Unsplash Bailey Alexander

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Μπορεί να σκονίζονται (σχεδόν) όλο τον χρόνο, αλλά όταν τα χρειαστείς είναι εκεί και σου λύνουν τα χέρια. Εσύ, ξέρεις ποια εργαλεία πρέπει να έχεις στο σπίτι σου;

Έρχεται κάποια στιγμή στη διάρκεια της ενήλικης ζωής σου που καταλαβαίνεις ότι αυτό που λείπει από το σπίτι σου είναι ένα σετ από εργαλεία για όλες τις χρήσεις. Ξέρεις, εκείνο που συνήθως βάζεις στο πιο ψηλό ντουλάπι γιατί σπάνια χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις, αλλά όταν το χρειαστείς αποδεικνύεται σωτήριο.

Συνήθως έχει μέσα ένα σωρό εργαλεία που σπάνια θυμάμαι το όνομά τους, αλλά ως δια μαγείας μπορώ να τα χρησιμοποιήσω όταν έρχεται εκείνη η ώρα του μαστορέματος. Πρέπει να καρφώσεις ένα καδράκι στον τοίχο, ξεβιδώθηκε το πόμολο της πόρτας και καλείσαι να το φτιάξεις, χρειάζεται να μετρήσεις αν χωράει στο σαλόνι σου εκείνος ο καναπές που έχεις βάλει στο μάτι, και άλλα πολλά. Και τότε σκέφτεσαι ότι το να επενδύσεις σε μια καλή εργαλειοθήκη, δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα.

Ξεκίνησε από τα βασικά

Μερικά από τα εργαλεία που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου είναι σίγουρα τα παρακάτω.

εργαλεία
Unsplash Steve Johnson

1. Κατσαβίδια

Ένα σετ από κατσαβίδια σε διαφορετικά μεγέθη και με εναλλάξιμα άκρα μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο. Σε γενικές γραμμές, τρία κατσαβίδια είναι τα βασικότερα: το ίσιο, το σταυροκατσάβιδο και το δοκιμαστικό κατσαβίδι.

Επίσης, μπορείς να πάρεις κατσαβίδια με μαγνητικές άκρες για πιο αποτελεσματική χρήση.

2. Ένα μικρό πριόνι

Ένα μικρό πριόνι μπορεί να φαίνεται άχρηστο, αλλά είναι πολύ πιθανό να σου χρειαστεί για πολλές από τις εργασίες στο σπίτι. Μπορείς να κόψεις με αυτό ό,τι δεν μπορείς να κόψεις με ένα απλό μαχαίρι γενικής χρήσης.

Να έχεις κατά νου ότι αυτό το εργαλείο απαιτεί μεγάλη προσοχή στη χρήση του!

3. Σφυρί

Για όλα τα καρφιά που θα χρειαστεί να καρφώσεις στο σπίτι σου (και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολλά) επένδυσε σε ένα καλό σφυρί.

εργαλεία
Unsplash Bernard Hermant

Ένα ελαφρύ σφυρί θα είναι ευκολότερο στη χρήση, αλλά ένα πιο βαρύ θα είναι πιο σταθερό και θα σε βολέψει για περισσότερες εργασίες στο σπίτι.

4. Πένσα

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε στη λίστα μας την πένσα. Υπάρχουν πολλά είδη πένσας, το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα σου χρειαστούν όλα. Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι οι πένσες με λεπτή μύτη (είναι χρήσιμες για μικροδουλειές), οι απλές πένσες και οι πένσες-κόφτες.

Άλλα εργαλεία για διάφορες χρήσεις

Αν έχεις ήδη πάρει τα «must» και θέλεις να εμπλουτίσεις την εργαλειοθήκη σου με εργαλεία που δεν θα σου χρειαστούν τόσο συχνά ή απλά θέλεις να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

– Μετροταινία

Καλό θα ήταν η μετροταινία που θα επιλέξεις να έχει τουλάχιστον 5 μέτρα μήκος, καθώς έτσι διευρύνεις το εύρος των εργασιών για τις οποίες μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.

– Φακός

Κανείς δεν θέλει να είναι απροετοίμαστος σε μια απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος (ξέρεις, από εκείνες τις πολύωρες που φοβάσαι μην χαλάσουν τα τρόφιμα στο ψυγείο). Γι’ αυτό ένας φακός είναι απαραίτητος σε κάθε σπίτι. Όταν αγοράζεις φακό, δώσε σημασία στα Lumens, μονάδες που προσδιορίζουν την πραγματική φωτεινή ισχύ του.

– Αλφάδι

Ένα αλφάδι μπορεί να προλάβει πολλές «αναποδιές», όπως ένα στραβό κάδρο στον τοίχο. Μπορείς να επιλέξεις ένα πιο εξελιγμένο αλφάδι laser, παρόλο που και ένα απλό θα την κάνει τη δουλειά του.

– Μαχαίρι γενικής χρήσης

Φαντάζομαι ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα μαχαίρι γενικής χρήσης, αν και αρκετοί μπορεί να μην επενδύουν σε αυτό λόγω των πολλών μαχαιριών που έχουμε στην κουζίνα μας.

εργαλεία
Unsplash Tektan

– Εργαλειοθήκη

Τέλος, όλα αυτά τα εργαλεία πρέπει προφανώς να βρουν το μέρος όπου θα αποθηκευτούν. Επίλεξε μια εργαλειοθήκη με αφαιρούμενους δίσκους και ρυθμιζόμενα διαχωριστικά για ευκολία στη χρήση και την αποθήκευση στο σπίτι.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.