ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ S.P.E.C.TACULAR CAKES

Tα SPECTACULAR CAKES είναι βασισμένα στη Moringa, η οποία είναι μία από τις πιο ισχυρές υπερτροφές που υπάρχουν.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μεγάλο μέρος των πρώτων υλών από τα προϊόντα που καταναλώνουμε εμπεριέχουν βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Μια ακόμα ύποπτη κατηγορία τροφίμων που κυριαρχεί είναι τα Γενετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα (GMO). Από την άλλη πλευρά, στις αρχές του 2023 η ΕΕ έδωσε πλέον πράσινο φως στη χρήση αλεύρων προερχόμενων από έντομα και ενέκρινε την πώληση εντόμων –και συγκεκριμένα γρύλων, ακρίδων και προνυμφών σκαθαριών– για ανθρώπινη κατανάλωση. Όπως γίνεται σαφές, η διατροφή αλλάζει, και μάλλον όχι προς το καλύτερο.

Βέβαια, υπάρχουν και οι ρομαντικοί, που συνεχίζουν να δημιουργούν και να παράγουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής, βασισμένα σε 100% φυτικά υλικά, χωρίς καμία επεξεργασία και χωρίς συντηρητικά, ζάχαρη ή γλυκαντικούς παράγοντες. Προϊόντα βασισμένα σε υπερτροφές που ενισχύουν τον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και λειτουργούν θεραπευτικά για την υγεία μας γενικότερα.

Προϊόντα που φτιάχνονται στο χέρι με τις αυστηρότερες υγειονομικές προδιαγραφές, μιας και η εταιρία έχει πιστοποιητικό ISO 22000/2018. Αυτά είναι τα SPECTACULAR CAKES, τα οποία είναι βασισμένα στη Moringa, η οποία είναι μία από τις πιο ισχυρές υπερτροφές που υπάρχουν.

Τι είναι το δέντρο Moringa;

Η Moringa oleifera είναι ένα δέντρο που φυτρώνει κυρίως στη βόρεια Ινδία, αλλά καλλιεργείται επίσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική και στην Αφρική. Οι ονομασίες με τις οποίες επίσης το συναντάμε είναι, “Miracle tree” και “Tree of life”, δηλαδή «δέντρο θαύμα» και «δέντρο της ζωής».

Moringa σημαίνει συμπυκνωμένες βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη, αντιοξειδωτικά, αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όλα τα στοιχεία τα οποία αντιπροσωπεύουν μια πλούσια σε ενέργεια τροφή, σε εύκολα αφομοιώσιμη μορφή και εύκολο να χωνευτεί.

Η Moringa είναι ένα μοναδικό «σούπερ τρόφιμο», επειδή ακόμη και όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες, σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζει την απορρόφηση από ένα ευρύ φάσμα ζωτικών θρεπτικών ουσιών, και μάλιστα με λίγες θερμίδες.

Για να προμηθευτεί ο οργανισμός μας με τις απαραίτητες βιταμίνες, όλα τα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικές ουσίες που χρειαζόμαστε καθημερινά, θα χρειαζόταν να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες από πολλά είδη τροφίμων και συνεπώς μεγάλο αριθμό θερμίδων. Κι όμως, όλα αυτά τα παρέχει μια υπέρ συμπυκνωμένη τροφή, όπως η Moringa.

Τα μεταλλικά στοιχεία και οι ποσότητες βιταμινών που περιέχονται είναι τεράστιες: Η Moringa περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα καρότα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, περιέχει 2 φορές την πρωτεΐνη της σόγιας, 7 φορές την βιταμίνη C, των πορτοκαλιών, 4 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, 3 φορές πιο πολύ κάλιο από τις μπανάνες και πολύ μεγάλες ποσότητες φυσικής χλωροφύλλης, η οποία δίνει στο σώμα μια πολύ φωτεινή ενέργεια.

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικά τρόφιμα, όπως η Moringa, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας καθώς η κατανάλωσή της βοηθά:

Στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και στην ισορροπία του σακχάρου και των επιπέδων ενέργειας. Επίσης, επιτυγχάνεται η διατήρηση της κανονικής φυσιολογίας του οργανισμού, με τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Η κατανάλωσή της έχει επίσης αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση στο σύνολο του οργανισμού, λόγω των ισχυρών αντιγηραντικών και αντι-φλεγμονωδών φυσικών ενώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα θρεπτικά συστατικά της Moringa

46 Αντιοξειδωτικά

Τα φύλλα του δέντρου Moringa αποτελούν μία από τις κυριότερες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αντικαρκινική δράση. Αδρανοποιούν τις καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν μεταλλάξεις στα υγιή κύτταρα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την ανθεκτικότητα των αγγείων.

