ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ FOODIE ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ “AROUND THE TABLE”

Έχεις έναν πολύ καλό λόγο να ανακαλύψεις την ελληνική γαστρονομία αυτό τον Νοέμβριο: 40 εστιατόρια που συμμετέχουν στο “Around the Table” δημιουργούν 40 menus με τοπικά υλικά και έμπνευση από την ελληνική κουζίνα, έως 40 ευρώ το άτομο. Σημείωσε στην ατζέντα σου: 9-30 Νοεμβρίου.

Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ωραία έξοδο από ένα καλό φαγητό σε ένα όμορφο εστιατόριο. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να απολαύσεις μια ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία είναι να επιλέξεις ευχάριστη παρέα και το κατάλληλο μέρος. Για το πρώτο είσαι υπεύθυν@ εσύ, για το δεύτερο μην ανησυχείς καθόλου – τα έχει κανονίσει όλα η Mastercard. 40 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείς, δημιουργούν 40 menus με τοπικά υλικά έως 40 ευρώ το άτομο. Η απόλυτη foodie εμπειρία ονομάζεται “Around the Table” και μπορείς να τη ζήσεις από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε ένα από τα 40 εστιατόρια που συμμετέχουν στο “Around the Table” και έζησα την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Ο Ζohόs (το το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον ζοχό, το άγριο ελληνικό χόρτο), βρίσκεται στην υπέροχη, γεμάτη φυτά, αυλή του ξενοδοχείου Electra Palace Athens.

Ο executive chef, Σάκης Βενέτης, και ο head chef, Χάρης Αντωνόπουλος, αναβιώνουν τη λογική του μεζέ μέσα από μία σύγχρονη ματιά. Στόχος τους να αναπαράγουν μαγειρικές μνήμες του τόπου και τεχνικές αργού μαγειρέματος που συναντάμε στην επαρχία. Εδώ, τον πρώτο λόγο έχει η zero waste φιλοσοφία και η λογική της βιωσιμότητας. «Ό,τι μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας, το κάνουμε εδώ», μου λένε οι δύο σεφ. Η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους και θέλουν να προσφέρουν σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριο είναι ένα τραπέζι γεμάτο comfort πιάτα και γύρω άνθρωποι που μιλάνε, γελάνε και μοιράζονται εμπειρίες και φαγητό.

Around the table
Μάριος Ζούλης

Ο Σάκης και ο Χάρης με προσκαλούν στην κουζίνα του Ζohόs για να φτιάξουμε παρέα ένα πιάτο με πρωταγωνιστές τα ρεβίθια, το καλαμάρι και την παλαμίδα. Με ξεναγούν στην ανοιχτή, υπερεξοπλισμένη κουζίνα και η μαγειρική ξεκινάει. Μου δίνουν εντολές κι εγώ εκτελώ. Τα μουλιασμένα αποβραδίς ρεβίθια βράζουν σε νερό μαζί με δάφνη για να πάρουν άρωμα, μπαίνουν στον φούρνο για αρκετές ώρες (το αργό μαγείρεμα, είπαμε, είναι το μυστικό) και αφού χτυπηθούν καλά, γίνονται πουρές.

Around the table
Μάριος Ζούλης

Σειρά έχει ο ζωμός από καπνιστή παλαμίδα. Παράλληλα, το καλαμάρι περνάει από την καυτή πλάκα της εστίας για να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το κόβουμε (μπορώ πλέον να περηφανευτώ για τις δεξιότητες που απέκτησα στη χρήση του μαχαιριού χάρη στους δύο σεφ) και το μαρινάρουμε σε dressing από λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και πιπέρι.

Around the table
Μάριος Ζούλης

Ακολουθεί το στήσιμο (το δοκίμασα κι αυτό!): Στο υπέροχο κεραμικό πιάτο βάζουμε πρώτα τον πουρέ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και τοποθετούμε προσεκτικά το καλαμάρι, από πάνω το φρέσκο κρεμμύδι, τα τραγανά ρεβίθια, το dressing, το ζωμό – ούτε που θυμάμαι τι έβαλα. Το αποτέλεσμα, όμως, με αποζημίωσε – και αισθητικά και γευστικά.

Το απολαύσαμε όλοι μαζί, συνοδεύοντάς το με ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο τσίπουρο. Γέλια, τσουγκρίσματα, συζητήσεις. Όλα όσα πρεσβεύει μια γαστρονομική εμπειρία ήταν εκεί, γύρω από ένα τραπέζι, “Around the Table”!

Around the table
Μάριος Ζούλης

Το “Around the table” σε περιμένει

Τώρα, μένει να μπω στο aroundthetable.gr, να επιλέξω το εστιατόριο που επιθυμώ και να κάνω την κράτησή μου.

Around the table
Μάριος Ζούλης

ΥΓ.: Σημείωσε ότι στο πλαίσιο του “Around the Table”, οι κάτοχοι καρτών Mastercard® θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τρεις physical ανεκτίμητες εμπειρίες:

  • Εμβαθύνετε στις ρίζες της ελληνικής Γαστρονομίας στο εστιατόριο Zohós.
  • Κερκυραϊκές Γεύσεις: Απολαύστε ένα γαστρονομικό Masterclass στο Jerár.
  • Μια γαστρονομική βραδιά με φυσικά κρασιά στο εστιατόριο Pharaoh.

Τα λέμε σύντομα γύρω από ένα τραπέζι, ανακαλύπτοντας την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας, παρέα!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.