ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΛΥΚΑ «ΠΑΣΧΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ OW

1:38

Πρέπει να σου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού για να ερωτευτείς το γλυκό με το όνομα «Πάσχα». Θα χρειαστείς 4 υλικά, λίγη αναμονή στο ψυγείο και μια δόση έμπνευσης από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Ο Στέλιος είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τα γλυκά. Όχι τόσο να τα τρώει, όσο να εμπνέεται και να τα δημιουργεί. «Πολλές φορές έχω μια γεύση στο στόμα μου και τρέχω στο εργαστήριο να φτιάξω το γλυκό που έχω οραματιστεί», εξηγεί ο ίδιος. Η έμπνευσή του είναι ανεξάντλητη. Δεν αρκείται στις εντυπωσιακές συνταγές του, που ο κόσμος αγαπάει. Θέλει να πειραματίζεται διαρκώς, να δοκιμάζει, να αποτυγχάνει, να ξαναπροσπαθεί.

Το Πάσχα είναι γι’ αυτόν μια αγαπημένη γιορτή, ίσως η πιο αγαπημένη του. Το μυστηριακό στοιχείο αυτών των ημερών τον γοητεύει. Το ίδιο και η κλασική μουσική. Αγαπημένος του κλασικός συνθέτης ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Του ζητήσαμε να φτιάξει 3 πασχαλινά γλυκά για τους αναγνώστες του OW. Δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Πρώτο στη λίστα του το γλυκό με το όνομα «Πάσχα», που θα ερωτευτείς αν σου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού. Ο Στέλιος αποφάσισε να το δοκιμάσει στην ατομική εκδοχή του.

Χρειάζεσαι 4 απλά υλικά και λίγη διάφανη μεμβράνη για να τυλίξεις τα γλυκάκια σου και να τα βάλεις στο ψυγείο. Στη συνέχεια, την αφαιρείς και έχεις εντυπωσιακά ατομικά γλυκά «Πάσχα» για όλη την οικογένεια ή ολόκληρη την παρέα.

Συνταγή για ατομικά γλυκά «Πάσχα» από τον Στέλιο Παρλιάρο

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά για περίπου 6 ατομικά γλυκά «Πάσχα»

  • 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 120 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και τριμμένο
  • 400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού, στραγγισμένα, σκουπισμένα και ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. βούτυρο, ελαφρώς λιωμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο. Όταν δημιουργηθεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τη διάφανη μεμβράνη σε κομμάτια. Σε κάθε ένα από αυτά –στο κέντρο τους– ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα και τυλίγουμε σαν πουγκιά.

Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε.