iStock

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η ερυθρότητα είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα στο πρόσωπο τον χειμώνα και ο τρόπος να την εξουδετερώσεις είναι πιο απλός απ’ όσο φαντάζεσαι. Αρκεί να γυρίσεις τον τροχό των χρωμάτων και θα τη βρεις τη λύση!

Ο χειμώνας φαίνεται να καθυστερεί – την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έχει καιρό που σε κάνει να θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να πας για μπάνιο! Όταν όμως πιάσουν τα κρύα, καλό είναι να έχεις προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσεις την επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών στην επιδερμίδα σου. Ειδικά αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στην ερυθρότητα.

Είτε εκδηλώνεις παροδική είτε μακροχρόνια ερυθρότητα εξαιτίας κάποιας δερματικής πάθησης όπως η ροδόχρους νόσος, τότε έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι το δέρμα σου κοκκινίζει ευκολότερα τους χειμερινούς μήνες. Γι' αυτό ευθύνεται ο κρύος αέρας και η χαμηλή υγρασία, που λόγω κλιματικών αλλαγών είναι εντονότερα πια τον χειμώνα και στη χώρα μας. Να σημειώσουμε επίσης ότι, όταν μπαίνεις από το κρύο του δρόμου σε έναν χώρο που θερμαίνεται με air condition (όσο πια θα μας επιτρέπουν να το ανάβουμε στο φουλ!), η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας προκαλεί έξαρση της ερυθρότητας στο πρόσωπο.

Το κόκκινο με… πράσινο περνάει

Ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες για να καλύπτουν την ερυθρότητα είναι να «παστώνουν» το πρόσωπο με makeup στους χρωματικούς τόνους του δέρματος. Θα σε πάμε όμως πίσω, στην ώρα των καλλιτεχνικών στο σχολείο και στην εκπαιδευτική σειρά «Η χαρά της ζωγραφικής» του αξιαγάπητου Bob Ross, για να θυμηθείς τον τροχό των χρωμάτων. Εκεί πάνω, το κόκκινο βρίσκεται απέναντι από το πράσινο, κάτι που σημαίνει ότι το δεύτερο εξουδετερώνει το πρώτο. Μη σε παραξενεύει, λοιπόν, που σου προτείνουμε πράσινο για την κάλυψη της ερυθρότητας. Το λέει η θεωρία των χρωμάτων!

ποιο είναι το ιδανικό προϊόν για να αντιμετωπίσεις την ερυθρότητα στο πρόσωπο
iStock

Το πράσινο χρώμα λειτουργεί διορθωτικά με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο. Για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα, διάλεξε προσεκτικά την απόχρωση του πράσινου. Στο ανοιχτόχρωμο δέρμα ταιριάζει το πράσινο της μέντας, ενώ στο πιο σκούρο οι αποχρώσεις του πεύκου και του κυπαρισσιού. Αντίστοιχα, αν η ερυθρότητα είναι περιορισμένη, επίλεξε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

5 πράσινα προϊόντα μακιγιάζ για να πεις αντίο στην ερυθρότητα

– Photo Finish Correct Anti-Redness Primer, Smashbox

Αυτό το primer κατά της ερυθρότητας περιέχει άλγη που δρουν καταπραϋντικά στην εμφάνιση των ερεθισμών, αλλά και εκχύλισμα από τριαντάφυλλο και μανιτάρι που ηρεμούν τη στρεσαρισμένη επιδερμίδα. Αφήνει μεταξένιο αποτέλεσμα.

– Ενεργός Άνθρακας Παλέτα Διόρθωσης Χρώματος, Korres

Το πράσινο είναι μία από τις πέντε αποχρώσεις αυτής της παλέτας. Η ανάλαφρη, κρεμώδης υφή της, εμπλουτισμένη με ένα σύμπλεγμα ρύθμισης της λιπαρότητας από ενεργό άνθρακα, πυρίτιο και εκχύλισμα ροδιού, προσφέρει μικρή προς μέτρια κάλυψη για εύκολη εφαρμογή.

– Vegan High Definition Studio Photogenic Concealer, ΝΥΧ

Η απόχρωση 12 είναι αυτή που χρειάζεσαι από την επαγγελματική σειρά makeup της ΝΥΧ, που καλύπτει χρωματικές ατέλειες και ερυθρότητα χωρίς να φαίνεται αφύσικο το δέρμα. Σημείωσε ότι δεν περιέχει κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης.

– Dermablend Πράσινο Διορθωτικό Προσώπου για Ερυθρότητα, Vichy

Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι σχεδιασμένη για να εξουδετερώνει την ερυθρότητα, έχει έως και 24 ώρες διάρκεια, δημιουργεί υψηλή κάλυψη χωρίς να χρειάζεται υπερβολική ποσότητα και διαθέτει ενυδατική φόρμουλα.

– Skin Tone Concealer 01 Green, Kiko Milano

Με νέα υγρή σύσταση, αυτό το concealer αναμειγνύεται τέλεια και αποκρύπτει την ερυθρότητα, προσφέροντας μεσαία κάλυψη. Εγγυάται μακιγιάζ με αποτέλεσμα no makeup. Το προϊόν είναι εύκολο να εφαρμοστεί και να συνδυαστεί, χάρη στο νέο περιστρεφόμενο applicator.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.