Δείτε αυτό το email στο browser.
OW.GR, On Wellness

18 Σεπτεμβρίου 2023

Μια αυθεντική σχέση, τι ζητάμε;

σχέση Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Τι ζητάμε όλοι από τη ζωή; Μια αυθεντική συντροφική σχέση. Ακούγεται απλό – γιατί λοιπόν είναι τόσο, μα τόσο δύσκολο;

Αυθεντικότητα στη σχέση σημαίνει πρακτικά ότι μου επιτρέπω να είμαι ο εαυτός μου (ποιος είπε ότι αυτό είναι εύκολο;) όταν είμαι μαζί με τον σύντροφό μου και το ίδιο κάνει κι εκείνος.

Λείπει δηλαδή εκείνη η αίσθηση κρατήματος που πολλές φορές περιγράφεται σε μία σχέση ως «κι αν δεν του αρέσει αυτό που θα πω;» ή «κι αν διαφωνεί;».

«Ο λόγος που ανθίζει μία σχέση βασισμένη στην αυθεντικότητα είναι ότι αυτό της το χαρακτηριστικό την κάνει να εξελίσσεται», λένε και ξαναλένε οι ειδικοί. ΟΚ, μαζί σας. Πώς γίνεται όμως αυτό;

Γιατί, εντάξει, γνωρίζουμε ότι το κλειδί κρύβεται (όπως πάντα) στη σχέση με τη μητέρα μας ως βρέφη. Στο εδώ και τώρα όμως;

Χρειάζεται να το πάρουμε απόφαση: Στην ενήλικη ζωή μας εμείς είμαστε πλέον υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Άρα και το να δοκιμάσουμε μία σχέση βασισμένη στην αυθεντικότητα γίνεται προσωπική επιλογή.

Αναγνωρίζοντας όσα μας αξίζουν και φροντίζοντας γι’ αυτά, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σχετιστεί με έναν άνθρωπο συναισθηματικά ώριμο και ικανό να ανταπεξέλθει και ο ίδιος σε μια τέτοια σχέση. Αποτέλεσμα;

Η σχέση ανθίζει και γεννά όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, κατανόηση, εγγύτητα, σεβασμό και αγάπη. Η σύνδεση μεταξύ των δύο συντρόφων είναι βαθιά και αληθινή (αυτό προϋποθέτει αποδοχή με όλα όσα κουβαλάνε και οι δύο) και ενισχύεται από την ειλικρίνεια και τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν λάθη και αυτό να είναι αποδεκτό.

Τότε, ως διά μαγείας, μπορούμε να αφεθούμε, να ακολουθήσουμε μια φυσική ροή και να απολαύσουμε τη σχέση μας. Βρε, λες;

QUOTE OF THE WEEK

«ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣ, Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ».
–Dr. Longgang Zhao, επιδημιολόγος
δεντρόσπιτο Anna Positano, Gaia Cambiaggi | Studio Campo

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΝΗΛΙΚΟ «ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ»

Το απόλυτο σκηνικό περιπέτειας για ένα παιδί γίνεται πραγματικό σπίτι, χάρη σε Ιταλούς αρχιτέκτονες. Το «δεντρόσπιτο» για ενήλικες που έφτιαξαν για λογαριασμό ενός νεαρού σεφ, βρίσκεται στο Καμπιάνο, στα περίχωρα του Τορίνο. Οι εσωτερικοί χώροι καλύπτουν 135 τ.μ. και οι φωτογραφίες του είναι εντυπωσιακές.

OW.GR, On Wellness
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© ΔΕ ΣΕΠ 18 16:26:32 EEST 2023 OW.GR
ALL RIGHTS RESERVED