PA Images - Alamy - Visualhellas.gr

PRIYANKA CHOPRA: ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΩΑΡΙΩΝ ΣΤΑ 35 ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ

H 41χρονη ηθοποιός μίλησε για μια απόφαση που πήρε πριν από 10 χρόνια και η οποία τη βοήθησε να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Στα 41 της χρόνια η Priyanka Chopra απολαμβάνει τη μητρότητα και δεν σταματά να μιλά γι’ αυτό. Εκείνη και ο σύζυγός της, Nick Jonas, απέκτησαν την κορούλα τους τον Ιανουάριο του 2022 μέσω παρένθετης μητέρας. Ενδεχομένως, όμως, να μην τα είχαν καταφέρει αν εκείνη δεν είχε ακούσει τη συμβουλή που η γυναικολόγος μαμά της τής είχε δώσει μια δεκαετία νωρίτερα: να καταψύξει τα ωάριά της.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό podcast, λοιπόν, η ηθοποιός είπε ότι η απόφαση να καταψύξει τα ωάριά της μετά τα 30 της ήταν το καλύτερο δώρο που έκανε ποτέ στον εαυτό της, καθώς της έδωσε την ελευθερία να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Η σοφή συμβουλή της γυναικολόγου μαμάς της

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός και πρώην Μις Κόσμος, μετά τα 30 άρχισε να την πιάνει ένα άγχος μήπως μεγαλώνοντας δεν θα καταφέρει να κάνει παιδιά. Όσο περνούσαν τα χρόνια, η σκέψη αυτή τη βασάνιζε:

«Είχα φτάσει 35 και δεν είχα γνωρίσει ακόμα τον άνθρωπο με τον οποίον θα ήθελα να αποκτήσω παιδιά – και δεν έβλεπα κάποια προοπτική. Την ίδια περίοδο έπρεπε να δώσω έμφαση στην καριέρα μου, η οποία έβλεπα να προχωρά. Το συζήτησα, λοιπόν, με τη μητέρα μου, η οποία με συμβούλευσε μέχρι τα 36 να πάρω την απόφαση και να καταψύξω τα ωάριά μου».

Εκείνη την περίοδο η Chopra γνώρισε και τον άντρα της, όμως καθώς έχουν 10 χρόνια διαφορά ηλικίας δεν πίστεψε ότι εκείνος θα ήθελε να αποκτήσει οικογένεια τόσο νωρίς. «Εγώ ήξερα πάντα ότι θέλω να γίνω μαμά και αυτός είναι ο λόγος που αρχικά δεν ήθελα να ξεκινήσω να βγαίνω μαζί του», λέει στο podcast.

H Priyanka Chopra αποκαλύπτει το καλύτερο δώρο που έκανε στον εαυτό της
Invision/AP Evan Agostini

Η κατάψυξη ωαρίων παρατείνει τη γονιμότητα της γυναίκας

Η διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων περιλαμβάνει τη συλλογή ωαρίων από τη γυναίκα μέσω ιατρικής πράξης και τη συντήρησή τους σε ειδικές δεξαμενές με υγρό άζωτο. Όταν η γυναίκα είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα ωάρια, αυτά αποψύχονται και γονιμοποιούνται ώστε να προκύψει εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός και η ποιότητα των ωαρίων της γυναίκας φθίνει κατά την ηλικία των 37 ετών. Το να τα καταψύξει, λοιπόν, πριν τα 40 αυξάνει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης. Ωστόσο, πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά κοστοβόρα. Στην Αμερική, όπου έγινε η διαδικασία της Chopra, ένας μόνο κύκλος κατάψυξης κοστίζει από 7.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 13.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων, των φαρμάκων και του ετήσιου κόστους συντήρησης (τα ποσά στην Ελλάδα είναι μικρότερα, αλλά όχι αμελητέα).

H Priyanka Chopra αποκαλύπτει το καλύτερο δώρο που έκανε στον εαυτό της
Invision/AP Jordan Strauss

Η Priyanka Chopra απέκτησε την κορούλα της μέσω παρένθετης μητέρας

Όταν η μικρούλα Malti Marie ήρθε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2022 το διάσημο ζευγάρι δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι την απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας. Η Chopra, ωστόσο, δεν δίστασε να μιλήσει ξανά δημόσια:

«Στην προσπάθειά μου να κυοφορήσω εγώ ένα μωρό εμφάνισα σοβαρές επιπλοκές. Η παρένθετη μητέρα ήταν, λοιπόν, απαραίτητη και είμαι ευγνώμων που είχα αυτή την ευκαιρία. Η γυναίκα αυτή ήταν τόσο γενναιόδωρη, καλόκαρδη, γλυκιά και αστεία. Και φρόντισε τον θησαυρό μας για 6 μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Η Priyanka Chopra παροτρύνει τις νεότερες φίλες της να κάνουν το ίδιο

«Γίνεται τόσο πολύ πιο δύσκολο να μείνεις έγκυος μετά τα 35 και να έχεις μια καλή, τελειόμηνη κύηση. Ειδικά για τις γυναίκες που δουλεύουν σε όλη τους τη ζωή», συνεχίζει η Priyanka Chopra στο podcast.

«Προσωπικά ένιωσα τρομερή ελευθερία. Όταν προχωράς στην κατάψυξη ωαρίων στα 30 σου μπορείς να συνεχίσεις στο φιλόδοξο μονοπάτι σου, εκεί που θέλεις να φτάσεις. Εγώ ήθελα να φτάσω σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην καριέρα μου πριν αποκτήσω παιδιά».

Αναφορικά με το κόστος, πάντως, η ίδια σχολίασε: «Εγώ λέω στους ανθρώπους: Μαζεύεις χρήματα κάθε μήνα για να πάρεις αυτοκίνητο. Προτίμησε να είναι αυτό το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, γιατί έτσι αφαιρείς την ισχύ από το βιολογικό σου ρολόι και έχεις την άνεση να δουλεύεις μέχρι όποτε θέλεις. Τα ωάριά σου θα έχουν πάντα την ίδια ηλικία – αυτή που είχαν όταν τα κατέψυξες

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.