Illustration / Χριστίνα Αβδίκου

3 ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑΡ

Η Madonna, η Billie Eilish και ο Michael Fassbender είναι τα πρόσωπα πίσω από νέα αρώματα που αποδεικνύουν ότι η αρωματοποιία και η τέχνη πάνε χέρι-χέρι.

Ένας αρκετά σίγουρος τρόπος για να πουλήσει ένα άρωμα είναι να συνδεθεί με μια διασημότητα. Αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο τα brands, που αγκαζάρουν δημοφιλή πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο για τις καμπάνιες τους, όσο και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, που λανσάρουν σωρηδόν αρώματα με το όνομά τους. Το L’Interdit του Givenchy ήταν το πρώτο άρωμα που χρησιμοποίησε, το 1957, μια ηθοποιό για την προώθησή του – συγκεκριμένα, την Audrey Hepburn, για την οποία άλλωστε δημιουργήθηκε αποκλειστικά προτού κυκλοφορήσει εμπορικά.

Το 1991, η Elizabeth Taylor λάνσαρε το Passion δίνοντας το σύνθημα για τη μόδα των celebrity αρωμάτων, που καλά κρατεί τρεισήμισι δεκαετίες μετά. Πέρυσι, οι Rolling Stones υποσχέθηκαν… Satisfaction (έτσι ονομάζεται το νέο άρωμα από τη συλλογή Subversive Scents με την υπογραφή τους) και η Sabrina Carpenter «σέρβιρε» το Sweet Tooth Lemon Pie.

Στην εποχή μας, το όνομα καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής και της ηθοποιίας εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό selling point, προσδίδοντας στα αρώματα μοναδική δημιουργική αίγλη. Μια αίγλη που είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, λαμπερότερη από εκείνη των influencers και των παικτών ριάλιτι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι που κυκλοφορούν αρώματα με το όνομά τους), όσα εκατομμύρια δολάρια κι αν αξίζει το brand name τους.

Το αποδεικνύουν τα τρία νέα αρώματα που σου προτείνω, τα οποία είτε δημιουργήθηκαν είτε προωθούνται από δημοφιλείς προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος.

αρώματα
Illustration / Χριστίνα Αβδίκου

The One Eau de Parfum Intense, Dolce&Gabbana

Με αφορμή την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου The One, η Madonna ερμηνεύει στα ιταλικά το «La Bambola» της Patty Pravo στην καμπάνια για δύο νέα αρώματα, ένα γυναικείο και ένα ανδρικό, που προστίθενται στη συλλογή. Σε ένα βροχερό σκηνικό που θυμίζει τον ιταλικό νεορεαλιστικό κινηματογράφο, η «βασίλισσα της ποπ» (που δεν θα χάσει ποτέ τον τίτλο της από καμία Lady Gaga και Taylor Swift) και ο ηθοποιός Alberto Guerra ερμηνεύουν τον χαρακτήρα των δύο αρωμάτων.

Το γυναικείο The One Eau de Parfum Intense ανοίγει με ζωηρό ροζ πιπέρι και φωτεινές νότες μανταρινιού και φραγκοστάφυλου. Στην καρδιά του, ένα πλούσιο μπουκέτο γιασεμιού ξεδιπλώνεται με κομψότητα και θηλυκότητα, ενώ η κρεμώδης βάση βανίλιας αναμειγνύεται με νότες κεχριμπαριού, τυλίγοντας τις αισθήσεις με εκλεπτυσμένη ζεστασιά. Το άρωμα απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν και να μένουν αξέχαστες, ακριβώς όπως η Madonna, που άλλαξε για πάντα την pop μουσική.

Your Turn, Billie Eilish

Όταν δεν γράφει ενδοσκοπικά τραγούδια που συγκλονίζουν με την πολύ προσωπική θεματολογία τους και δεν εκφράζεται με πύρινα λόγια για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ (αυτούς τους καλλιτέχνες θέλουμε!), η Billie Eilish ανακατεύει συστατικά και φτιάχνει ενδιαφέροντα αρώματα με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες συσκευασίες. Το Your Turn περιέχεται σε δύο στοιβαγμένα ζάρια με μεταλλική ασημί επιφάνεια και ανάγλυφες κουκίδες, μια συσκευασία που αντανακλά τον δυναμικό χαρακτήρα του αρώματος.

αρώματα
BILLIE EILISH

Ανοίγει με μια εκρηκτική δροσιά από περγαμόντο, κάρδαμο και τζίντζερ, η καρδιά του αναδίδει την απαλότητα του ροδάκινου, το ανθισμένο γιασεμί και το νερό καρύδας, ενώ στη βάση το σανταλόξυλο, ο αισθησιακός μόσχος και το clean συστατικό Sylvamber δημιουργούν ένα βαθύ, εθιστικό τελείωμα που παραμένει στο δέρμα. Με το Your Turn, η Billie Eilish έφερε… εξάρες!

Colonia Il Profumo Millesimato, Acqua di Parma

Η Acqua di Parma δίνει το σύνθημα για την εορτασμό των 110 χρόνων της με μια καμπάνια γυρισμένη –πού αλλού;– στην Πάρμα, που αποθεώνει την τέχνη των αργών ρυθμών του ιταλικού τρόπου ζωής. Ο Michael Fassbender, που θα υποδυθεί τον πατριάρχη της πολιτικής οικογένειας των Kennedy σε σειρά του Netflix, φοράει το Colonia Il Profumo Millesimato και πίνει τον εσπρέσο του, κάνει ποδήλατο στα στενά σοκάκια και απολαμβάνει το γεύμα του υπό το διακριτικό φλερτ της –γνώριμης από το «The White Lotus»– Sabrina Impacciatore.

Το νέο συλλεκτικό άρωμα έχει στην καρδιά του το φρουτώδες και διακριτικά πικάντικο ylang-ylang από μια σοδειά του 2024 που καλλιεργήθηκε στο τροπικό κλίμα της Μαδαγασκάρης, το οποίο ενισχύει τη ζωντάνια των εσπεριδοειδών της σύνθεσης (περγαμόντο, σαγκουίνι, νεραντζιά, γκρέιπφρουτ). Πότε είπαμε ότι φεύγουμε για Ιταλία;

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.