ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΛΛΩΝ

Μπορεί να είναι εύκολο το να αντιγράψεις τη δίαιτα κάποιου άλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικό. Υπάρχει λόγος που η πρακτική αυτή δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Όποιος έχει προσπαθήσει να χάσει κιλά, έχει κατά πάσα πιθανότητα πέσει στην παγίδα που λέγεται γενίκευση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει ζητήσει τη δίαιτα ενός φίλου ή γνωστού ή έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει τη δίαιτα που διάβασε σε ένα περιοδικό ή μια ιστοσελίδα.

Όμως, κάθε άτομο έχει τις δικές του διατροφικές και θερμιδικές ανάγκες, οι οποίες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Αν, λοιπόν, θες να χάσεις βάρος ή να αποκτήσεις μυϊκή μάζα, θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα γευμάτων που να ταιριάζει στις προσωπικές σου ανάγκες. Θα χρειαστείς μια εξατομικευμένη δίαιτα, που δεν θα περιορίζεται στο μέτρημα θερμίδων και στο να ξεφορτωθείς μπισκότα και πατατάκια από τα ντουλάπια σου. Θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα που θα σου παρέχει θρεπτικά συστατικά με βάση τους στόχους σου και θα μπορείς να τηρήσεις σε βάθος χρόνου και φυσικά θα χρειαστείς έναν σύμβουλο, που θα είναι δίπλα σου, θα σε καθοδηγεί και θα σε υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σου.

Γιατί, λοιπόν, καλό είναι να μην αντιγράφεις τη δίαιτα που έχει φτιαχτεί για κάποιον άλλο;

1. Οι ανάγκες αλλάζουν διαρκώς

Ο οργανισμός σου είναι ένα δυναμικό σύστημα που συνεχώς μεταβάλλεται. Επομένως, χρειάζεσαι ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα λαμβάνει υπόψη τις εκάστοτε ανάγκες και στόχους σου. Κάθε δίαιτα απαιτεί τροποποιήσεις, δεν μπορεί να παραμείνει στατική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Το σώμα σου είναι μοναδικό

Κάθε σώμα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που είναι σημαντικό να έχεις κατά νου, ώστε να καθορίσεις τις διατροφικές σου ανάγκες. Στους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση του προγράμματός σου περιλαμβάνονται:

 • Το ύψος σου
 • Το αρχικό σου βάρος
 • Η σύσταση του σώματός σου (ποσοστό μυϊκής μάζας και λίπους)
 • Τα επίπεδο σωματικής δραστηριότητας
 • Το ορμονικό σου προφίλ
 • Οι διατροφικές σου συνήθειες κ.α.

3. Επηρεάζεται η ψυχολογία σου

Από τη στιγμή που ένα διατροφικό πρόγραμμα έχει φτιαχτεί πάνω στις ανάγκες κάποιου άλλου είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργεί σε σένα. Μπορεί ο φίλος σου να έχασε τα κιλά που ήθελε στον χρόνο που ήθελε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και στην δική σου περίπτωση. Εκείνος, για παράδειγμα, μπορεί να γυμνάζεται σε καθημερινή βάση ή να είναι απλά πιο ψηλός. Έτσι, όταν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρχονται, απογοητεύεσαι και έχεις περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψεις την προσπάθεια.

4. Μπορεί να βλάψεις την υγεία σου

Η αντιγραφή της δίαιτας άλλων μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ανεπάρκειες ή στην αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που δεν χρειάζεσαι. Γνωρίζεις αν ο φίλος σου έχει κάποια αλλεργία; Αν είναι χορτοφάγος; Αν έχει έλλειψη σιδήρου; Η δίαιτα που θα ακολουθήσεις πρέπει να καλύπτει τις δικές σου ανάγκες κι όχι τις ανάγκες κάποιου άλλου;

Τα οφέλη ενός εξατομικευμένου προγράμματος

 • Γίνεται με βάση τις προσωπικές σου ανάγκες.
 • Αλλάζεις τις διατροφικές σου συνήθειες με υγιεινό και ασφαλή τρόπο.
 • Διατηρείς τις νέες σου συνήθειες μακροπρόθεσμα.
 • Τα αποτελέσματα διαρκούν σε βάθος χρόνου και αποφεύγεις το γνωστό φαινόμενο γιο-γιο.
 • Δεν υπάρχουν ακραίοι περιορισμοί στα τρόφιμα που καταναλώνεις.
 • Μαθαίνεις να καταναλώνεις τις κατάλληλες μερίδες φαγητού.

Αναζήτησε συμμάχους

Σύμμαχός σου σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan. Βασισμένο στην πολυετή εμπειρία και τις έρευνες, το μενού διατροφής της The 1:1 Diet έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους σου. Αρχικά, φροντίζει για την κάλυψη όλων των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου σε καθημερινή βάση, διατηρώντας την πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, χάρη σε προγράμματα γευμάτων αποκλειστικά φτιαγμένα για τις δικές σου ανάγκες. Επιπλέον, θα έχεις στη διάθεσή σου μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων, τα οποία μπορείς να προετοιμάζεις σε ελάχιστο χρόνο και να παίρνεις μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Έτσι, η διαδικασία απώλειας βάρους γίνεται ακόμα πιο εύκολη και προσιτή και ταιριάζει στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα έχεις συνεχώς στο πλάι σου έναν εκπαιδευμένο Σύμβουλο, ο οποίος θα σε καθοδηγεί και θα σε υποστηρίζει, όχι μόνο στη δύσκολη αρχή, αλλά και όταν θα έχεις πετύχει τον στόχο σου και θα θες να βρεις τρόπους να διατηρήσεις τη νέα εκδοχή του εαυτού σου.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, καλώντας στο 212 213 4383 ή αφήνοντας τα στοιχεία σου στην φόρμα επικοινωνίας. Ένας σύμβουλος θα σε καλέσει και θα απαντήσει σε όλες σου τις απορίες.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.