«ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ»: ΕΝΑ ANIMATION ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ

Το «Θαλασσοπούλι», ένα βραβευμένο μικρού μήκους animation για όλη την οικογένεια, σου δείχνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά πόσο σημαντικό είναι το να ξεπερνάς τους φόβους σου.

Η Πάιπερ (Piper) είναι μια μικρή σκαλίδρα (πτηνό της παρυδάτιας οικογένειας των Σκολοπακιδών). Όταν έρχεται η ώρα να μάθει να τρέφεται μόνη της, η μητέρα της την πηγαίνει στην παραλία. Εκεί, ένα κύμα την παρασύρει και η εμπειρία αυτή την «τραυματίζει», με αποτέλεσμα να αρνείται να πλησιάσει ξανά στην ακτή.

Η πείνα, όμως, δεν της αφήνει πολλά περιθώρια. Έτσι, αποφασίζει να κάνει άλλη μία προσπάθεια. Τότε, βλέπει έναν μικροσκοπικό κάβουρα ερημίτη που έρχεται κι εκείνος στην παραλία για να βρει τροφή. Καθώς πλησιάζει ένα νέο κύμα, ο μικρός κάβουρας μπαίνει μέσα στην άμμο και η Piper, μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, ακολουθεί το παράδειγμά του. Αυτή τη φορά, το κύμα την καλύπτει, αλλά παραμένει ασφαλής. Aνοίγει τα μάτια της και προλαβαίνει να θαυμάσει όσα συμβαίνουν κάτω από το νερό.

Στο τέλος της ταινίας, το μικρό πουλί δεν φοβάται πια τα κύματα. Έχει ξεπεράσει τον φόβο του. Είναι ευτυχισμένο, παίζει με το νερό και τρέχει ανάμεσα στα άλλα πουλιά, ενώ η μητέρα του το παρακολουθεί με αγάπη και υπερηφάνεια.

Το «Θαλασσοπούλι» (όπως αποδίδεται στα ελληνικά) είναι ένα μικρού μήκους animation της Disney/Pixar, σε σκηνοθεσία Άλαν Μπαριλάρο. Αν και εκ πρώτης φαίνεται μια αρκετά απλή ιστορία, καταφέρνει να αποτυπώσει με έναν συγκινητικό τρόπο την αξία που έχει το να ξεπερνάς τους φόβους σου. Το «Piper» δείχνει με ένα πολύ όμορφο τρόπο τον αγώνα των χαρακτήρων, τον εντοπισμό ενός προβλήματος, αλλά και την επίλυσή του.

«Θαλασσοπούλι»: Ένα animation για την αξία του να ξεπερνάς τους φόβους σου

Τα χρώματα θα σε ταξιδέψουν, όπως και ο μαγευτικές εικόνες. Κάθε καρέ αυτής της μικρής ταινίας, θα μπορούσε πραγματικά να είναι πίνακας κρεμασμένος στο παιδικό σου δωμάτιο.

Μάλιστα, η παραγωγή του 2016 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους στην 89η τελετή απονομής των βραβείων. Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Μπαριλάρο ευχαρίστησε τα τρία του παιδιά, που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης της συγκεκριμένης ταινίας και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα το θάρρος να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Είναι σίγουρα μια ταινία για όλη την οικογένεια. Ωστόσο, μπορείς να την απολαύσεις ακόμα κι αν θες απλώς να χαλαρώσεις πριν πέσεις για ύπνο ή να «ανεβάσεις» τη διάθεσή σου και να ξεχάσεις όσες αρνητικές ειδήσεις διάβασες σήμερα.

Η ταινία «Θαλασσοπούλι» είναι διαθέσιμη στο Disney+.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.