iStock

6 «ΚΡΥΦΑ» ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

Ξεθυμαίνει το άρωμά σου μέσα σε λίγες ώρες; Υπάρχουν αντικείμενα που δεν τα αποχωρίζεσαι καθημερινά και μπορούν να το συγκρατήσουν ακόμα και για μέρες.

Με όσους φίλους μου μιλάω για αρώματα δύο είναι οι απορίες τους. Η πρώτη έχει να κάνει με την επιλογή του ιδανικού αρώματος και θέλει αρκετή σκέψη. Τους βάζω να δοκιμάσουν διαφορετικά και τους κάνω ένα μίνι… ψυχογράφημα για να βρούμε ποιο ταιριάζει στον χαρακτήρα τους και σε ό,τι επιθυμούν να αποπνέουν. Η δεύτερη, δηλαδή πώς να διαρκεί το άρωμα μέσα στη μέρα, έχει ευκολότερη απάντηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ψεκάζουν το άρωμα κατευθείαν στο δέρμα, αλλά παρατηρούν ότι η μυρωδιά του ξεθυμαίνει όσο περνάει η ώρα. Εδώ θα ζητήσουμε τη βοήθεια της χημείας, που μας λέει ότι τα συστατικά ενός αρώματος παραμένουν για περισσότερο χρόνο στα υφάσματα και τα δερμάτινα αντικείμενα απ’ ό,τι στο ανθρώπινο δέρμα. Όταν, λοιπόν, ψεκάζεις το άρωμά σου σε κάποιο αντικείμενο που φοράς ή μεταφέρεις πάνω σου, τότε μεγιστοποιείς τη διάρκεια της ζωής και την ένταση της ευωδιάς του.

Υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα όταν εφαρμόζεις αυτό το τρικ: το άρωμα διαχέεται πιο διακριτικά στο περιβάλλον και δεν ενοχλεί. Όσο προσεκτικός κι αν είσαι στην ποσότητα που ψεκάζεις στον λαιμό, τους καρπούς ή τα μαλλιά σου, όσο σαγηνευτικό κι αν είναι το άρωμα που φοράς, σκέψου τους γύρω σου. Σε ένα μικρό γραφείο με συναδέλφους, σε ένα αυτοκίνητο με συνεπιβάτες ή σε ένα εστιατόριο, το άρωμα μπορεί να προκαλεί δυσφορία στους άλλους. Για να μη μιλήσουμε για αλλεργίες που μπορεί να έχουν…

6 ανδρικά αξεσουάρ-φύλακες του αγαπημένου σου αρώματος

Στη συνέχεια θα σου αποκαλύψουμε σε ποια αξεσουάρ καθημερινής χρήσης μπορείς να ψεκάζεις το άρωμά σου για να σε συνοδεύει όλη μέρα, αλλά και τα μικρά μυστικά για να το κάνεις σωστά – γιατί έχουν κι αυτά τα αντικείμενα τις ευαισθησίες τους!

6 κρυφά σημεία για να ψεκάσεις το ανδρικό άρωμα και να κρατήσει όλη μέρα

1. Γάντια

Το ήξερες ότι τον 16ο αιώνα οι Άγγλοι, οι Ισπανοί και οι Βενετσιάνοι ευγενείς ξεκίνησαν να δωρίζουν αρωματισμένα γάντια;  Αν θέλεις να αναβιώσεις αυτήν την αριστοκρατική συνήθεια, μπορείς να αρωματίσεις τα γάντια σου για να απολαμβάνεις μια διακριτική ευωδιά και μια ζεστή αίσθηση όποτε τα βάζεις για να προστατέψεις τα χέρια σου από το κρύο.

Αν φοράς δερμάτινα γάντια, έχε υπόψη σου ότι το άρωμα «παγιδεύεται» στο δέρμα για πολύ χρόνο, γι’ αυτό αρωμάτισέ τα με το πιο αγαπημένο σου –  στα υφασμάτινα γάντια, δοκίμασε οποιοδήποτε άρωμα αφού μπορείς να το απομακρύνεις με το πλύσιμο. Για να μην ξεβάψει το δέρμα, ψέκασε τη φόδρα: με το ένα χέρι κράτα ανοιχτό το σημείο του γαντιού που αγκαλιάζει τον καρπό, και με το άλλο ψέκασε από ψηλά στο εσωτερικό από απόσταση 25 με 30 εκατοστών. Η θερμότητα του χεριού σου θα ενεργοποιήσει το άρωμα στη φόδρα όταν φορέσεις το γάντι.

