iStock

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ SUMMER CAMPS ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ομαδικά παιχνίδια, εικαστικές δράσεις, νέες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες περιλαμβάνουν κάποια από τα καλύτερα Summer Camps της πόλης.

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της σχολικής χρονιάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς αναζητούν την ιδανική λύση για να απασχολούνται καθημερινά τα παιδιά μέχρι να έρθει η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών. Το μεγάλο μέρος της «πίτας» της καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών καλύπτουν, βέβαια, οι κατασκηνώσεις, ενώ ακολουθούν τα camps των διάφορων δήμων ή των αθλητικών σωματείων της κάθε περιοχής. Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν και τα summer camps διάφορων ιδιωτικών φορέων, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον.

Αυτά απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας έως 12 ετών (υπάρχουν κάποια summer camps και για μεγαλύτερα παιδιά) και λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του κάθε φορέα, οι οποίες αποτελούνται τόσο από ανοιχτούς όσο και από κλειστούς, κλιματιζόμενους χώρους. Εξυπηρετούν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους γονείς γιατί λειτουργούν μέχρι αργά το μεσημέρι, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν στα παιδιά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

Πάνω απ’ όλα, όμως, τους δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολύ διασκεδαστικά ομαδικά προγράμματα, πρωτότυπες εικαστικές δραστηριότητες, τους προσφέρουν νέες γνώσεις και όλα αυτά σε ασφαλείς και δροσερούς χώρους.

Εμείς ξεχωρίσαμε 7 εξαιρετικά Summer Camps σε όλη την Αττική για να σου δώσουμε μία ιδέα, αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι θα κάνεις με το δικό σου παιδί μόλις κλείσουν τα σχολεία.

5 Summer Camps στην πόλη για «ψαγμένα» πιτσιρίκια
Κτήμα Αρίστη

#1 To Summer Camp στο Κτήμα Αρίστη δίνει έμφαση στην ολιστική ανάπτυξη των παιδιών

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά Summer Camps των βορείων προαστείων λαμβάνει χώρα στο Κτήμα Αρίστη, στο Χαλάνδρι. Αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών και βασικοί του στόχοι είναι να προωθηθεί η δημιουργικότητα, η περιέργεια και το εξερευνητικό πνεύμα των παιδιών, μέσα από μία σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων στη φύση.

Σε αυτό το Summer Camp, λοιπόν, τα παιδιά θα ασχοληθούν με την κηπουρική, την αρχιτεκτονική, με δράσεις STEM και με Eco κατασκευές, ενώ θα μαγειρέψουν, θα συμμετέχουν σε θεατρικά παιχνίδια και θα απολαύσουν τις βουτιές στους στην πισίνα.

Οι περίοδοι του camp είναι εβδομαδιαίες έως τις 2 Αυγούστου, ενώ θα λειτουργήσει και μία εβδομάδα από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Tο εβδομαδιαίο κόστος ανέρχεται στα 195 ευρώ και σε αυτό παρέχεται σίτιση (δεκατιανό, μεσημεριανό και σνακ με επιπλέον χρέωση), καθώς και η δυνατότητα μεταφοράς από και προς το Κτήμα Αρίστη. Το ωράριο είναι καθημερινά 08:00–17:00.

5 Summer Camps στην πόλη για «ψαγμένα» πιτσιρίκια
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

#2 Summer Camp από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη

Όσοι έχουν βρεθεί στο Summer Camp του Βιομηχανικού Μουσείο Φωταερίου έχουν να λένε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της πόλης. Ξεκινά στις 17 Ιουνίου και για τις τέσσερις εβδομάδες που ακολουθούν δίνει στα παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 ετών, την ευκαιρία να συμμετέχουν στις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων.

Η θεματική του camp φέτος ασχολείται με το ζωικό βασίλειο, έτσι οι εβδομάδες έχουν χωριστεί ως εξής:

  • 1η εβδομάδα | 17/6-21/6 | Μεγαλοπρεπή πτηνά
  • 2η εβδομάδα | 25/6-28/6 | Προϊστορικά ζώα
  • 3η εβδομάδα | 1/7-5/7 | Θαλάσσια ζώα
  • 4η εβδομάδα | 8/7-12/7 | Φανταστικά πλάσματα

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα από τις 8:00 έως τις 16:00 που είναι η τελευταία αναχώρηση και περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, εργαστήρια και προβολές ταινιών.

Το κόστος ανέρχεται στα 140 ευρώ ανά εβδομάδα, εφόσον επιλεγεί πλήρες πακέτο σίτισης (δεκατιανό και μεσημεριανό) ή στα 120 ευρώ (περιλαμβάνεται μόνο δεκατιανό).

