ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;

14:00

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Καραβέλλα, γενικό διευθυντή της WWF Ελλάς, και συζητήσαμε για την κλιματική κρίση, για τον πρώτο κλιματικό νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ξεχωριστή φύση της χώρας μας.

Αντιμετωπίζουμε μία πλανητική κρίση με δύο σκέλη: Από τη μία είναι η κλιματική αλλαγή και από την άλλη η κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Τι γίνεται με τις διεθνείς συναντήσεις για το περιβάλλον, τις περίφημες συναντήσεις COP; Γιατί τα ορυκτά καύσιμα θεωρούνται ο ελέφαντας στο δωμάτιο; Ποια η σημασία του πρώτου κλιματικού νόμου που ψηφίστηκε στην Ελλάδα; Τι είναι το φαινόμενο των μεγα-πυρκαγιών που αντιμετωπίσαμε πρώτη φορά στη χώρα μας; Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο ξεχωριστή φύση και πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε; Θα καταφέρουμε να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση; Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον γενικό διευθυντή της WWF Ελλάς, Δημήτρη Καραβέλλα. 

Η συνέντευξη, μετά από την ανάλυση όλων των παραγόντων που συντελούν στην κλιματική κρίση, κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Για μένα», λέει ο κ. Καραβέλλας, «το μεγαλύτερο στοιχείο αισιοδοξίας –και στη δική μας χώρα– είναι το γεγονός ότι βλέπουμε ολοένα και περισσότερο κόσμο να καταλαβαίνει, να αφυπνίζεται, να έρχεται κοντά σε μας και σε πολλές άλλες οργανώσεις και να λέει "Κάτι πρέπει να κάνουμε για την παγκόσμια κλιματική κρίση. Θέλουμε να συμμετέχουμε, θέλουμε να βοηθήσουμε". Αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική πηγή αισιοδοξίας. Πρέπει να το παλέψουμε. Πρέπει να είμαστε δυναμικά παρόντες. Γι’ αυτό και είμαι πάντα αισιόδοξος».