ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά φίλτρα νερού, οπότε αν τώρα ξεκινήσατε να ασχολείστε με το θέμα, ίσως δεν ξέρετε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι το φίλτρο νερού είναι απαραίτητο, ώστε το νερό που πίνουμε να είναι απαλλαγμένο από επικίνδυνες ουσίες για την υγεία μας. Οπωσδήποτε, το νερό της Ελλάδας και κυρίως στις μεγάλες πόλεις είναι πόσιμο, καθώς ακολουθούνται πιστοποιημένες διαδικασίες για τον καθαρισμό του.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα:

  • Πρώτον, ο καθαρισμός νερού στο δίκτυο γίνεται με χλώριο. Το χλώριο από μόνο του είναι ιδιαίτερα βλαβερό για τον ανθρώπινο οργανισμό ακόμα και σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση και δυστυχώς πάντα μένουν υπολείμματα στο πόσιμο νερό.
  • Δεύτερον, οι σωλήνες ύδρευσης στη συντριπτική πλειονότητα των σπιτιών στην Ελλάδα, τα οποία είναι πολλών δεκαετιών, είναι παλιοί και φθαρμένοι, με αποτέλεσμα το νερό να συμπαρασύρει μαζί του ιζήματα, βρομιά, σκουριά και βαρέα μέταλλα.

Πρόκειται για ουσίες που είναι πολύ βλαβερές για την υγεία μας, όμως ευτυχώς το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα και οικονομικά με τα φίλτρα νερού.

Η Rainbow Waters, η πιο έμπειρη εταιρεία στον χώρο του νερού από το 1999, μας εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε, για να έχουμε απόλυτα υγιεινό νερό ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τύπος φίλτρου ανάλογα με το πρόβλημα στο νερό

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποιο είναι το πρόβλημα στο νερό της περιοχής σας, ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο φίλτρο. Μπορείτε να στείλετε το νερό σε χημικό εργαστήριο, ώστε να γίνει ανάλυση και να βρουν ακριβώς τις ουσίες που περιέχει ή να ρωτήσετε στο δήμο σχετικά με τα προβλήματα στο νερό της περιοχής.

Με βάση αυτό, θα επιλέξετε ένα από τα ακόλουθα:

Φίλτρο νερού με ενεργό άνθρακα: Αυτό το φίλτρο βρύσης καθαρίζει το νερό από το χλώριο που είναι και το πιο συχνό πρόβλημα, παρέχοντας υψηλή υγιεινή και βελτιωμένη γεύση. Μπορεί να καθαρίσει το πόσιμο νερό και από μικροσωματίδια, όχι όμως σε υψηλή συγκέντρωση.

Σύστημα αντίστροφης όσμωσης: Αν με βάση την ανάλυση γίνει φανερό ότι το νερό περιέχει υψηλή ποσότητα χλώριου και αλάτων ή βαρέων μετάλλων, τότε χρειάζεται ένα πιο ισχυρό φίλτρο, το οποίο θα εμποδίζει όλα αυτά τα σωματίδια να εισέλθουν στο πόσιμο νερό.

Κάτω πάγκου ή άνω πάγκου

Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με τις απαιτήσεις χώρου και ροής που έχετε στην κουζίνα σας:

Φίλτρα κάτω πάγκου: Τοποθετούνται στην παροχή, οπότε δεν έχετε επιπλέον βρύση. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι έχουν υψηλή ικανότητα φιλτραρίσματος και υψηλή ροή, ενώ προσφέρουν προστασία από ρύπους ακόμα και πολύ μικρού μεγέθους (5 χιλιοστών και άνω). Δείτε το βίντεο

Φίλτρα άνω πάγκου: Τοποθετούνται δίπλα στην υπάρχουσα βρύση, από την οποία παίρνουν νερό και το φιλτράρουν.Έχουν χαμηλότερη ικανότητα ποσότητας φιλτραρίσματος νερού και χαμηλότερη ροή, ενώ επιπλέον πιάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Δείτε το βίντεο

Πιστοποιημένο και επώνυμο φίλτρο

Πρόκειται για το φίλτρο που θα σας προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από βελτιωμένη γεύση και οσμή. Θα κάνει το νερό που πίνετε εσείς και τα παιδιά σας υγιεινό και καθαρό. Είναι, επομένως, εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε ένα φίλτρο νερού βρύσης που έχει πιστοποιηθεί και ακολουθεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου.

Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι όντως το φίλτρο θα σας προσφέρει πόσιμο νερό απαλλαγμένο από ρύπους και μέταλλα.

Πιστοποιημένη με ISO και HACCP, η Rainbow Waters προσφέρει τα παγκοσμίως γνωστά φίλτρα νερού της 3Μ, τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής των ΗΠΑ.

Επιπλέον, προσφέρει δωρεάν και εύκολη εγκατάσταση φίλτρου, ώστε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε να είναι να ανοίξετε τη βρύση και να απολαύσετε ασφαλές νερό κάθε στιγμή!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.