iStock

ΔΙΩΞΕ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ

Τρεις τρόποι να απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα τα άλατα από την καφετιέρα αλλά και τον βραστήρα σου, με υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Είναι μία από τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές που αγαπάμε. Ιδίως εμείς που δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί. Γιατί; Γιατί τη γεμίζουμε νερό και καφέ, πατάμε ένα κουμπί και σε λίγη ώρα το αγαπημένο μας ζεστό ρόφημα εμφανίζεται στην κανάτα, έτοιμο να το απολαύσουμε. Για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας, έχουμε ανάγκη αυτήν την κούπα αχνιστό καφέ με λίγη ζάχαρη.

Όσοι, λοιπόν, αγαπάμε την καφετιέρα μας και θέλουμε να περάσουμε πολλά πρωινά μαζί της, οφείλουμε να την περιποιούμαστε, άρα να την καθαρίζουμε, απομακρύνοντας τα άλατα που συσσωρεύονται με τον καιρό. Τις ίδιες μεθόδους μπορούμε να ακολουθήσουμε για να απομακρύνουμε τα άλατα και από τον βραστήρα, αν έχουμε.

3 τρόποι να αφαιρέσουμε τα άλατα από την καφετιέρα

Μέθοδος #1

Για να καθαρίσουμε τα άλατα από την καφετιέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπερόπλο που λέγεται ξύδι. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από 3 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι και το ρίχνουμε στο δοχείο που βάζουμε το νερό. Το αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει και στη συνέχεια το ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

Πώς να απομακρύνεις τα άλατα από την καφετιέρα σου
iStock

Μέθοδος #2

Ένας ακόμα τρόπος να απομακρύνουμε τα άλατα από την καφετιέρα είναι με τις ταμπλέτες που κανονικά χρησιμοποιούνται για το καθάρισμα της τεχνητής οδοντοστοιχίας. Γεμίζουμε το δοχείο με χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα μία τέτοια ταμπλέτα. Περιμένουμε λίγη ώρα να κάνει τη δουλειά της και έπειτα ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε το δοχείο να στεγνώσει καλά.

Πώς να απομακρύνεις τα άλατα από την καφετιέρα σου
iStock

Μέθοδος #3

Γεμίζουμε το δοχείο του νερού και ρίχνουμε μέσα 1 ποτηράκι μηλόξιδο ή 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα. Βάζουμε σε λειτουργία την καφετιέρα μας (χωρίς καφέ φυσικά) και όταν το νερό μαζευτεί στην κανάτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο τρεις φορές με καθαρό νερό. Σε λίγη ώρα η καφετιέρα μας θα αστράφτει από καθαριότητα και δεν θα έχει ίχνος από άλατα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.