ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥΣΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΟΣΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ

Ένας προκλητικός μουσακάς, ένας νεροχύτης άπλυτα και μία ταμπλέτα Cif συνθέτουν μια απλή Τετάρτη – με δύο φαγωμένα παιδιά και δύο χαρούμενους ενήλικες.

Θα ξεκινήσω από τα βασικά. Έχω δυο παιδιά. Σύνολο ανθρώπων στο σπίτι: Τέσσερις. Σύνολο άπλυτων πιάτων στο τέλος της μέρας: Αναρίθμητα. Κάθε βράδυ έχουμε την ίδια συζήτηση «Τι πήγε λάθος και σήμερα». Άλλο πιάτο για το φαγητό, άλλο για τη σαλάτα, άλλο για το φρούτο, άλλο για το σνακ νούμερο 1, νούμερο 2, νούμερο 10. Πώς να τολμήσεις στο χάος αυτό να προσθέσεις τηγάνια και κατσαρόλες; Όταν η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων Cif με δύναμη ενεργού οξυγόνου, απομακρύνει αποτελεσματικά τα ξεραμένα υπολείμματα φαγητού, ε τότε, ναι. Σου φτιάχνω και μουσακά.

Φτιάξε μουσακά και μη νοιάζεσαι για το βουνό από άπλυτα σκεύη

Το ’πα και το ’κανα. Έφτιαξα μουσακά με τα όλα του. Με τη λεπτοκομμένη την πατάτα, με την τσιγαρισμένη τη μελιτζάνα, με τον σοταρισμένο τον κιμά, με τη σωστή την μπεσαμέλ (όχι τη σβολιασμένη). Μετράς σκεύη; Καλά κάνεις.

μουσακάς
Ρίξε μια ματιά στο βίντεο για να πειστείς για το χάος που μπορεί να δημιουργήσει στον νεροχύτη σου η παρασκευή ενός –κατά τα άλλα λαχταριστού– μουσακά και συνεχίζω δριμύτερη.

Έγιναν όλα όπως έπρεπε. Κλείνεις την πόρτα του φούρνου και το μόνο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι η παρέλαση ανά τακτά διαστήματα όλων των μελών της οικογένειας από την κουζίνα για να ρωτήσουν «είναι έτοιμο ή έχει ακόμα;» Και επιτέλους έρχεται εκείνη η στιγμή που η προκλητική μυρωδιά δηλώνει ότι ο μουσακάς είναι έτοιμος. Και τον τρως για μεσημεριανό, βραδινό, πρωινό και σνακ – χωρίς τύψεις.

Επιτέλους καθαρό πυρέξ

Όλα καλά μέχρι εδώ. Χαλάλι τα κοψίματα, τα τσιγαρίσματα και τα ανακατέματα. Χαλάλι και η αναμονή, με τη μυρωδιά να σου γαργαλάει τη μύτη. Τι κάνεις, όμως, όταν έχεις να αναμετρηθείς με τα άπλυτα μπολ, τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα πυρέξ; Η δύναμη ενεργού οξυγόνου έρχεται ως μηχανής θεός να σε σώσει. Σημείωσε ότι οι ταμπλέτες Cif Complete Clean All-in-1 περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης κατά 70% και οι ταμπλέτες Cif Powered by Nature κατά 90%. Γι’ αυτό και θεωρούνται ιδανικές για οικογένειες με παιδιά.

μουσακάς

Αν με δεις, λοιπόν, να κοιτάω με δέος τις ταμπλέτες, μην σπεύσεις να με πεις τρελή. Είναι που οραματίζομαι τη στιγμή που θα ανοίξω το πλυντήριο των πιάτων και θα βγάλω αστραφτερό το πυρέξ.

Υ.γ.: Την άλλη εβδομάδα το μενού λέω να έχει παστίτσιο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.