ΜΥΡΤΩ ΛΕΓΑΚΗ: «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ»

Η ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, Μυρτώ Λεγάκη, εξηγεί γιατί το πιο σημαντικό που μπορούμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας είναι η ουσιαστική μας παρουσία.

Mε το One Breath Mindfulness Center μάς έχει βοηθήσει να είμαστε πιο mindful και να συνδεθούμε με τα κομμάτια μας εκείνα που κρύβουν την ουσία της ζωής. Για τη Μυρτώ Λεγάκη, οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μία καλή ευκαιρία να υπογραμμίσει λίγο περισσότερο τα σημαντικά.

Μυρτώ Λεγάκη

«Ξέρετε, υπάρχει ένα quote που λέει “The best present is to BE present”. Και αυτό είναι κάτι που θυμίζω στον εαυτό μου κάθε ημέρα, αλλά ακόμη περισσότερο στις γιορτές. Η παρουσία, το να είμαι εκεί, είναι το καλύτερο δώρο που έχω να προσφέρω. Διότι μπορεί να είμαστε “εκεί” και παρόντες σωματικά, αλλά ο νους να τρέχει στα διαδικαστικά, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις.

»Πόσο διαφορετικό όμως είναι όταν εστιάζουμε σε αυτό ακριβώς που ζούμε, στο παρόν. Πόσο διαστέλλεται και αποκτά περισσότερη αξία η κάθε στιγμή… Αυτές οι ημέρες είναι μία ευκαιρία για μένα, με την παύση –έστω για λίγο– από τα καθημερινά, να προσφέρω ουσιαστικά στον εαυτό μου και στους αγαπημένους μου. Είναι μία ευκαιρία σύνδεσης και παρουσίας.

»Ένας δεύτερος άξονας που έρχεται μαζί με τη συνειδητή παρουσία, είναι η ευγνωμοσύνη. Για παράδειγμα, όταν στολίζουμε το δέντρο, δεν παραλείπω να αναγνωρίσω ότι ανήκω σε μία μερίδα ανθρώπων που έχουν την τύχη και την ευτυχία να απολαμβάνουν όλα αυτά τα καλά. Τα στολίδια, τις λιχουδιές, ένα ζεστό σπίτι που μας αγκαλιάζει, τα δώρα, τους αγαπημένους μου, τον γάτο που κουρνιάζει στην αγκαλιά μου.

Μυρτώ Λεγάκη

»Την ώρα που τα απολαμβάνω με όλη μου την ψυχή, δεν ξεχνάω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι. Ειδικά στις γιορτές όμως, υπογραμμίζω στον εαυτό μου την αξία της ευγνωμοσύνης ως στάσης ζωής. Και συνήθως αυτό πολλαπλασιάζει μέσα μου και την επιθυμία να συνεχίσω να προσφέρω στους γύρω μου όπως μπορώ, μέσα από τη δουλειά μου».

Η Μυρτώ Λεγάκη μίλησε στη δημοσιογράφο Ελένη Παπαϊωάννου

Η online πλατφόρμα διαλογισμού και mindfulness της Μυρτώς Λεγάκη προσφέρει τη δυνατότητα να διαλογίζεσαι με υποστηρικτική καθοδήγηση, όπου κι αν βρίσκεσαι.

 

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.