5 Summer Camps στην πόλη για «ψαγμένα» πιτσιρίκια
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Πάρις Ταβιτιάν

#3 Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη Cindy Sherman

Η Cindy Sherman είναι μία σπουδαία Αμερικανίδα φωτογράφος, της οποίας το έργο επικεντρώνεται στα αυτο-πορτρέτα. Με αφορμή, λοιπόν, την έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024, το Summer Camp του Μουσείου «Πορτρέτα του εαυτού μας» καλεί τα παιδιά να αναζητήσουν μέσα από τα έργα της τις προσωπικές τους ιστορίες.

Ποιος είμαι; Πώς μπορώ να αναπαραστήσω τον εαυτό μου με χρώματα και μπογιές; Τι σχήματα και τι γραμμές έχουν τα συναισθήματά μου; Πώς γνωστοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα έχουν αναπαραστήσει τον εαυτό τους; Αν ήμουν ήρωας ταινίας, ποιος θα ήμουν; Αν είχα σούπερ δυνάμεις, ποιες θα ήταν αυτές και πώς θα τις χρησιμοποιούσα; Αν ήμουν ένας κακός από μια ταινία ή ιστορία, ποιος θα ήμουν;

Αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντήσουν τα παιδιά στη δημιουργική εβδομάδα του camp, με οδηγούς τα παιχνίδια, τη μουσική και τον χορό. Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών σε μια έκθεση που θα τη στήνουν μέρα με τη μέρα.

Το camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 11 ετών και θα λάβει χώρα επτά διαδοχικά εβδομάδες, έως και τις 2 Αυγούστου από τις 9:00 έως τις 15:00. Το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά εβδομάδα, χωρίς φαγητό (τα παιδιά θα πρέπει να φέρνουν από το σπίτι).

5 Summer Camps στην πόλη για «ψαγμένα» πιτσιρίκια
Ελληνικός Κόσμος

#4 Φέτος το καλοκαίρι στον Ελληνικό Κόσμο οι Θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους «Ολυμπιάδα»

Ένα ακόμα καταπληκτικό πρόγραμμα περιμένει φέτος το παιδιά στη θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» που υπόσχεται δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

Επί 20 συναπτά έτη, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποιεί το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα:

  • Α' Δεκαήμερο: 17/6-28/6
  • Β' Δεκαήμερο: 1/7-12/7
  • Γ' Δεκαήμερο: 15/7-26/7
  • Δ' Δεκαήμερο: 26/8-6/9

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME περιλαμβάνοντας εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους.

Υλοποιείται στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», στη Λ. Πειραιώς, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 17:00, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 200 ευρώ ανά εβδομάδα (για αναχώρηση μέχρι τις 15:00) ή στα 240 ευρώ (για αναχώρηση μέχρι τις 17:00). Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα).

Οδηγός για τα καλύτερα Summer Camps της Αθήνας
Καλλιτεχνούπολη

#5 Στην «Καλλιτεχνούπολη» τα παιδιά ευχαριστιούνται δημιουργία

Ένα διασκεδαστικό Summer Camp περιμένει τα παιδιά και στο Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη» στον Πειραιά, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών. Το πρόγραμμα έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, με εικαστικά, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, κηπουρική και θα λαμβάνει χώρα καθημερινά, από τις 8:00 έως και τις 16:30. Το κόστος του ξεκινά από 140 ανά εβδομάδα, όμως γίνονται σημαντικές εκπτώσεις για περισσότερα του ενός παιδιά ή για συμμετοχή σε παραπάνω από μία εβδομάδες.

Οδηγός για τα καλύτερα Summer Camps της Αθήνας
The Blue Elephant

#6 Στο The Blue Elephant καλοκαίρι σημαίνει yoga & mindfulness

Από τις 17 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, από τις 8:15 έως τις 14:00, οι μικροί θαμώνες του Blue Elephant θα απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Το πρόγραμμα του αγαπημένου χώρου δημιουργικής απασχόλησης στο Ν. Ψυχικό περιλαμβάνει yoga, aerial, θεατρική έκφραση και όλα αυτά με στόχο την ψυχική, συναισθηματική και σωματική ενδυνάμωση των παιδιών. Απευθύνεται σε ηλικίες 6-11 ετών και το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου δεκατιανού.

5 Summer Camps στην πόλη για «ψαγμένα» πιτσιρίκια
Euphonia

#7 Το Summer Camp της Euphonia

Το Camp της Euphonia στο Παγκράτι, υπό την επιμέλεια της ηθοποιού και δασκάλας ορθοφωνίας Κατερίνας Χιωτίνη, είναι χωρισμένο σε 11 διαφορετικές θεματικές εβδομάδες και δίνει έμφαση στις τέχνες, στην ανακύκλωση και τη διατροφή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες και εξωτερικές δραστηριότητες, παιχνίδια νερού, αλλά και πολύ θέατρο, τραγούδι, χορό και κατασκευές. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, λαμβάνει χώρα από τις 8:00 έως τις 16:00 και το κόστος ανέρχεται στα 90 ευρώ ανά εβδομάδα (με έκπτωση για κάθε δεύτερο παιδί). Στο κόστος περιλαμβάνεται πρωινό γεύμα και ένα υγιεινό σνακ.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.