7 βιταμίνες (A, B1, B2, B3, C, E, K)

Τα φύλλα Moringa είναι πλούσια σε βιταμίνες. Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των ιστών, των κυττάρων, και των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού.

Αντιβιοτικά

Ακόρεστα λιπαρά οξέα

Τα φύλλα Moringa περιέχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό φυσικών ακόρεστων λιπαρών οξέων (Ωμέγα-3, Ωμέγα -6, Ωμέγα-9).

18 αμινοξέα

Μέσα σε αυτά και τα 9 γνωστά ως απαραίτητα, τα οποία προσλαμβάνονται μέσω της διατροφής μας. Τα 9 βασικά αμινοξέα είναι: ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη.

Γλουταθειόνη

Η γλουταθειόνη αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα χαμηλά επίπεδα της γλουταθειόνης, σχετίζονται με καρδιακές νόσους και καρκίνο.

Πρωτεΐνες

Τα φύλλα Moringa αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών.

Σελήνιο

Το σελήνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη σεληνίου μειώνει τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μαστού, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του προστάτη.

Επιπλέον, το σελήνιο διατηρεί την ελαστικότητα των ιστών και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Θείο

Το θείο είναι μία από τις πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Το θείο ενισχύει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

7 μεταλλικά στοιχεία

  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορος
  • Κάλιο
  • Σίδηρος
  • Ψευδάργυρος
    Χαλκός
  • Μαγγάνιο

Γνώρισε τα S.P.E.C.TACULAR cakes

Τα S.P.E.C.TACULAR cakes, είναι μοναδικά και καινοτόμα προϊόντα, που συνοψίζουν την σύγχρονη φιλοσοφία «όλα από ένα», δηλαδή όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος από ένα προϊόν.

Το όνομά τους προέρχεται από τα αρχικά SuPer EnergyCake, που σχηματίζουν την αρχή της αγγλικής λέξης SPECtacular, που σημαίνει θεαματικό!

Εξασφαλίζουν σε καθημερινή βάση στον οργανισμό μας, την παροχή και απορρόφηση ενός μεγάλου και ευρέως φάσματος θρεπτικών συστατικών, και μάλιστα με λίγες θερμίδες, καθώς κάθε κέικ 110 γρ., περιέχει μόνο 240-250 θερμίδες, ανάλογα με τον τύπο του.

Τα S.P.E.C.TACULAR είναι κέικ με αρκετή υγρασία στο εσωτερικό τους, χαρίζοντας γεμάτη γεύση των υλικών που περιέχουν. Αποτελούνται από υψηλής ποιότητας οργανική σκόνη από τα φύλλα του δέντρου Moringa, κορυφαίας ποιότητας Κυπριακό Χαρουπόμελο, πολτό φρέσκιας μπανάνας, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά στοιχεία, ελαιόλαδο, νερό και αλεύρι. Δεν περιέχουν πρόσθετα χημικά και ζάχαρη, και δεν έχουν υποστεί καμία βιομηχανική επεξεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, τα συστατικά που περιέχονται στα S.P.E.C.TACULAR cake μαζί με την Moringa και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό, είναι:

ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ:

Το χαρουπόμελο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, και έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Είναι ευεργετικό για προβλήματα όπως άγχος, οστεοπόρωση, αϋπνία, δυσπεψία, υπέρταση και παθήσεις του αναπνευστικού.

ΜΠΑΝΑΝΑ:

Η μπανάνα έχει περιεκτικότητα σε κάλιο, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος και την καρδιακή λειτουργία.

Οι στερόλες που περιέχει και η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, συμβάλλουν στον έλεγχο και στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι φυτικές ίνες που περιέχει, την κάνουν μια πολύ χρήσιμη επιλογή για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου.

Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε βιταμίνες, μέταλλα και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες, είναι ο λόγος που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα των αθλητών αντοχής και δύναμης.

Η μπανάνα επίσης συμβάλλει στην πρόληψη μυϊκών κραμπών σε αθλητές λόγω της περιεκτικότητάς της σε κάλιο (ηλεκτρολύτης).

