Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΡΑΝΑ | ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ;

10:37

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά, μετά από μια πρωτοφανή περιπέτεια με την υγεία της, ζει με κάποιες αναπηρίες. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή με τα νέα δεδομένα μόνο έμπνευση μπορεί να μας δώσει.

Νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να συνομιλήσεις με την Κατερίνα Βρανά και να μην καταλάβεις πως έχει αυτό που λέμε «κωμική φλέβα». Για την ακρίβεια, αργά ή γρήγορα θα ακούσεις ατάκες που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι παρακολουθείς μια πριβέ παράσταση stand up comedy, όπως αυτές που την έκαναν δημοφιλή πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα.

Αν την είχες δει σε κάποια από τις πρώτες παραστάσεις της, όπως ήταν η «Φέτα με τη Βασίλισσα» και το «About Sex», η Κατερίνα Βρανά είναι σήμερα πολύ διαφορετική. Δεν είναι όμως άλλος άνθρωπος. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς. Σε ένα ιδιότυπο «slow living», το οποίο της επέβαλε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας.

Η Κατερίνα Βρανά δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ανάπηρη» για να περιγράψει την κατάστασή της. Δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει τίποτα. Όμως ό,τι λέει είναι διαποτισμένο με τέτοιο χιούμορ, που δεν μπορείς παρά να γελάσεις με τον τρόπο που εξιστορεί πώς έφτασε κοντά στον θάνατο και πώς τελικά κατάφερε να προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή. Αυτό έκανε και στην παράσταση «Staying Alive – Σχεδόν Πέθανα», με την οποία επανήλθε στη σκηνή.

«Μου είπαν ότι αυτό που μου συνέβη είναι σπάνιο, πρωτοφανές», λέει η ίδια. «Αλλά εγώ δεν νιώθω ότι εκπροσωπώ άτομα που έχουν αρρωστήσει σοβαρά. Πιστεύω ότι ίσως η στάση μου βοηθάει, δίνει δύναμη στον κόσμο. Έτσι μου λένε».

Όσα εξομολογείται η Κατερίνα Βρανά μπροστά στην κάμερα του OW το επιβεβαιώνουν. Και δείχνουν πώς ξαναβρίσκει κανείς μια ισορροπία, όταν τα πάντα στη ζωή του ανατρέπονται και είναι σαν να πρέπει να κάνει και να μάθει κάποια πράγματα πάλι από την αρχή.