Καρολίνα Δωρίτη

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΕ ΜΟΝΟ 15 ΛΕΠΤΑ

Έχεις ζυμαρικά στο ντουλάπι και γαρίδες στην κατάψυξη; Θέλεις μόνο 15 λεπτά για να κάνεις μια λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, που είναι και νηστίσιμη.

Πριν περάσω στη γαριδομακαρονάδα, επιτρέψτε μου να κάνω μια δήλωση: Λατρεύω τις μακαρονάδες, νομίζω κάθε είδους! Εκτός του ότι μπορείς να κάνεις στα γρήγορα απεριόριστες συνταγές, είναι χορταστικές και μου δίνουν μια μοναδική αίσθηση ικανοποίησης.

Με τα ζυμαρικά γενικά αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη να δράσει. Αξιοποιώ ξεχασμένα υλικά που βρίσκω στο ψυγείο και ικανοποιώ την πείνα μικρών και μεγάλων. Μπορείς να κάνεις κάτι πεντανόστιμο ακόμα και με 4 υλικά, όπως είχαμε δει στη συνταγή «Cacio e pepe», ή κάτι χορταστικό χωρίς να γίνει άνω κάτω η κουζίνα, όπως ζυμαρικά με ντοματίνια σε μια κατσαρόλα.

Ο γιος μου με τη σειρά του λατρεύει τις γαρίδες, γι’ αυτό και τις χρησιμοποιώ συχνά. Έχω βρει λύσεις να του ετοιμάζω γρήγορα και απλά πιάτα μέσα σε λίγα λεπτά. Η συνταγή για νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα είναι μία από αυτές. Χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να γίνει και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Είναι ελαφριά και μπορεί φυσικά να γίνει με διάφορα είδη ζυμαρικών, αν και εγώ με τις γαρίδες προτιμώ σπαγγέτι ή λιγκουίνι.

Συνταγή για νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

γαριδομακαρονάδα
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2 μερίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 300 γρ. γαριδοουρές, καθαρισμένες (κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες)
  • 4 κ.σ. βασιλικος, ψιλοκομμένος
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε 2 λεπτά πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο. Κρατάμε ένα μέρος από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αμέσως προσθέτουμε τα ντοματίνια.

γαριδομακαρονάδα
Καρολίνα Δωρίτη

Ανακατεύουμε 1 λεπτό, να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα ζουμιά τους, και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες, αφού έχουν ξεπαγώσει καλά και και τις έχουμε σουρώσει από τα νερά.

Ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε 100 ml από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε ακόμα περίπου 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

γαριδομακαρονάδα
Καρολίνα Δωρίτη

Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.