Ελένη Καστρινογιάννη

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ

Ο κλασικός χαρταετός είναι για να πετάει ψηλά στον ουρανό, αλλά για μέσα στο σπίτι έχουμε μια διασκεδαστική εναλλακτική: φτιάχνουμε χαρταετούς διακοσμητικούς, με απλά υλικά.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι ιδανική ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας. Σε μια εποχή που όλοι μας δοκιμαζόμαστε καθημερινά, ο συμβολισμός του πετάγματος του χαρταετού είναι πιο έντονος από ποτέ: Η ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική και ψυχική εξύψωση.

Στο OW, πέρα από το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αποφασίσαμε να φέρουμε τα κούλουμα και μέσα στο σπίτι, με ένα πολύ απλό και διασκεδαστικό art project που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας. Με απλά, οικονομικά υλικά θα φτιάξουμε πολύχρωμους χαρταετούς για να διακοσμήσουμε τους χώρους του σπιτιού.

Είναι κάτι αρκετά εύκολο για να το κάνουν τα παιδιά ακόμα και μόνα τους. Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί θερμοκόλλα αντί για απλή κόλλα στικ, θα πρέπει να γίνει με την βοήθεια/επίβλεψη ενός ενήλικα – και σας το λέει αυτό η ενήλικη που απέκτησε μια ωραιότατη φουσκάλα στο χέρι απλώνοντας τη θερμοκόλλα στον χαρταετό της…

χαρταετός

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε χαρτόνια σε σχήμα διαμαντιού (και ναι, θα το πούμε διαμάντι και όχι ρόμβο, για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιάκο το πρότζεκτ μας). Δεν χρειάζεται να έχουν όλα την ίδια διάσταση, εγώ για παράδειγμα τα έκοψα σε 3 διαφορετικά μεγέθη: 16x22, 21x30 και 30x42.

χαρταετός

Στην συνέχεια, θα ξεθάψουμε παλιά κομμάτια υφάσματος σε διάφορα σχέδια. Αν δεν έχετε υφάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά μπλουζάκια, τραπεζομάντιλα ή σεντόνια, σεμεδάκια ή πετσετάκια κουζίνας. Όσο πιο ρετρό, τόσο καλύτερα.

χαρταετός

Στο μεταξύ, έχουμε βάλει το πιστόλι θερμοκόλλας να ζεσταίνεται.

χαρταετός

θερμοκόλλα

Οι χαρταετοί μας είναι έτοιμοι για κρέμασμα! Επειδή το μότο των παιδιών είναι «όσο πιο λαμπερό και εντυπωσιακό (και συχνά κιτς) τόσο το καλύτερο», μπορείτε να τα αφήσετε να διακοσμήσουν τους χαρταετούς ακόμα περισσότερο, κολλώντας πάνω χάντρες, αστεράκια, πομ πομ που θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με είδη χόμπι. Μπορείτε επίσης να βάλετε μονόχρωμο ύφασμα και να τα αφήσετε να ζωγραφίσουν πάνω τους με μαρκαδόρους ή με κόλλα γκλίτερ.

χαρταετοί

Γίνετε μέρος του OW Art Community, στέλνοντάς μας τις ιδέες σας και όποιες απορίες έχετε. Αντλήστε έμπνευση από έργα άλλων, μοιραστείτε τα έργα και τα σχόλιά σας, ανεβάστε τα στα social media με hashtag #OW_art.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.