2. Πορτοφόλι

Παρόλο που πολλοί έχουμε εγκαταστήσει ηλεκτρονικά πορτοφόλια στο κινητό μας, τα παραδοσιακά πορτοφόλια αποτελούν κάτι σαν statement. Δώσε, λοιπόν, σε αυτό το αξεσουάρ της καθημερινότητας μια αρωματική νότα που ίσως και να σε κάνει να ξεχνιέσαι όταν φεύγουν από το πορτοφόλι σου τα λεφτά!

Αρωμάτισε το πορτοφόλι σου μόνο αν είναι από δέρμα ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό. Όπως αναφέραμε, στην περίπτωση που το πορτοφόλι είναι δερμάτινο ψέκασε το εσωτερικό του ή τη φόδρα από μακριά με το πιο αγαπημένο σου άρωμα. Ένα άλλο κόλπο είναι να ψεκάσεις στον αέρα και να κουνήσεις το πορτοφόλι ανάμεσα στο νέφος με τα σταγονίδια. Τα λεφτά θα φεύγουν, αλλά το άρωμα θα μένει!

6 κρυφά σημεία για να ψεκάσεις το ανδρικό άρωμα και να κρατήσει όλη μέρα
iStock

3. Ρολόι

Αντί για τον καρπό, δοκίμασε να ψεκάσεις το δερμάτινο λουράκι του ρολογιού σου. Η θερμότητα του παλμού θα κάνει το άρωμα να αναπτυχθεί και να απελευθερώσει όλες τις νότες του. Επειδή υπάρχει πιθανότητα να αποχρωματιστεί το λουράκι, βάλε μια σταγόνα από το άρωμα στο δάχτυλο και άπλωσέ τη στην εσωτερική πλευρά. Εναλλακτικά, ψέκασε ελαφρά την εσωτερική πλευρά από απόσταση. Όπως αναφέραμε, επειδή το δέρμα είναι ένα υλικό που συγκρατεί για καιρό τη μυρωδιά, ψέκασε στο λουράκι το πιο αγαπημένο σου άρωμα.

4. Σκούφος

Για τα χιόνια, για να μην κρυώσεις όταν βγαίνεις έξω αμέσως μετά το μπάνιο ή για να αράξεις σε ένα hipster μαγαζί, ο σκούφος είναι το απαραίτητο αξεσουάρ. Όταν τον αρωματίσεις και τον φορέσεις, η θερμότητα από το κεφάλι σου θα μεγεθύνει τις μυρωδιές με ανάλαφρο και ανεπαίσθητο τρόπο.

Επειδή οι περισσότεροι σκούφοι πλένονται, μπορείς να δοκιμάσεις πάνω τους οποιοδήποτε άρωμα, που θα το απομακρύνεις αν δεν μείνεις ικανοποιημένος. Για το ψέκασμα, γύρνα ανάποδα τον σκούφο και εφάρμοσε ελαφρά από απόσταση 30 εκατοστών.

5. Κασκόλ

Αυτό το αξεσουάρ προστατεύει από το κρύο, αλλά ολοκληρώνει μια εμφάνιση και κάνει μια στιλιστική δήλωση ακόμα και σε πιο ψηλές θερμοκρασίες. Γιατί, λοιπόν, να μην τυλιχθείς στη κυριολεξία με το άρωμα που θα ψεκάσεις πάνω του;

Το άρωμα πάνω στο κασκόλ συνήθως ξεθυμαίνει έπειτα από μερικές μέρες, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι και την ποσότητα που ψέκασες. Η συμβουλή μας είναι να αρωματίζεις τα υφασμάτινα κασκόλ με ένα-δυο πατήματα σε οποιοδήποτε σημείο θέλεις εσύ.

6. Ποσέτ

Εδώ να ομολογήσουμε ότι οι λίγοι άντρες που ολοκληρώνουν την εμφάνισή τους με ένα μαντήλι στο σακάκι κερδίζουν το βλέμμα μας. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια τους κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στην ομοιομορφία του ντυσίματος που παρατηρούμε στον δρόμο.

Αν, λοιπόν, φοράς ποσέτ, κάνε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση αρωματίζοντάς τη. Άνοιξέ τη στο ένα χέρι, ψέκασε τον αέρα με το άλλο και μετακίνησέ τη μέσα στα σταγονίδια που αιωρούνται. Περίμενε μερικά λεπτά και μετά δίπλωσέ τη προσεκτικά. Η θερμότητα από το σώμα σου θα κάνει το άρωμα να ξεδιπλώσει όλες τις νότες του.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.