Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ Η ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η ηθοποιός Βίκυ Παπαδοπούλου παραδέχεται ότι δεν ακολουθεί κάποια περίπλοκη ρουτίνα ομορφιάς. Βασίζεται ουσιαστικά σε δύο κινήσεις, που δεν παραλείπει ποτέ.

Υπάρχουν ηθοποιοί που για να φωτογραφηθούν θέλουν οπωσδήποτε ειδικό να επιμεληθεί το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους – για να μην πούμε για το ρετούς που ενίοτε απαιτούν μετά. Όχι η Βίκυ Παπαδοπούλου, που δεν φαίνεται να έχει καμιά αγωνία για την εξωτερική της εμφάνιση. Για την ακρίβεια, όταν τη ρωτάω αν ασχολείται με την ομορφιά, μου απαντάει μονολεκτικά: «Προσπαθώ».

«Πώς φροντίζεις τον εαυτό σου;» επιμένω εγώ, για να εισπράξω μια απάντηση που με κάνει να βάλω τα γέλια: «Καταστροφική είμαι!»

Αυτό που βλέπω δεν προδίδει τίποτα σχετικό, βέβαια, κάτι που οδηγεί τη συζήτηση σε μια λιτή παραδοχή από μέρους της: «Βάζω μία αντηλιακή, γιατί με πιέζει η μητέρα μου. Αυτό».

Και πολύ καλά κάνει, θα πρόσθετε η beauty editor του OW, που δεν παύει να τονίζει τη σημασία της αντηλιακής προστασίας χειμώνα-καλοκαίρι.

Βίκυ Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

«Η μαμά μου φαίνεται πολύ νεότερη από την ηλικία της, χωρίς όμως να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο», εξηγεί η Βίκυ Παπαδοπούλου. Φαίνεται να έχει κληρονομήσει το DNA της και, όπως λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού, «είναι κρίμα να πάει χαμένο»!

«Α, αυτό που κάνω σίγουρα είναι ότι καθαρίζω πάρα πολύ καλά το πρόσωπό μου πριν κοιμηθώ», προσθέτει. «Δεν κοιμάμαι ποτέ έστω και λίγο βαμμένη. Και πέντε η ώρα το πρωί να γυρίσω και να είμαι πτώμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καθαρίσω το πρόσωπό μου πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι ο καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για την επιδερμίδα».

Τίποτε άλλο; «Αν βγω έξω, σίγουρα θα βαφτώ», λέει η Βίκυ Παπαδοπούλου. «Προσπαθώ να κάνω και καμιά μάσκα πότε πότε. Αυτά προς το παρόν. Τώρα, τι θα φέρει το μέλλον, δεν ξέρω».

πορτρέτο
Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Εκμεταλλεύομαι την «πάσα» για να τη ρωτήσω αν το μέλλον την αγχώνει από εμφανισιακής άποψης. «Εντάξει, ξέρω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κατάρρευση, το περιμένω», απαντάει. «Αλλά ελπίζω μέχρι τότε να μη με απασχολεί τόσο. Ούτε οι επιπτώσεις που θα έχει στη δουλειά, φαντάζομαι ότι θα περάσω από την γκάμα που έχω τώρα σε μία άλλη. Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι για μεγαλύτερες ηλικίες δεν γράφονται πολλοί ρόλοι. Αλλά θα δούμε. Δεν θέλω να αγχώνομαι από τώρα γι’ αυτό».

Η Βίκυ Παπαδοπούλου παίζει στη θεατρική παράσταση του Παντελή Φλατσούση «Άτλας της δεκαετίας του 2000», στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Κλείσε εισιτήρια

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.