iStock

3 ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Αν δεν είσαι από αυτούς που παίζουν χαρτιά στο ρεβεγιόν, σου προτείνουμε παιχνίδια που είναι σούπερ διασκεδαστικά και… χωρίς χαμένους!

Στα περισσότερα σπίτια η προετοιμασία για το ρεβεγιόν περιλαμβάνει μακροσκελείς λίστες τροφίμων για το δείπνο. Στο δικό μας περιλαμβάνει την προετοιμασία των παιχνιδιών που θα παίξουμε με τους φίλους μας, τα οποία φροντίζουμε να είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά, πρωτότυπα και κατάλληλα για κάθε ηλικία.

Αν ετοιμάζεσαι για ρεβεγιόν στο σπίτι, δες παρακάτω τα τρία καλύτερα –κατά τη δική μου άποψη– παρεΐστικα παιχνίδια και ξεκίνα την προετοιμασία τους από σήμερα.

3 απίθανα παιχνίδια για το ρεβεγιόν

Το κουίζ της παρέας με Kahoot

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές των τελευταίων ετών και ο λόγος είναι η δυνατότητα προσωποποίησης του περιεχομένου. Με αυτό το παιχνίδι η παρέα ανακαλύπτει πόσο καλά γνωρίζει ο ένας τον άλλον!

Αφού συνδεθείς σε αυτήν δωρεάν μέσω του τάμπλετ ή του υπολογιστή σου, μπορείς να φτιάξεις το ολόδικό σου κουίζ, προετοιμάζοντας τις εναλλακτικές απαντήσεις και επιλέγοντας αυτήν που θα ορίσεις ως σωστή. Μπορείς, επίσης, να εμπλουτίσεις το κουίζ με φωτογραφίες, μουσική και βίντεο, ενώ ωραίο θα είναι να έχεις προεπιλέξει και ένα δώρο για τον μεγάλο νικητή!

3 τέλεια παρεΐστικα παιχνίδια για το ρεβεγιόν
kahoot.com

Αφού ετοιμάσεις το κουίζ ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ, τη βραδιά του ρεβεγιόν ο κάθε παίκτης θα συνδεθεί στο Kahoot πληκτρολογώντας έναν συγκεκριμένο κωδικό από το κινητό του. Εσύ θα πρέπει να έχεις συνδέσει το τάμπλετ ή τον υπολογιστή μέσω του οποίου έφτιαξες το κουίζ με την τηλεόραση. Έτσι όλη η παρέα θα κάτσει στον καναπέ με το κινητό στραμμένο προς την τηλεόραση, για να μπορεί μέσω αυτού να συμμετέχει στις απαντήσεις. Ο πιο γρήγορος και εύστοχος κερδίζει!

Τις ερωτήσεις για το κουίζ θα πρέπει να τις ετοιμάσεις εσύ! Εμείς, για παράδειγμα, φροντίζουμε να υπάρχει σίγουρα μία για κάθε καλεσμένο (π.χ. «Τι κουβαλάει πάντα μαζί του ο Γιάννης;»), η απάντηση της οποίας να μην είναι βέβαια πολύ γνωστή, ενώ δεν παραμελούμε και τους μικρούς καλεσμένους του ρεβεγιόν, για τους οποίους φτιάχνουμε πιο εύκολες ερωτήσεις, π.χ. σχετικά με κινούμενα σχέδια.

Ο κρυμμένος θησαυρός του ρεβεγιόν

Ένα ακόμα παιχνίδι που χρειάζεται καλή προετοιμασία είναι το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, για το οποίο θα χρειαστείτε μπόλικα τετράγωνα χαρτάκια και ένα μαύρο μαρκαδοράκι. Μ' αυτά θα γράψετε τις οδηγίες-γρίφους του παιχνιδιού που θα οδηγούν τους καλεσμένους σας από το ένα βήμα στο άλλο.

