iStock

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Αν από απροσεξία τρέξει η βαφή μαλλιών στο πρόσωπο ή τα χέρια, σου δείχνουμε πώς να απομακρύνεις τους λεκέδες.

Έχω πολλές φίλες που βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι. Κάποιες, αν και βαριούνται  τη διαδικασία και την αναβάλλουν όσο μπορούν, το κάνουν αποκλειστικά για οικονομία. Κάποιες άλλες απολαμβάνουν το βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι σαν μέρος ενός ολοκληρωμένου ritual ομορφιάς. Είναι ο χρόνος για χαλάρωση και αποσυμπίεση που αφιερώνουν στον εαυτό τους. Βρίσκουν μάλιστα την ευκαιρία να συνδυάσουν τη βαφή με μάσκες προσώπου, απολέπιση στο σώμα, περιποίηση νυχιών.

Γενικά, η βαφή στο σπίτι είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, φτάνει να πάρεις το κολάι. Αν την έχεις επαναλάβει πολλές φορές, ξέρεις τις κακοτοπιές και πώς να τις αποφεύγεις. Αν πάλι είσαι αρχάρια, μπορεί να σου συμβούν διάφορα ευτράπελα. Ένα από τα πιο δυσάρεστα είναι όταν η βαφή στάξει ή πιτσιλιστεί στο δέρμα, αλλά εμείς δεν θα σε αφήσουμε έτσι με τους λεκέδες!

Πώς να απομακρύνεις εύκολα τη βαφή από το δέρμα

Καταρχάς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Η βαφή δεν είναι βλαβερή. Είναι σχεδόν απίθανο να σου προκαλέσει κάποιον ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση. Το πιθανότερο είναι να προκαλέσεις εσύ η ίδια ερεθισμό στο δέρμα από το πολύ τρίψιμο στην προσπάθεια να καθαρίσεις τον λεκέ.

πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ από τη βαφή των μαλλιών
iStock

  • Στο εμπόριο θα βρεις ειδικά καθαριστικά υγρά που αφαιρούν τους λεκέδες από τη βαφή, όπως το Hair Color Stain Remover της Lorvenn. Ρίξε μερικές σταγόνες σε βαμβάκι, τρίψε απαλά το σημείο και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό.
  • Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι μια απλή παρασκευή για καθαρισμό με μαγειρική σόδα, που κάνει ήπια απολέπιση, και υγρό πιάτων. Ανάμειξε ίσα μέρη των δύο υλικών, άπλωσε το μείγμα στον λεκέ με κινήσεις μασάζ και ξέβγαλε. Αν έχεις ευαίσθητο ή δυσανεκτικό δέρμα, καλύτερα να αποφύγεις τη μαγειρική σόδα, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό.
  • Άλλα προϊόντα που έχεις πρόχειρα στο σπίτι σου και θα σου κάνουν τη δουλειά είναι η βαζελίνη ή ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Στην πρώτη περίπτωση, τρίψε πάνω στον λεκέ μια μικρή ποσότητα βαζελίνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, και στη συνέχεια αφαίρεσέ τη με μια πετσέτα. Καθάρισε τα υπολείμματα με σαπούνι και νερό. Το προϊόν ντεμακιγιάζ, από την άλλη, άπλωσέ το με βαμβάκι κι έπειτα ξέπλυνε. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσει εντελώς τον λεκέ.

πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ από τη βαφή των μαλλιών
iStock

  • Η βαφή φεύγει με βαφή! Ακούγεται παράδοξο; Η hair expert Ιωάννα Αγγελή βεβαιώνει ότι μπορείς να αφαιρέσεις τον αποξηραμένο λεκέ στο δέρμα με λίγη νωπή βαφή πριν λούσεις τα μαλλιά σου.
  • Άλλο ένα κλασικό κόλπο που έχει μοιραστεί μαζί μου η Ιωάννα είναι η στάχτη από τσιγάρο. Βάλε αρκετή ποσότητα στον λεκέ από το χρώμα, τρίψε απαλά και στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό.

πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ από τη βαφή των μαλλιών
iStock

Insider tip

Ανεξάρτητα από το προϊόν που θα επιλέξεις, το σημαντικό είναι να το χρησιμοποιήσεις αμέσως για να αφαιρέσεις τον λεκέ. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος αντίδρασης, τόσο πιο εύκολα και αβίαστα θα εξαφανιστεί ο λεκές. Ακόμα όμως κι αν δεν κάνεις τίποτα, μην ανησυχείς. Ο λεκές θα φύγει από μόνος του, γιατί το δέρμα απαλλάσσεται φυσικά από τα νεκρά κύτταρά του και απολεπίζεται.

Και μια συμβουλή από τη φίλη μου την Αντωνία, που βάφει μόνη της τα μαλλιά της στο σπίτι: Πριν από τη βαφή, εφάρμοσε λίγη βαζελίνη κάτω από τη γραμμή των μαλλιών ώστε να μην τρέξει το χρώμα. Πρόσεξε όμως να μην έρθουν οι τρίχες σε επαφή με τη βαζελίνη, γιατί η βαφή δεν θα πιάσει.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.