μου δείχνει δυο πόρτες και να μου λέει: «Ή από εδώ θα βγει ή από εκεί».

Τελευταία, διαβάζω και για πολλά περιστατικά με θανάτους ζώων εν πτήσει, με το αγχολυτικό να μην είναι η καλύτερη λύση. Σε κάθε περίπτωση, η θέση μιας ζώσας ψυχής δεν είναι με τις αποσκευές.

Μπορείς, λοιπόν, να φανταστείς τη χαρά μου όταν έμαθα πως αποτελεί πραγματικότητα η πρώτη αεροπορική εταιρεία για σκύλους. Τώρα, μου λείπει μόνο να κερδίσω το ποσό που χρειάζομαι!

Τι προσφέρει η πρώτη αεροπορική για (προνομιούχους) σκύλους

Η Βark Air, δηλαδή η πρώτη υπηρεσία τζετ για σκύλους στον κόσμο, δεν έχει first class αλλά furst, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη του τετράποδου φίλου μας. Τη δημιούργησε εταιρεία παιχνιδιών για σκύλους (Bark) σε συνεργασία με υπηρεσία ναύλωσης τζετ.

Οι σκύλοι είναι οι VIP αυτών των ταξιδιών, που τους γλιτώνουν από τον έλεγχο που γίνεται στις συμβατικές πτήσεις – την εξαφάνιση του crate από τα μάτια του κηδεμόνα μια ώρα πριν την αναχώρηση και έως την άφιξη.

Στον αέρα η πρώτη αεροπορική εταιρεία που επιτρέπει τους σκύλους στην καμπίνα
iStock

Πριν την απογείωση, ο κάθε σκύλος υποβάλλεται σε προετοιμασία πτήσης («Dogs Fly First») που περιλαμβάνει «ηρεμιστικές φερομόνες, μουσική και χρώματα που προτιμούν τα κουτάβια», όπως αναφέρεται στο site.

Για να γίνει η εμπειρία πτήσης ευκολότερη και πιο ευχάριστη, οι σκύλοι έχουν πρόσβαση σε διάφορα βοηθήματα, όπως ηρεμιστικές λιχουδιές, ωτοασπίδες και ηρεμιστικά μπουφάν.

Κατά την απογείωση και την κάθοδο, δίνεται στους σκύλους ένα ρόφημα της επιλογής τους για να βοηθήσουν τα αυτιά τους να προσαρμοστούν στην πίεση της καμπίνας. Φυσικά, θα υπάρχουν πολλά κεράσματα στην πτήση, ενώ θα διατίθεται και γεύμα που μαγειρεύει σεφ.

Προφανώς όλα αυτά δεν θα παρέχονται φθηνά. Oι πρώτες πτήσεις θα γίνουν στις 23/5 (τα εισιτήρια έχουν διατεθεί ήδη) και μέχρι νεοτέρας θα εξυπηρετούν δύο προορισμούς, από το αεροδρόμιο Westchester County της Νέας Υόρκης προς το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου (το one way εισιτήριο κοστίζει 8.000 δολάρια / 7.521 ευρώ) και το αεροδρόμιο Van Nuys του Λος Άντζελες (6.000 δολάρια / 5.640 ευρώ).

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.