Το βασικότερο που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι η ακολουθία των βημάτων: Το πρώτο βήμα πρέπει να οδηγεί στο δεύτερο. Για τον λόγο αυτό καλό είναι το κάθε χαρτάκι-γρίφο να έχει έναν αύξοντα αριθμό, ενώ ο οικοδεσπότης πρέπει να έχει τη λίστα με τις αντιστοιχίες αριθμών και απαντήσεων.

Τον πρώτο γρίφο ανακοινώνει ο ίδιος ο οικοδεσπότης.

Ενδεικτικά:

Γρίφος 1: «…, …άκι μου, ποια είναι η πιο ωραία του σπιτιού;»

Απάντηση: Η απάντηση είναι ο καθρέφτης (αν υπάρχει ένας καθρέφτης στο σαλόνι), οπότε οι παίκτες πρέπει να αναζητήσουν εκεί τον επόμενο γρίφο.

Γρίφος 2: «Δεν είναι γάτα, ούτε καρέκλα, μα έχει 4 πόδια. Τι είναι;»

Απάντηση: Η απάντηση μπορεί να είναι «τραπέζι», κάτω από το οποίο μπορεί να βρίσκεται ένα χαρτάκι με τον τρίτο γρίφο που θα πρέπει να ανακαλύψουν οι παίκτες.

Γρίφος 3: «Από εκεί ακούγαμε παλιά μουσική!»

Απάντηση: Μπορεί να είναι κάποιο παλιό στερεοφωνικό ή CD Player μέσα στο οποίο να υπάρχει ο επόμενος γρίφος.

Το παιχνίδι συνεχίζεται με παρόμοιο τρόπο και φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει πολύ πιο δύσκολες ερωτήσεις, για να κρατήσει και περισσότερη ώρα.

Και καθώς το πιθανότερο είναι ότι οι νικητές θα είναι πολλοί, μια καλή ιδέα για θησαυρό είναι ένα κουτί με λαχταριστά σοκολατάκια!

3 τέλεια παιχνίδια της παρέας για το ρεβεγιόν
iStock

Επιτραπέζιο για μεγάλη παρέα: «Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα»

Το «κακό» των δύο παραπάνω παιχνιδιών είναι ότι καθώς προετοιμάζονται από τους οικοδεσπότες, η συμμετοχή των ίδιων είναι περιορισμένη. Με ένα επιτραπέζιο, όμως, όλοι οι παίκτες παίζουν ισότιμα.

Για το ρεβεγιόν χρειάζεσαι ένα επιτραπέζιο που:

  1. να μην έχει πολλές και λεπτομερείς οδηγίες (γιατί πού μυαλό για συγκέντρωση εκείνη τη στιγμή που μπορεί να σε έχει πιάσει και μία νύστα) ή να έχει οδηγίες λίγο-πολύ γνωστές.
  2. να μην απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό παικτών, ώστε να μην γίνει περιοριστικό για τον αριθμό των καλεσμένων σου, παρά να χωρίζει την παρέα σε ομάδες.

Εμείς για φέτος επιλέξαμε το «Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα» της Κάισσα, το οποίο όλοι θυμόμαστε στην απλοϊκή του εκδοχή από τα παιδικά μας χρόνια. Στη νέα αυτή εκδοχή όλοι οι αθώοι πολίτες μπορεί να έχουν έναν δικό τους ρόλο και μια κρυφή ιδιότητα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τους ενόχους. Ακόμα, υπάρχουν επιπλέον κάρτες ενεργειών που δίνουν νέες δυνατότητες για συλλογή πληροφορίων, μπλόφες και αποκαλύψεις!

Στο επιτραπέζιο αυτό μπορεί να συμμετέχουν από 7 έως 20 παίκτες και έχει διάρκεια 45 λεπτά.

Δες αναλυτικά πώς θα το παίξετε εδώ:

Επιτραπέζιο «Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα»
To Επιτραπέζιο «Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα»

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.