iStock

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΣΜΙΑ

Για να μην έχεις μια άβολη αίσθηση όλη μέρα και να καταπολεμήσεις την κακοσμία στην περιοχή γύρω και κάτω από τα γεννητικά όργανα, απόκτησε τη συνήθεια να χρησιμοποιείς μία πούδρα σώματος.

Το έχω βάλει πείσμα να πείσω τους άντρες ότι η περιποίηση του προσώπου τους είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όταν ξυπνούν και το τελευταίο πριν πέσουν για ύπνο. Να κάνουν τον σωστό καθαρισμό, να εφαρμόζουν τον κατάλληλο ορό και την κατάλληλη ενυδατική για τον τύπο του δέρματός τους, και, φυσικά, να μην αμελούν για κανένα λόγο το αντηλιακό. Κάτι έχω καταφέρει, αν κρίνω από τους φίλους μου που με ρωτούν πια πολύ συχνά πώς ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιούν τη ρετινόλη και άλλες παρόμοιες απορίες! Την ίδια όμως φροντίδα τους συμβουλεύω να δείχνουν για το μούσι, τα μαλλιά και το σώμα, που έχουν τις δικές τους ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται με μια γρήγορη περιποίηση με τα κοινά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας.

Νόμιζα ότι τα έχω καλύψει όλα μέχρι που κάποιοι από τους κολλητούς μου, που έχουν το θάρρος, μου αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιούν καθημερινά κάποια πούδρα σώματος στην περιοχή γύρω και κάτω από τα γεννητικά όργανα. Τους προσφέρει προστασία όχι μόνο από την κακοσμία αλλά και από διάφορα συμπτώματα που μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά και να αναστατώσουν για τους λάθος λόγους την ευαίσθητη περιοχή.

Γιατί η ευαίσθητη περιοχή σου θέλει… πουδράρισμα

Αν γυμνάζεσαι ή αν ιδρώνεις πολύ, σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι όταν η ευαίσθητη περιοχή δεν είναι στεγνή, παρουσιάζει κακοσμία. Ελπίζουμε μόνο να ήσουν μόνος όταν το παρατήρησες και όχι με παρέα… Η υγρασία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να μαζευτούν βακτήρια και μύκητες, που προκαλούν τη δυσάρεστη οσμή και σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα, σαν να μην έχεις πλυθεί. H υγρασία μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή σύγκαμα, κόκκινα εξανθήματα και μυκητιασική λοίμωξη (δερματοφυτίαση).

πούδρα στην ανδρική ευαίσθητη περιοχή
Pexels / Serdar Κoç

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι άντρες χρειάζεστε ένα γενναιόδωρο πουδράρισμα μετά το (καλό) πλύσιμο. Κάποιες πούδρες σώματος περιέχουν ταλκ και κάποιες όχι. Tο ταλκ είναι ένα φυσικό ορυκτό, που εξάγεται από τη γη και αποτελείται από μαγνήσιο, πυρίτιο, οξυγόνο και υδρογόνο. Χάρη στις απορροφητικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται και στη βουβωνική περιοχή για να εξαφανίσει την υγρασία και το σύγκαμα, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και επώδυνο, να εξομαλύνει την τριβή και να περιορίσει τις δυσάρεστες οσμές.

Πούδρα σώματος με ή χωρίς ταλκ;

Το ταλκ έχει ενοχοποιηθεί για καρκίνο των πνευμόνων, ενώ ένα πασίγνωτο brand που έχει συνδέσει το όνομά του με τη βρεφική πούδρα με ταλκ πρόκειται σύντομα να αποσύρει το αιωνόβιο προϊόν από την αγορά. Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο αν εισπνευστεί είναι ο αμίαντος. Αυτά τα δύο ορυκτά απαντώνται σε πολύ κοντινές περιοχές και έτσι μετά την εξόρυξη το ταλκ μπορεί να περιέχει αμίαντο. Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει πολλές έρευνες για τη σύνδεση του ταλκ με τον καρκίνο, αλλά αυτή η σύνδεση δεν επιβεβαιώνεται. Επίσης, ο FDA έχει διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει αν πούδρες σώματος με ταλκ περιέχουν αμίαντο, και τα δημοσιευμένα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

πούδρα στην ανδρική ευαίσθητη περιοχή
iStock

Το αν θα χρησιμοποιήσεις για την ευαίσθητη περιοχή σου μία πούδρα με ή χωρίς ταλκ είναι δική σου απόφαση, αλλά εμείς θα προτείναμε να επιλέξεις προϊόντα που δεν το περιέχουν. Για φρεσκάδα που θα σε συνοδεύει όλη τη μέρα στην ευαίσθητη περιοχή, προτείνουμε τη Stay Fresh Body Powder της Brickell ή την Premium Ice Max Body Powder της Chassis, που μπορείς να παραγγείλεις από το Internet.

Και ένα tip ακόμα: επειδή δεν είναι μόνο η περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα που υποφέρει από την υγρασία του ιδρώτα και την κακοσμία, άπλωσε την πούδρα στα πόδια πριν βάλεις τις κάλτσες ή στις μασχάλες μετά την εφαρμογή του αποσμητικού.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.