ΣΠΑΝΑΚΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ: ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ BACK TO SCHOOL ΣΝΑΚ
Αφράτα σπανακοψωμάκια με φέτα, έτοιμα σε λίγα βήματα. Ιδανικά για σχολείο, δουλειά ή σνακ στο σπίτι, με ζύμη χωρίς κόπο και γεύση παραδοσιακής πίτας.
Μου αρέσει που η λέξη «λαντσμποξάκια» έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και δείχνει πως επιστρέφουμε στην εποχή που μαγειρεύουμε για εμάς και για όσους αγαπάμε. Είναι κάτι που δείχνει πόσο νοιαζόμαστε ουσιαστικά για τη διατροφή και την υγεία, τη δική μας και των άλλων. Και, βέβαια, δεν χρειάζεται να κάνουμε σχέδια με βρώσιμους μαρκαδόρους (ναι, υπάρχουν)... Αρκούν έξυπνες συνταγές με λίγα υλικά και σνακ που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη για έως ένα μήνα! Τα σπανακοψωμάκια με φέτα είναι η τέλεια απάντηση!
Η ζύμη τους είναι αφράτη, χάρη στο γιαούρτι και το λάδι, ενώ η γέμιση από σπανάκι και φέτα τα κάνει πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Είναι μια μικρή μπουκιά που συνδυάζει την παράδοση με την ευκολία και μπορεί να φαγωθεί παντού, από το νηπιαγωγείο μέχρι την... πολυεθνική!
Μου αρέσει που αυτή η συνταγή για σπανακοψωμάκια δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία στη ζύμη. Με λίγα βήματα, έχουμε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει τις κλασικές σπιτικές πίτες, αλλά σε πιο πρακτική μορφή. Είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ στο σπίτι. Το πασπάλισμα με το σουσάμι δίνει μια επιπλέον νοστιμιά και τραγανότητα.
Συνταγή για σπανακοψωμάκια με φέτα
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά
- 120 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1 ασπράδι
- 1 κρόκος αβγού (για το άλειμμα)
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
- 160 γρ. αλεύρι βρώμης
- 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. σπανάκι
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το αβγό και το ασπράδι αβγού.
Προσθέτουμε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι βρώμης και το αλεύρι γ.ο.χ.
Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
Ενσωματώνουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και τη θρυμματισμένη φέτα.
Πλάθουμε μικρά σπανακοψωμάκια σε σχήμα μπαλάκι ή μικρής πίτας.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ψωμάκια.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού χτυπημένο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αφράτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και απολαμβάνουμε τα σπανακοψωμάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.