ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε δυνατή τη μνήμη μας, σε ένα βίντεο. Από τον νευροβιολόγο Δρ Γιάννη Σωτηρόπουλο.

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το Αλτσχάιμερ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πλέον γνωρίζουμε τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν καθοριστικά στην εμφάνιση της νόσου και είμαστε σε θέση να τους τροποποιήσουμε, προκειμένου να μην εμφανίσουμε Αλτσχάιμερ ή να καθυστερήσουμε την έλευσή του. Αρκεί να εκμεταλλευτούμε το παράθυρο ευκαιρίας που μας δίνεται. Ο νευροβιολόγος Δρ Γιάννης Σωτηρόπουλος αναλύει όλες τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σε κάθε ηλικία για να διατηρήσουμε τη μνήμη μας δυνατή.

«Υπάρχει μεγάλη ελπίδα σήμερα!» τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος. «Μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη χώρα μας η “Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ”, στην οποία διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιήσουν κυβερνήσεις προκειμένου να προληφθεί η νόσος, αλλά και να βοηθηθούν όσοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε και ένα βιβλίο με τίτλο “Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα”, γραμμένο με απλό τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό από ειδικούς και μη. Κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης».