Pexels Ksenia Chernaya

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INSTAGRAM

Μια ματιά στους κατάλληλους λογαριασμούς στο Instagram θα σας δώσει πολλές ιδέες για τη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος.

Ποιος είπε ότι τα λίγα τετραγωνικά είναι δεσμευτικά; Το θέμα είναι να έχετε όρεξη και διάθεση να πειραματιστείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Κάθεστε στον καναπέ ή την πολυθρόνα σας και σκρολάρετε στο Instagram.

Είμαστε εδώ για να σας συστήσουμε κάποιους λογαριασμούς που θα σας δώσουν έμπνευση, με εξειδίκευση στα μικρά διαμερίσματα.

Όπως λέει η Alison Mazurek, «το να μένεις σε έναν μικρό χώρο σημαίνει ότι υπάρχει μόνο χώρος για ό,τι είναι σημαντικό». Το κρατάμε και προχωράμε σε ιδέες διακόσμησης για κάθε γούστο.

Small Space Designs @smallspacedesigns

Ο άνθρωπος πίσω από τον λογαριασμό Small Space Designs είναι η Rita Melkonian. Η Rita έχει πάθος με τη διακόσμηση και πιο συγκεκριμένα με τη διακόσμηση μικρών χώρων. Το στιλ της είναι ένα κράμα με επιρροές από διαφορετικά είδη. Βιομηχανικά, μοντέρνα και ρουστίκ στοιχεία κοσμούν τον χώρο της.

Η αγάπη της για τους μικρούς χώρους δεν περιορίζεται μονάχα στη δουλειά της, γι’ αυτό και η ίδια έχει επιλέξει να μένει σε ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών. Οι μικροσκοπικοί εσωτερικοί χώροι και η λειτουργικότητα των αντικειμένων εντός τους τη γοητεύουν.

Μότο της: «Για όλα υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι, αρκεί να ξέρετε πώς να τα τοποθετήσετε ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες σας». Η κάθετη αποθήκευση, τα ανοιχτά ράφια και η αποφυγή της ακαταστασίας είναι κάποια από τα hacks της Rita.

Erin Boyle @readtealeaves

Ζώντας σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η Erin Boyle ψάχνει και βρίσκει φυσικά την ομορφιά μέσα από την απλότητα. Το διαμέρισμά της έχει πολλούς μικροσκοπικούς χώρους και η Erin μοιράζεται τα μυστικά της, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ώστε να γίνουν πράξη.

Μεγάλη της αγάπη τα φυτά, τα οποία βρίσκει τρόπους να εντάσσει στη διακόσμηση του σπιτιού της. Λέξη κλειδί για την Erin Boyle: μινιμαλισμός.

Alison Mazurek @600sqftandababy

Η Alison Mazurek είναι μαμά δύο παιδιών και ζει με την οικογένειά της στο Βανκούβερ, σε ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι αστεία, έχει προσωπικότητα και στιλ.

Η Alison Mazurek προωθεί έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής, θεωρεί πως το zero waste είναι το μέλλον και πως οφείλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το λευκό και οι παστέλ αποχρώσεις κυριαρχούν στη διακόσμηση. Αν για κάτι ξεχωρίζει η Alison, αυτό είναι η απόλυτη οργάνωση.

The Tiny Canal Cottage @whitneyleighmorris

«Δεν χρειάζεται να ζείτε σε ένα μεγάλο σπίτι για να ζείτε όμορφα». Η Whitney Leigh Morris το λέει, το πιστεύει και το κάνει πράξη, ζώντας σε ένα μικρό σπίτι στην Καλιφόρνια με τον σύζυγο της, τον γιο τους και δυο σκυλιά.

«Μπορούμε να ζήσουμε πολύ άνετα σε ένα μικρό σπίτι», λέει η Whitney και δίνει καθημερινά συμβουλές και eco-friendly tips.

Jeannie Phan @studioplants

Η Jeannie ζει στο Τορόντο και είναι μια γυναίκα που πάντα γοητευόταν από τα φυτά και τους τρόπους που επιδρούν αυτά στον ψυχισμό των ανθρώπων. Η θαλπωρή και η ζεστασιά που χαρίζουν τα φυτά σε έναν μικρό χώρο είναι το ζητούμενό της.

Μοιράζεται με τους ακόλουθούς της συμβουλές για το πώς μπορούν κι αυτοί να εντάξουν τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Και, μην ξεχνάτε, δεν απαιτούνται πολλά τετραγωνικά μέτρα για να χωρέσουν τα φυτά, αρκεί να έχετε διάθεση να πειραματιστείτε. Κάθετοι κήποι, κρεμαστά φυτά και microgreens είναι η ειδικότητά της.

Small Apartment Decor @smallapartmentdecor

Το Small Apartment Decor είναι ένας πολυσυλλεκτικός Instagram λογαριασμός με ιδέες διακόσμησης για μικρούς χώρους. Εδώ θα βρείτε σίγουρα την απαραίτητη έμπνευση ώστε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας, κερδίζοντας χώρο και πόντους χρηστικότητας και λειτουργικότητας. Ένα scroll θα σας πείσει.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.