ART PROJECT #13: ΧΡΩΜΑΤΙΣΕ ΒΟΤΣΑΛΑ ΜΕ ΜΙΝΙΜΑΛ ΜΟΤΙΒΑ

Θέλετε να διατηρήσετε λίγη από την καλοκαιρινή διάθεση για όλο τον χρόνο; Σας δίνουμε πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας διακοσμητικά βότσαλα με διάφορα χρώματα και μοτίβα.

Έφτασε αυτή η περίοδος του χρόνου, η μεταβατική από yolo διακοπάρες (για τους τυχερούς) πίσω στη δουλειά, στη ρουτίνα, στα σχολεία, στο τρέξιμο και στο μέτρημα των ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα. Μην σας πιάνει πανικός! Όπως κάθε χρόνο, και αυτό θα περάσει και θα είναι σαν να μη φύγαμε ποτέ. Μόνο λίγη ξεχασμένη άμμος στη βαλίτσα μας θα μας θυμίζει τις ανέμελες μέρες του καλοκαιριού. Άντε και 150 φωτογραφίες. Α, και εκείνα τα αμέτρητα βότσαλα που μάζεψαν τα πιτσιρίκια για να καταλήξουν τελικά πεταμένα σε μια γωνιά ή στον πλησιέστερο κάδο.

Στο OW αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συλλεκτική μανία που μας πιάνει στις διακοπές και να διακοσμήσουμε τα βότσαλα με μίνιμαλ μοτίβα, δημιουργώντας ιδιαίτερα διακοσμητικά για το τραπέζι με ολίγη από θαλασσινή αύρα για να μας κρατήσει μέχρι του χρόνου. Με πολλή χαρά και νοσταλγική διάθεση για το καλοκαίρι, σας παρουσιάζουμε το 13ο art project.

Τι θα χρειαστούμε για τα διακοσμητικά βότσαλα

  • Βότσαλα
  • Χαρτοταινία/Washi Tape
  • Ακρυλικά χρώματα
  • Πινέλα
  • Μαρκαδοράκια
  • Βερνίκι σε σπρέι

Χρωματίζοντας βότσαλα

Αρχικά επιλέγουμε τα βότσαλα που θέλουμε να διακοσμήσουμε. Προσωπικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ βότσαλα σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για μεγαλύτερη ποικιλία, προσέχοντας να έχουν όσο το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια, ώστε το χρώμα και τα μοτίβα να μην αλλοιώνονται από την υφή.

Για να ζωγραφίσουμε τα βότσαλα θα χρειαστούμε είτε ανεξίτηλα μαρκαδοράκια είτε ακρυλικά χρώματα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας δοκιμή σε ένα χαρτί μέχρι να καταλήξουμε στο μοτίβο που μας αρέσει. Ξεκινάμε με γεωμετρικά σχήματα, κύκλους, τετράγωνα, απλές γραμμές. Δημιουργήστε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, συνδυάζοντας απλά γεωμετρικά σχήματα.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Αφού καταλήξετε στα σχέδια που σας αρέσουν, μεταφέρετέ τα στα βότσαλα, επιλέγοντας αρχικά το χρώμα της βάσης. Μπορείτε να αφήσετε το φυσικό χρώμα της πέτρας ή να βάψετε ολόκληρο το βότσαλο με κάποιο άλλο χρώμα. Για να είναι πιο έντονο το χρώμα της βάσης μπορείτε πρώτα να το βάψετε με άσπρη ακρυλική μπογιά και αφού στεγνώσει να το περάσετε από πάνω με άλλο χρώμα της αρεσκείας σας. Ίσως χρειαστεί να περάσετε 2 ή 3 στρώματα, αν θέλετε το χρώμα να είναι αδιαφανές.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Αφού στεγνώσει η βάση, ζωγραφίστε από πάνω τα γεωμετικά μοτίβα που θέλετε. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει, κάνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Τρεις λεπτές μαύρες γραμμές ακολουθούμενες από μία πιο παχιά και ξανά τρεις λεπτές και μία παχιά. Φτιάξτε ημικύκλια σε διάφορα μεγέθη και γεμίστε την επιφάνειά σας με αυτά – βούλες, σταυρούς, τρίγωνα που ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πολύγωνο.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Χρωματίζοντας βότσαλα

Χρησιμοποιήστε χαρτοταινία για να καλύψετε σημεία της επιφάνειας ώστε να δημιουργηθούν γεωμετρικά σχήματα, χρωματίστε τα κενά και έπειτα αφαιρέστε τις χαρτοταινίες. Σχεδιάστε απλοϊκά πουλάκια με γεωμετρικά μοτίβα στα φτερά τους ή λουλούδια με γεωμετρικά σχήματα στα πέταλα. Αξιοποιήστε τον χώρο ανάμεσα από τα σχέδια και εμπλουτίστε τον με άλλα μικρότερα σχήματα, τελίτσες, φυλλαράκια.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Χρωματίζοντας βότσαλα

Χρησιμοποιήστε μια περιορισμένη χρωματική παλέτα για ακόμα πιο μίνιμαλ αισθητική ή κάντε τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς. Όταν είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αφήστε τα βότσαλά σας να στεγνώσουν. Για να αντέξουν περισσότερo τα σχέδιά σας μπορείτε να τα περάσετε με ένα ματ βερνίκι σε μορφή σπρέι.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Γραμμές, κύκλοι, τρίγωνα, τετράγωνα, όλα δένουν όμορφα δημιουργώντας μοτίβα που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι σκανδιναβοί designers.

Χρωματίζοντας βότσαλα

Τοποθετήστε τα βότσαλα σε μια όμορφη λιτή πιατέλα και διακοσμήστε το τραπέζι στο σαλόνι σας, διατηρώντας λίγη από τη θαλασσινή διάθεση όλο τον χρόνο!

Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στα social media με με hashtag #OW_art. Αντλήστε έμπνευση από έργα άλλων, μοιραστείτε τα σχόλιά σας και στείλτε μας τις ιδέες σας και όποιες απορίες έχετε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.