Χριστίνα Αβδίκου

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

1:13

Σε δυσκολεύει η εφαρμογή της κρέμας ματιών; Εδώ θα σου δείξουμε βήμα-βήμα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η κρέμα ματιών είναι από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς, που πρέπει να συμπεριλαμβάνεις πάντα στη ρουτίνα της περιποίησής σου. Έτσι προσφέρεις την απαραίτητη φροντίδα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, για ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη ή περιορισμό των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων.

Αφού κάνεις το «μεγάλο» βήμα και αγοράσεις μια κρέμα ματιών (και ναι, απευθύνομαι και στους άντρες), μπορεί να αρχίσουν οι απορίες. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε οδηγίες βήμα προς βήμα, ώστε να έχει αποτέλεσμα το προϊόν στο οποίο αποφάσισες –πολύ σωστά!– να επενδύσεις.

Εφαρμογή με τα δάχτυλα

Πάρε μια μικρή ποσότητα κρέμας ίση με το μέγεθος 1-2 μπιζελιών και άπλωσε τη σε 3-4 κουκίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

  • Αν η κρέμα είναι σε σωληνάριο, πίεσέ το μια φορά ελαφρά.
  • Αν είναι σε βαζάκι, χρησιμοποίησε τη σπάτουλα που συνήθως το συνοδεύει.
  • Αν έχει δοσομετρητή, ένα πάτημα της αντλίας είναι αρκετό.

Χρησιμοποίησε τον παράμεσο για να την απλώσεις ταμποναριστά και με πολύ απαλές κινήσεις. Ξεκίνησε από την εσωτερική γωνία και συνέχισε προς την εξωτερική, ως την άκρη των ζυγωματικών και αντίστροφα. Ο λόγος που σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς τον παράμεσο είναι γιατί έχει τη μικρότερη δύναμη και δεν θα ασκήσει πίεση σ’ αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Στην αγορά υπάρχουν επίσης προϊόντα που μπορούν να εφαρμόζονται και στο πάνω βλέφαρο και κάτω από τα φρύδια, όπου θα ακολουθήσεις τις ίδιες οδηγίες.

Γιατί να επιλέξεις κρέμα ματιών με εργονομικό απλικατέρ

Το απλικατέρ έχει ένα παραπάνω πλεονέκτημα: σου κάνει μασάζ! Με τις δροσερές του άκρες και τις σωστές κινήσεις, το απλικατέρ βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και αποσυμφορεί την περιοχή γύρω από τα μάτια, αποτρέποντας ή απαλύνοντας τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα. Επιπλέον, προσφέρει άμεση αίσθηση αναζωογόνησης γύρω από τα μάτια, πράγμα που έχουν απόλυτη ανάγκη ειδικά αν είναι καθηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη για πολλές ώρες.

Πώς να το χρησιμοποιείς; Σύρε το απλικατέρ απαλά από μέσα προς τα έξω ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία. Κίνησέ το προς την εξωτερική γωνία και συνέχισε περιμετρικά προς το οστό του φρυδιού για να καταλήξεις πάλι στην εσωτερική γωνία και αντίστροφα. Επανάλαβε τρεις φορές.

Και μια ευεργετική κίνηση για τα κουρασμένα μάτια

Αν νιώθεις τα μάτια σου πολύ κουρασμένα και βαριά, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου χτυπώντας τα ανάλαφρα σε όλη την περιοχή των ματιών. Με αυτόν τον εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, θα τα ξεκουράσεις και θα τα τονώσεις στη στιγμή.