Comedy Wildlife 2022 Jennifer Hadley (USA)

ΔΕΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS

Τα Comedy Wildlife Photography Awards χαρίζουν χαμόγελα και συγκινούν μέσα από αστεία στιγμιότυπα που σπάνια συναντάμε σε εξώφυλλα περιοδικών, αλλά μας αποκαλύπτουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλευρά της φύσης.

Υπάρχει ένας διαγωνισμός φωτογραφίας για τη φύση λίγο διαφορετικός από τους άλλους. Δεν είναι ένας διαγωνισμός με ωραία τοπία και ζώα σε εντυπωσιακές λήψεις. Είναι ένας διαγωνισμός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το timing. Τα Comedy Wildlife Photography Awards χαρίζουν χαμόγελα και συγκινούν μέσα από αστεία στιγμιότυπα που σπάνια συναντάμε σε εξώφυλλα περιοδικών, ενώ μας αποκαλύπτουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλευρά της φύσης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβάλει τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής με έναν ελκυστικό και θετικό τρόπο.

Με τον φετινό διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στους τελευταίους νικητές, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Jennifer Hadley, «Not so cat-like reflexes»

Overall winner & Creatures of the Land Award

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Jennifer Hadley (USA)

«Πιστεύω ότι μέρος αυτού που κάνει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σπουδαίο είναι ότι οι περισσότερες φωτογραφίες πιθανότατα λήφθησαν εντελώς τυχαία. Αυτό συνέβη με το μικρό λιοντάρι που έπεσε από το δέντρο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε και φυσικά ανησυχήσαμε για την ασφάλειά του μικρού, αλλά ευτυχώς όπως όλες οι γάτες προσγειώθηκε στα τέσσερα και έφυγε τρέχοντας με τα αδέρφια του. Ένα αίσιο τέλος για ένα άτυχο γατάκι, που δεν ήξερε πώς να κατέβει από ένα δέντρο».

Jean Jacques Alcalay, «Misleading African viewpoints 2»

Creatures in the Air Award

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Jean Jacques Alcalay (French)

«Ένας ιπποπόταμος χασμουριέται δίπλα σε έναν ερωδιό, ο οποίος στέκεται στην πλάτη ενός άλλου ιπποπόταμου».

Jennifer Hadley, «Talk To The Fin!»

People's Choice Award

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Jennifer Hadley (USA)

«Η φωτογραφία αυτή πάρθηκε στα νησιά Φώκλαντ. Αυτοί οι δύο πιγκουίνοι τζεντού έκαναν παρέα στην παραλία, όταν ο ένας από αυτούς απομακρύνθηκε, σνομπάροντας τον φίλο του».

Τι άλλο ξεχώρισε στα βραβεία Comedy Wildlife Photography

Miroslav Srb., «Hello everyone»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Miroslav Srb. (Czech Republic)

«Φωτογράφισα το ρακούν σε μια παραλία της Φλόριντα, όπου το τάιζα γαρίδες. Αυτός ήταν ο τρόπος του να με ευχαριστήσει».

Federica Vinci, «Monkey Wellness Centre»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Federica Vinci (Italian)

«Περπατώντας κοντά σε έναν καμποτζιανό ναό όπου ζούσαν ομάδες άγριων πιθήκων, συνάντησα αυτή τη σκηνή: ένας άγριος πίθηκος χαλαρώνει, ενώ ο φίλος του τον φρόντιζε».

Emmanuel Do Linh San, «I'm gonna strangle you!»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Emmanuel Do Linh San (South African)

«Ακολουθούσα μια ομάδα σουρικάτες με τα πόδια στη Νότια Αφρική. Οι περισσότερες είχαν μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Στη φωτογραφία που επέλεξα δεν υπάρχει επιθετικότητα, αλλά μάλλον μια αλληλεπίδραση που θυμίζει ανθρώπους όταν ένας από τους φίλους σου αστειεύεται κι εσύ προσποιείσαι ότι τον στραγγαλίζεις».

Ryan Sims, «Excuse Me... Pardon Me!»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Ryan Sims (USA)

«Ένα παπάκι περπατάει, στην ουσία παραπατάει πάνω σε ένα κούτσουρο καλυμμένο με χελώνα στους υγροτόπους Juanita. Το παπάκι έπεσε μετά από μερικά βήματα πάνω στις χελώνες και ήταν χαριτωμένο».

Mark Schocken, «Tight Fit!»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Mark Schocken (USA)

«Επρόκειτο να φωτογραφίσω αυτή την φωλιά σε ένα τοπικό πάρκο στη Φλόριντα. Ένα πρωί, μια μικρή κουκουβάγια προσπάθησε να στριμωχτεί στην τρύπα της φωλιάς μαζί με τη μαμά της, ίσως για να δει τον έξω κόσμο για πρώτη φορά. Η στιγμή κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, καθώς η μαμά δεν φαινόταν πολύ ευχαριστημένη με την κατάσταση. Δείτε την έκφραση στο πρόσωπό της».

Martin Grace, «Keep Calm and keep your head»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Martin Grace (British)

«Δύο βασιλικοί πιγκουίνοι στο Volunteer Point στα Φώκλαντ. Ο δεξιά πρέπει να αναρωτιέται πού πήγε το κεφάλι του συντρόφου του».

Jagdeep Rajput, «Pegasus, the flying horse»

Comedy Wildlife Photography Awards
Comedy Wildlife 2022 Jagdeep Rajput (Indian)

«Στην πραγματικότητα, βλέπουμε είναι ένα είδος γερανού που επιτίθεται σε ένα Bluebull (είδος αντιλόπης). Ο γερανός, που είναι το ψηλότερο ιπτάμενο πουλί στον κόσμο, άνοιξε τα τεράστια φτερά του και επιτέθηκε στην αντιλόπη, απομακρύνοντάς την από τη φωλιά της, όπου είχε ένα μοναδικό αβγό».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.