iStock

ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ

4+1 τρόποι να διαχειριστείς έπιπλα που δεν χρειάζεσαι πια. Το να τα πετάξεις δεν είναι ένας από αυτούς.

Η φίλη μου η Ελένη πριν λίγες μέρες μετακόμισε σε νέο… παλιό σπίτι (όποιος ψάχνει να νοικιάσει κατοικία την περίοδο αυτή έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου και ένα «καλή επιτυχία»). Όπως ήταν αναμενόμενο, φώναξε όποιον γνωστό ήταν διαθέσιμος να βοηθήσει στο κουβάλημα ρούχων και επίπλων, τάζοντάς του σουβλάκια και μπίρες.

Μαζευτήκαμε, λοιπόν, στο παλιό της σπίτι και ξεκινήσαμε το ξεσκαρτάρισμα πριν αρχίσει το πέρα δώθε. Ανάμεσα σε όσα πράγματα δεν ήθελε να πάρει μαζί της, ήταν ένα κομοδίνο, ένα τραπεζάκι σαλονιού, μια μικρή βιβλιοθήκη και μερικές καρέκλες της γιαγιάς της.

Όλα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν θέλαμε να καταλήξουν στη χωματερή. Ψάχναμε, επομένως, τρόπους να τα σώσουμε και μάλλον τα καταφέραμε. Πώς;

έπιπλα που δεν χρειάζεσαι
iStock

1. Το τραπεζάκι το κράτησε τελικά η Ελένη, αλλά επειδή δεν ταίριαζε στο νέο της σπίτι, του αλλάξαμε χρώμα. Από καφέ έγινε φιστικί.

Αν έχεις κι εσύ έπιπλα, που ναι μεν θες να κρατήσεις, αλλά δεν ταιριάζουν πια στον χώρο σου, δοκίμασε να τους δώσεις μια νέα πνοή. Βάψ' τα, άλλαξέ τους ύφασμα ή χρησιμοποίησέ τα για κάποιον άλλο σκοπό (ένα σκαμπό για παράδειγμα μπορεί να γίνει κομοδίνο).

2. Το κομοδίνο το πήρα εγώ (γιατί δεν είχα) και τις καρέκλες (αφού τους αλλάξαμε ύφασμα) τις πήρε ένας φίλος από την παρέα.

Όποιο έπιπλο δεν το θες εσύ, μπορείς να το χαρίσεις σε κάποιον γνωστό σου. Πολλές φορές κάτι που εσύ έχεις βαρεθεί, μπορεί να μοιάζει σαν θησαυρός σε κάποιον άλλο.

έπιπλα που δεν χρειάζεσαι
iStock

3. Μπορείς, επίσης, να τα προσφέρεις στο σωματείο Ρέτο. Πρόκειται για ένα σωματείο με βασικό σκοπό την παροχή δωρεάν βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, ιδίως τοξικομανείς. Οι άνθρωποι που το στηρίζουν, παραλαμβάνουν δωρεάν αντικείμενα που δεν θες, και μετά από διαλογή, τα αναπαλαιώνουν και τα πωλούν στα καταστήματα του Ρέτο.

4. Αν υπάρχει κάποιο έπιπλο που σου έχει απομείνει επειδή δεν το θέλουν οι φίλοι σου, μπορείς πάντα να το αφήσεις σε σημείο που δεν ενοχλεί, μαζί με ένα όμορφο σημείωμα. Τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση λειτούργησε και η μικρή βιβλιοθήκη που δεν ήθελε κανείς, εξαφανίστηκε μέχρι το βράδυ.

5. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να πουλήσεις τα έπιπλα σε κάποιο παλιατζίδικο ή vintage shop ή μέσω κάποιας ιστοσελίδας ή ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα που εστιάζει στις αγοραπωλησίες. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν χρειάστηκε να καταφύγουμε στη λύση αυτή.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.