Συμβάλλει στην καλή διάθεση και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, λόγω των υψηλών επιπέδων της σε τρυπτοφάνη, την οποία το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη.

Επίσης η βιταμίνη Β6 που περιέχεται στη μπανάνα, μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο, και το μαγνήσιο στη χαλάρωση των μυών.

Η μπανάνα συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου στα νεφρά, προστατεύει τα μάτια από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και χτίζει γερά οστά αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.

Τα S.P.E.C.TACULAR cakes προσφέρονται σε τέσσερις τύπους.

CHOCO ΒΑΝΑΝΑ: Το S.P.E.C.TACULAR bananaedition, αποτελείται από υψηλής ποιότητας οργανική σκόνη από φύλλα Moringa, κορυφαίας ποιότητας Κυπριακό χαρουπόμελο, πολτό μπανάνας, ελαιόλαδο, κομμάτια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.

VEGAN CHOCO ULTRA ΒΑΝΑΝΑ: Με οργανική σκόνη από τα φύλλα Moringa, κορυφαίας ποιότητας Κυπριακό Χαρουπόμελο, φρέσκο πολτό μπανάνας, ελαιόλαδο και κομμάτια vegan σοκολάτας 65 – 70% κακάο, χωρίς ζάχαρη..

DESIRE MILK CHOCOLATE και DESIRE VEGAN.

Για τα DESIRE CAKES στα συστατικά έχει προστεθεί το ΕΠΙΜΗΔΙΟ.

Το ΕΠΙΜΗΔΙΟ, ή αλλιώς γνωστό ως horny goat weed στα αγγλικά και Yin Yang Huo στα κινέζικα, είναι ένα βότανο με καταγωγή από την Κίνα, όπου χρησιμοποιείται ευρέως παραδοσιακά για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Εκχυλίσματα των εναέριων τμημάτων του φυτού (κυρίως φύλλα και μίσχοι) χρησιμοποιούνται ως τονωτικά, αφροδισιακά για άνδρες και γυναίκες και αντιρευματικά συμπληρώματα διατροφής σε χώρες της Ασίας για περισσότερα από 2000 χρόνια.

Σήμερα, μελέτες έχουν δείξει πως το επιμήδιο μπορεί να δράσει αποτελεσματικά κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, της οστεοπόρωσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, του άσθματος, της χρόνιας νεφρίτιδας, των διαταραχών της εμμήνου ρύσεως, κλπ.

Στυτική δυσλειτουργία

Το επιμήδιο θεωρείται αποτελεσματικό στην ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης και βελτίωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Μια από τις πιο συχνές παραδοσιακές χρήσεις του μάλιστα αφορά την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών.

Η ικαριίνη, ένα από τα κύρια βιοδραστικά συστατικά του επιμήδιου, φαίνεται πως μπορεί να δρα αναστέλλοντας τη δράση της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE5), η οποία εμποδίζει τη διαστολή των αρτηριών στο πέος. Ως αποτέλεσμα το αίμα είναι ελεύθερο να γεμίσει τις αρτηρίες και να προκαλέσει στύση. Αντίστοιχα στις γυναίκες παρατείνει την σεξουαλική απόλαυση.

Οστεοπόρωση

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική το επιμήδιο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να παρεμποδίσει την απώλεια ασβεστίου από τα οστά, να ενισχύσει τον πολλαπλασιασμό των οστεοβλαστών, να αναστείλει την οστική απορρόφηση και να προωθήσει το σχηματισμό των οστών.

Καρδιαγγειακές παθήσεις

Πειραματικά δεδομένα έχουν δείξει πως ορισμένα συστατικά του αλκοολικού εκχυλίσματος επιμήδιου μπορούν να επηρεάσουν την αρτηριακή πίεση, την κυκλοφορία του αίματος και τις αρρυθμίες, με αποτέλεσμα να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ισχαιμίας του μυοκαρδίου, την αύξηση της ροής του αίματος σε άτομα με στεφανιαία νόσο, μείωση του καρδιακού ρυθμού και θεραπεία της υπότασης και της αρρυθμίας.

Τα SPECTACULAR CAKES είναι ABSOLUTELY ZERO SUGAR και ABSOLUTELY NATURAL PRODUCTS.

Τα κέικ συσκευάζονται σε κενό αέρα, για να διατηρούνται αναλλοίωτα για μεγαλύτερο διάστημα.

Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.