Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

1 Απριλίου 2024

Η Πρωταπριλιά, οι καταδίκες και ο μικρόκοσμος του OW

Πρωταπριλιά Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Πρωταπριλιά, αλλαγή ώρας, αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες που θυμίζουν βαθύ καλοκαίρι.

Δύο τριήμερα σερί. Δύο καταδίκες (Μίχος, Πισπιρίγκου) που μας έκαναν να αισθανθούμε μια μικρή ανακούφιση (όση ανακούφιση μπορεί να νιώσει κανείς στο άκουσμα όσων έχουν συμβεί εις βάρος παιδιών) – κάτι τέτοια νέα κάνουν τις εβδομάδες μας πιο φωτεινές, μας κάνουν να ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή και μας υπενθυμίζουν ότι η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα μας σώσει.

Στον μικρόσκοσμο του OW, εμπνευστήκαμε από τη συγκλονιστική ιστορία που μας αφηγήθηκε η πρώτη τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα, ακούσαμε με ενδιαφέρον όσα είχε να πει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Carlos Moreno, για την «πόλη των 15 λεπτών» που έρχεται και στην Ελλάδα και αποθηκεύσαμε μία σπουδαία πληροφορία για κάθε γονιό μέσα από τη συνέντευξη της ψυχοπαιδαγωγού, Ευτυχίας Βαρσαμή: Η ευτυχία του παιδιού πηγάζει από το να βλέπει έναν γονιό που είναι καλά.

Είδαμε υπέροχες φωτογραφίες από μία πολυκατοικία στο Θησείο που αναδιαμορφώθηκε διατηρώντας τη γοητεία των 70s και ένα διαμέρισμα στην Πλατεία Μαβίλη που μετατράπηκε σε ένα υψηλής αισθητικής Belvedere loft. Για το δικό μας σπίτι αποφασίσαμε σε πρώτο χρόνο να ανανεώσουμε τον χώρο επιλέγοντας τα κατάλληλα φυτά για κάθε δωμάτιο και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε πατητές τσιμεντοκονίες, κρυφούς φωτισμούς και κίτρινες κουζίνες.

Ταξιδέψαμε νοερά στην Κωνσταντινούπολη και βρήκαμε 3 καλούς λόγους να πάμε μέχρι τα Καμένα Βούρλα – διάβασε το κείμενο, μπορεί να πειστείς κι εσύ.

Καλή εβδομάδα!

QUOTE OF THE WEEK

«ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΑΡΤΗΡΙΑ ΠΙΕΣΗ Ή Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ».
–Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, χειρουργός-οφθαλμίατρος
Άννα Κουτσαφτίκη Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

ΑΝΝΑ ΚΟΥΤΣΑΦΤΙΚΗ: «ΜΕ ΤΑΡΑΖΕΙ ΒΑΘΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ»

Η Άννα Κουτσαφτίκη, η Ξένια της τηλεοπτικής σειράς Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, μιλά στο OW για την τηλεόραση, το θέατρο, το τραγούδι, την απώλεια και το χιούμορ που λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΔΕ ΑΠΡ 01 15:54:06 EEST 2024 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED