ΦΤΙΑΞΕ ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ»
Αν παρακολουθούσες φανατικά τη σειρά Τα Φιλαράκια, τότε η συνταγή «Πάρτι με χοτ ντογκ» από το βιβλίο Friends. Η τηλεοπτική σειρά. Οι αυθεντικές συνταγές, των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα, θα σε ενθουσιάσει και θα σου θυμίσει το 8ο επεισόδιο του 3ου κύκλου: «Αυτό με την τεράστια συσκευή σκουντήματος».
Η παρέα είχε εμμονή να κατασκοπεύει τον γείτονα με το παρατσούκλι Γυμνός Άσχημος Τύπος. Όταν ένα βράδυ ο Τζόι παρατηρεί ότι ο άντρας είναι ακίνητος για ασυνήθιστα πολλή ώρα, όλοι ανησυχούν ότι πέθανε και φτιάχνουν μια γιγαντιαία συσκευή σκουντήματος από τσοπ στικ, για να προσπαθήσουν να τον τσιγκλίσουν λίγο, μήπως δείξει σημάδια ζωής. Τελικά, είναι ζωντανός, αλλά καθόλου ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία τους.
Αυτό το πάρτι με λουκάνικα, προς τιμήν του Ι, που είναι ακόμα ζωντανός, έχει κάτι για όλους. Φτιάξτε μπόλικα λουκάνικα και, στη συνέχεια, σερβίρετέ τα με τρία διαφορετικά είδη συνοδευτικών. Εάν έχετε φίλους που δεν τρώνε κρέας, μην ξεχάσετε τα vegetarian λουκάνικα.
Πάρτι με χοτ ντογκ
- Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά για 6 τεράστιες μερίδες
- 18 λουκάνικα (διαφορετικών τύπων)
- 18 ψωμάκια για χοτ ντογκ
Μεξικάνικα χοτ ντογκ (ελότε)
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 μεγάλα καλαμπόκια
- χυμός από 2 λάιμ
- 1 φλ. κόλιανδρος (σε 2 μέρη)
- 150 γρ. μείγμα μπαχαρικών ταχίν (tajίn)
- 1 μικρό βάζο μαγιονέζα (180 ml)
- ½ φλ. πίκλες κρεμμυδιού
- 300 γρ. μεξικάνικο τυρί κοτίχα (cotija) ή φέτα
Κορεάτικα χοτ ντογκ (κίμτσι)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ φλ. μαγιονέζα
- αλάτι και πιπέρι
- 450 γρ. κίμτσι (kimchi), δηλαδή κορεατικό λάχανο τουρσί
- ½ φλ. τραγανά εσαλότ ή ½ φλ. συσκευασμένα τηγανητά κρεμμύδια
Αμερικάνικα χοτ ντογκ (του Νότου)
- 120 γρ. μουστάρδα Dijon
- 3 φλ. κλασικό και αγαπημένο mac 'n' cheese
- 1 μεγάλο βάζο (450 γρ.) αγγουράκια
- πίκλες
- μπάρμπεκιου σος
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα χοιρινά ή τα μοσχαρίσια λουκάνικα τόσο, ώστε η θερμοκρασία εσωτερικά να είναι στους 60°C. Για τα λουκάνικα κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ψήνουμε τόσο, ώστε η θερμοκρασία εσωτερικά να είναι στους 75°C. Αν δεν έχουμε γκριλ, βράζουμε τα λουκάνικα για 7 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα λουκάνικα σε μεγάλη πιατέλα. Αν έχουμε φυτικά ή vegan λουκάνικα, τα ετοιμάζουμε σε διαφορετικό σκεύος και τα σερβίρουμε ξεχωριστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για περίπου 5 λεπτά.
Για τα μεξικάνικα χοτ ντογκ
Ζεσταίνουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και τα καλαμπόκια. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βράσει το καλαμπόκι. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε δυνατή φωτιά, στο γκριλ ή σε τηγάνι γκριλιέρα, βάζουμε τα καλαμπόκια και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους από τα καλαμπόκια και τους ανακατεύουμε με τον χυμό λάιμ, τη μία δόση από τον κόλιανδρο και τα μπαχαρικά. Βάζουμε σε μπολ. Σε ατομικά μπολ, μοιράζουμε τη μαγιονέζα, τις πίκλες και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
Για να σερβίρουμε τα χοτ ντογκ, βάζουμε τα ατομικά μπολ δίπλα στα ψωμάκια. Βάζουμε τα λουκάνικα στα ψωμάκια, προσθέτουμε το καλαμπόκι και γαρνίρουμε με το τυρί.
Για τα κορεάτικα χοτ ντογκ
Στην κουζινομηχανή ή στο μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα σε λείο μείγμα για περίπου 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Μοιράζουμε το κίμτσι και τα εσαλότ σε ατομικά μπολ.
Για να σερβίρουμε τα χοτ ντογκ, αλείφουμε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές με το μείγμα της μαγιονέζας. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και γαρνίρουμε με γενναίες ποσότητες από το κίμτσι και τα εσαλότ ή τα τηγανητά κρεμμύδια.
Για τα αμερικάνικα χοτ ντογκ
Μοιράζουμε όλα τα υλικά σε ατομικά μπολ. Για να σερβίρουμε τα χοτ ντογκ, αλείφουμε τα ψωμάκια, και από τις δύο πλευρές, με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πίκλες. Σκεπάζουμε με γενναίες ποσότητες από το mac 'n' cheese και γαρνίρουμε με λίγη μπάρμπεκιου σος.